Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Сертифікат, Анкета, Листівка, Діалоги.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
94.21 Кб
Скачать

Пакет збирача добровільних внесків складається з сертифікату, анкети, агітаційної листівки, ручки та записничка.

Вся поліграфічна продукція є виготовленою на звичайному папері та надрукована на принтерах партійних організацій/членів партії/її прихильників.

Людина, яка здійснила пожертву, отримує сертифікат та агітаційну листівку. Її просять порекомендувати порядних людей, які б могли гідно представляти українців у владі, перепитують про можливі способи підтримки Демократичного Альянсу та отримують її контактні данні.

І. Сертифікат

1. Основне призначення сертифікату - подякувати за внесок; сповістити про партію; викликати довіру в людини, яка жертвує, через наявний механізм контролю за своєю пожертвою, її адресністю; засвідчити взаємовигідність обміну грошей на сертифікат, через можливу допомогу у разі свавілля влади.

2. Сертифікат та анкета мають єдиний код. Інструкція з кодування та друку анкет та сертифікатів

ІІ. Анкета

1. Основне призначення анкети - зафіксувати різні способи можливої допомоги Демократичному Альянсу від людини, яка здійснює пожертву, та отримати її контактні данні для подальшого опрацювання.

2. Анкета заповнюється активістом ДА.

3. Дані з анкети обов’язково в той самий день вбиваються відповідальними в партійних організаціях у загальну базу. З неї на сайт переноситься сума пожертви та її код. В такий спосіб той, хто її здійснив, через сайт може перевірити своє надходження.

ІІІ. Агітаційна листівка

Основне призначення листівки - передати відмінність Демократичного Альянсу від інших політичних партій, наголосити на пріоритетах та окреслити основні досягнення.

ІV. “Діалоги”

1. Цільова група: знайомі. Канали комунікації: прямий контакт, Інтернет та телефон.

2. Цільова група: незнайомі. Канал комунікації: ....

3. Цільова група: незнайомі. Канал комунікації: ....

4. Цільова група: незнайомі. Канал комунікації: ....

5. Цільова група: .... Канал комунікації: ....

Цільова група: знайомі. Канал комунікації: прямий контакт.

Характеристика: цільова група, як правило, поінформована про діяльність Демократичного Альянсу та має високий ступінь довіри до його представника.

1. Привітання і звичайний обмін інформацією.

2. Звернення та його обґрунтування.

- “Демократичний Альянс має намір взяти участь у виборах. Зараз ми активно формуємо команду, залучаючи до неї чесних і порядних людей та збираємо кошти для участі у виборах. Справа у тому, що в парламенті майже одноголосно прийняли закон, згідно з яким для участі у виборах потрібно сплатити заставу розміром понад 2 мільйони гривень. Це було зроблено навмисно, щоб не допустити до участі у перегонах нові партії з чесними людьми, які не мають таких коштів.

“Демократичний Альянс” – це партія, яку заснували громадські активісти. Як і 99 % українців, у нас немає 2 мільйонів гривень, але ми їх зберемо, попри всі перешкоди. В іншому випадку, знову залишиться вибір виключно з-поміж тих, хто належить олігархам.

Саме з цих причин, звертаюсь до тебе/Вас з проханням допомогти зібрати кошти на заставу та участь у виборах. Якщо 1 млн. українців дасть для цих цілей по 2 грн., або 100 тис. громадян по 20 грн., то у нас це вийде”

3. Відповіді на питання.

З великою ймовірністю людина ставитиме запитання з приводу партії, планів, механізму збору коштів. Не виключено, що даватиме оцінку складності наших планів. Будь ласка, обов’язково перечитайте “Відповіді на типові запитання”, щоб бути готовим до питань, які люди ставлять найчастіше.

2. Передача сертифіката в обмін на кошти.

За внесок людині треба щиро подякувати та передати їй сертифікат.

До сертифікату представником ДА вписується сума та надаються такі пояснення:

- “а) На сертифікаті є код, за яким на сайті www.dem-alliance.org у розділі “Підтримати” можна відслідкувати надходження внеску на цільовий партійний рахунок. З метою прозорості фінансів партії, аудит коштів на рахунку здійснюється незалежною сертифікованою компанією, з подальшим оприлюдненням висновків.

б) Оскільки Демократичний Альянс бореться з корупцією та свавіллям влади, то ми готові надавати допомогу та захист, якщо ти/Ви з цим зіштовхнетесь (тут можна розказати приклад як ДА захищає своїх активістів. Наприклад, коротко про Полтаву)”

Потім треба переходити до наступного важливого кроку, на якому треба зробити наголос:

3. Прохання порадити порядних людей та заповнення анкети.

- “Ми шукаємо чесних і порядних людей. Порадь/порадьте, будь ласка, нам знайомих, які заслуговують представляти твої/Ваші інтереси в політиці. Важливо, щоб вони не були раніше у владі, не були причетними до корупційних дій, не порушували прав і свобод людини. Такі люди можуть бути серед нас: жити в нашому під’їзді, дворі, працювати з нами на роботі. Вони можуть не уявляти себе в політиці, але якщо люди вважають, що вони заслуговують представляти їх інтереси, то ми неодмінно зв’яжемося з ними і зробимо все, щоб вони малу змогу це зробити”

Якщо людина когось рекомендує, то записуємо їх данні. Якщо ні, то просимо обов’язково порадити пізніше, якщо хтось спаде на думку, просимо спитати в знайомих про таких людей.

Після цього питаємо в людини чи вона могла б нам ще допомогти в один з перелічених способів. Зачитуємо та пояснюємо. Кажемо, що це не займатиме багато часу. Коли говоримо про “Інше”, то даємо можливість людині самій подумати чим би вона могла ще нам допомогти. У разі, якщо їй складно відповісти, то можна запропонувати їй допомагати тим, чим вона займається зазвичай. Якщо, безперечно, цим дійсно можна допомогти ДА.

Потім слід записати всі контактні дані людини, обов'язково зазначити в анкеті суму, зазначити хто її заповнював та підписатись.