Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
893.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
30.08.2019
Размер:
320 Кб
Скачать

2.5 Охорона навколишнього середовища

В цій частині розділу необхідно розкрити суть природоохоронних задач, які необхідно вирішувати з метою запобігання погіршення стану навколишнього середовища від дії технологічного процесу, виробництва, обладнання, які проектуються. При цьому слід також дати ряд конкретних заходів із забезпечення раціонального використання природних ресурсів, їх економії та охорони. Проектні природоохоронні рішення, які приймаються, повинні бути обґрунтовані конкретними розрахунками, порівнянням з діючими нормативними даними, вигідно відрізнятись від існуючих, традиційних рішень, враховувати передовий вітчизняний та зарубіжний досвід.

Первинні засоби пожежегасіння

войлок, кошма

2м х 2м

2 шт.

-

-

ящик з піском

0,5 м3

-

2 шт.

-

хлодоно-вий, бромети-ловий вогнегас-ник

-

-

-

пінний, хімічний, повітряно-пінний вогнегас-ник

СХП-10 1шт

або ОВП-10

СХП-10 1шт

або ОВП-10

ОХП-10 1шт

вугле-кислот-ний вогнегас-ник

ОУ-2 або

ОУ-5 1шт,

ОУ-25 1шт.

ОУГ 2шт.

ОУ-80

1 шт.

-

Площа, яка захища-ється, м2

100

130

100

Катего-рія за СНиП

А

А

А

Споруди, приміщен-ня, установ-ки

Склад метанолу

Насосна

Склад ба-лонів зрід-жених газів


2.5.1 Характеристика і аналіз джерел забруднення навколишнього середовища

В даному підрозділі необхідно привести характеристики потенційних джерел забруднення шкідливими речовинами оточуючого середовища і проаналізувати ступінь їх дії на стан повітряного басейну, поверхневих і підземних вод, земель і рослинних ресурсів [2,77,104,105]. Дані аналізу необхідно представити у вигляді таблиць 2.12, 2.13.

Необхідно подати оцінку об’ємів і якостей твердих відходів, які утворюються, розмірів земляного відводу під об’єкт або виробництво, що проектуються. При цьому слід проаналізувати можливість і ступінь забруднення ґрунтів шкідливими речовинами, стічними водами та іншими компонентами.

2.5.2 Заходи з охорони навколишнього середовища

В даному підрозділі необхідно надати інженерне обґрунтування проектним рішенням, які приймаються, з охорони від забруднення атмосферного повітря, відкритих водоймищ, ґрунтових вод, земель або надр. Особливо слід зупинитись на заходах, пов’язаних з рекультивацією земель при проведенні аварійних робіт на трубопроводах. За узгод-женням з консультантом вибирається окреме питання теми, яке потребує найбільш детальної розробки, пов'язаної з виконанням необхідних розрахунків (бажано з використанням ПК).