Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Структура розділу_автоматизація.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
732.67 Кб
Скачать

Структура розділу «Автоматизація…»

Вступ.

Мета.

Постановка задачі.

Завдання автоматизації.

Опис програми.

Висновок.

Приклад

3.4 . Автоматизація аналізу формування і використання прибутку

Вступ.

На сучасному етапі удосконалення управління і поліпшенню якості економічної інформації сприяє використання засобів комп’ютерної техніки для фінансів підприємства, аналізу господарської діяльності та планування виробництва. Принципово змінюються технологія відображення розрахунків, призначення та зміст фінансових показників. З первинних форм узагальнення та групування інформації вони перетворюються на вихідні форми аналітичної спрямованості, що, в свою чергу, дозволяє вести, що робить можливим здійснювати вибірки відповідно до потреб керівника, як по кожному контрагенту окремо, так і попередньо згрупувавши їх за необхідними ознаками.

Проблеми комп'ютерних інформаційних систем розглядаються фахівцями кількох галузей знань: спеціалістами з інформаційних систем, бухгалтерами, менеджерами. Проте такі дослідження ускладнюються тим, що потребують компетентності дослідника як у фінансах, так і в сучасних інформаційних системах і технологіях. Саме тому проблемами комп'ютерних систем аналізу і прогнозування фінансів підприємства почали займатися все більше науковців і практиків.

Мета.

Метою даного розділу є розроблення і обґрунтування автоматизованої системи прогнозування прибутку підприємства на основі використання економічних методів і моделей формування прибутку підприємства.

Постановка задачі.

Для удосконалення управління прибутком необхідно створювати сучасні методи, способи та науково-технічні засоби створення різноманітних інформаційних систем.

Насамперед, варто зауважити, що підприємство самостійно розробляє план отримання прибутку, спираючись на договори і контракти, економічні нормативи, матеріали аналізу господарсько-фінансової діяльності у попередньому періоді.

Автоматизація дозволяє користувачу істотно збільшити кількість розглянутих варіантів порівняно з традиційною практикою, коли кількість варіантів, які враховуються при проектуванні прибутку, рідко перевищувала два.

При проектуванні маркетингових процесів (операцій) користувачами автоматизованої системи можуть бути менеджери відповідних підрозділів, адміністративний апарат організації, керівники проектів, які здійснюють розробки і захист проектних рішень відповідно до нормативних і правових документів, що ведуть виконавці, які відповідають за визначені функції.

Система надає не тільки необхідну інформацію щодо прийняття рішень, але й підсумкові рекомендації у вигляді великих блоків кращого рішення, а іноді і всього рішення в цілому, якщо аналітично забезпечена його абсолютна коректність.

Керівники виробничих підрозділів та спеціалісти не можуть обходитися без правдивої оперативної зовнішньої і внутрішньої інформації при виробленні та прийнятті управлінських рішень, які спрямовані на покращення виробничої, господарської та іншої діяльності керованого ними суб‘єкта управління. Діючі системи автоматизованої обробки економічної та фінансової інформації, як правило, забезпечують внутрішньою інформацією лише бухгалтерський облік, статистику, складання зведеної звітності, тощо. А тому необхідну інформацію для вироблення та прийняття управлінських рішень керівники здебільшого вимушені збирати і обробляти вручну. При виконанні такої роботи відбувається втрата робочого часу, тому така зібрана і оброблена інформація не завжди відповідає нормативам, а це призводить до поспішних управлінських рішень, які не завжди оптимальні і ефективні. І це іноді призводить до збитків виробництво, що за умов ринкових відносин призводить об’єкт управління до банкрутства.

Зміни в господарському механізмі актуалізують проблему підвищення ефективності діяльності субєктів господарювання. Відповідно зростає роль контрольно - аналітичних функцій обліку.