Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zvit_po_GOSTu.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
284.67 Кб
Скачать

37

Міністерство освіти і науки України Запорізький авіаційний коледж

ім. О.Г. Івченко

ЗВІТ

З преддипломної практики

Спеціальність 5.05050202 обслуговування верстатів з програмним управлінням та РТК.

Розробив: ____________ (Жулід В.Ю)

Перевірив: ____________ (Влязлов А.Є.)

2011

ЗМІСТ

ЗМІСТ……………………………………………………………………………..2

1 Коротка характеристика продукції що випускається підприємством , її технічний рівень та значення для народного господарства………………….3

2 Структура підприємства, взаємозв’язок головних та допоміжних цехів та відділів, система керування ними…………………………………………….…5

3 Діючі на підприємстві правила внутрішнього розпорядку, охорона праці, режими роботи…………………………………………………………..….……..9

4 Тест – програма для перевірки працездатності системи ЧПУ………….….12

5 Організація робочого місця інженера - електроніка…………………….…..13

6 Опис системи ЧПУ…………………………………………………………….16

7 Склад системи ЧПУ ….………………………………………………………..18

8 Перелік електровимірювальних приладів, котрі використовуються при ремонті та їх технічні характеристик………….………………………………20

9 Характерні дефекти пристрою ЧПУ та методи їх усунення……………….25

10 Структура планово попереджувального ремонту……………………..…...26

11 Організація системи оплати праці обслуговуючого персоналу та операторів на дільниці верстатів з ЧПУ та ПР……………………………..…31

12 Короткий опис, призначення та взаємозв’язок з другими підрозділами планово-економічного відділу, відділу праці та заробітної плати, виробничо-технічного відділу, бюро стандартизації, винаходів та технічної інформації………………………………………………….……………………33

ПЕРЕЛІК ПОСИЛАНЬ…….…………………………..………………………36

ВИСНОВОК…………………………………………..………………………..37

1 Коротка характеристика продукції що випускається підприємством, її технічний рівень та значення для народного господарства

Головна структурна одиниця підприємства ”Мотор Січ” виготовляє авіадвигуни, здійснює їх ремонт і обслуговування, виготовляє приводи для газоперекачуєчих агрегатів, пересувні автоматизовані електростанції.

На заводі розробляються і серійно виготовляються вироби для народного господарства (ТНС і ТП ),такі як: сепаратори молочні, газонокосарки, мотори для човнів ПЛМ-15, повітронагрівачі, пили бензомоторні і електричні, мотоблоки МБ-4,05, човни, двигуни внутрішнього згорання від 3 до 5 к.с., судові рухомі установки, нависні човникові мотори потужністю від 15 до 35 к.с., мотокультиватори, міні-трактори та інше.

Філіали головного підприємства розташовані по всій території України, кожен з яких випускає різні види продукції. Розглянемо ці філіали детальніше.

Запорізький машинобудівельний завод імені В. І. Омельченко виготовляє електростанції газотурбінні потужністю 6000 кВт.

Сніжнянський машинобудівельний завод ( СМЗ ) займається виготовленням двигунів, компресорних дисків, лопатнів для компресорів і турбін, деталей і вузлів для гірничошахтного обладнання. До товарів народного споживання, які виготовляє СМЗ відносяться: соковижималки, м’ясорубки, лампи паяльні, домкрати, мотокультиватори моделі МК-5 і замки.

Волочиський машинобудівельний завод ( ВМЗ ): основна задача створення заводу – це забезпечувати зборки авіадвигунів багатотиражними деталями, створення технологічної оснастки.

На ВМЗ створений цех по виробництву електростанції ЕГ-1000, ПАЕГ-2500, ремонту двигунів АИ-20 і його модифікацій. Крім того ВМЗ випускає глушники для автомобілів марки ВАЗ, ГАЗ, ЗАЗ, багажники, ряд товарів народногосподарської групи.

Запорізький завод товарів народного споживання окрім виготовлення авіаційних двигунів і установок наземного використання підприємство протягом тривалого часу виготовляє цивільну продукцію і товари народного споживання, постійно оновлюючи і розширюючи асортимент.

Підприємство виготовляю скоблені вироби ( замки ), столярні вироби (віконні рами, двері, кухонні меблі і іншу продукцію ).

Лебединський двигунобудівний завод виготовляє отеплювальні газові котли, газові пічні горілки, велику номенклатури слюсарного інструмента і інші товари народного споживання.

Гуляйпільський машинобудівельний завод виготовляє шланги і дроти для двигунів, замки накладні гаражні, сані дитячі і інші товари народного споживання.

Сьогодні акціонерне товариство «Мотор – Січ» - одне з найбільших у світі і єдине на Україні по виробництву авіаційних двигунів. Відмінне виробництво в якому зосереджене найголовніші авіаційні технології, обладнання, інтелектуальний кадровий потенціал знаходиться в авангарді технічного прогресу.

У виробництві 37 типів сучасних, надійних та економічних двигунів, від самих маленьких пускових до потужних силових установок, самих великих в світі літаків та гелікоптерів. Акціонерне товариство «Мотор – Січ» своїм головним завданням сьогодні бачить створення двигунів для літальних апаратів та наземних установок, які будуть в змозі скласти конкуренцію найсучаснішим виробам ведучих фірм світу.