Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Met_DIPLOM_MVED.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
321.54 Кб
Скачать

5. Порядок роботи та організація захисту

Теми дипломних проектів закріплюються за студентами до початку переддипломної практики, що дає можливість заздалегідь скласти план збору вихідних даних, підібрати необхідну літературу та інші інформативні матеріали, ознайомитись з досягненнями світовою і вітчизняного досвіду, узагальнити власний доробок за роки навчання, особливо у тому випадку, коли студент активно займався науково-дослідною роботою.

Важливим підготовчим етапом роботи над дипломним проектом є переддипломна практика, під час якої фактично студенти повинні виконати аналітичну і в певних межах дослідницьку частини. Отже, в процесі переддипломної практики необхідно не тільки зібрати вихідні дані у відповідності до програми практики, а і підібрати літературу, нормативно-довідникові і статистичні матеріали, проаналізувати весь матеріал, акумулювати результати особистих спостережень і консультації керівників практики від підприємства.

Керівники дипломних проектів підбираються кафедрою, призначаються консультанти з економіко-математичних методів, безпеки життєдіяльності. Керівник регулює процес виконання студентом усіх розділів дипломного проекту, контролює строки завершення окремих етапів, визначає доцільність та обсяги конкретних рішень, обґрунтувань, розробок тощо. Перебіг дипломного проектування відображається у спеціальних графіках кафедри.

Завершений і підписаний студентом дипломний проект узгоджується з консультантами і здається на перевірку керівнику, який після підписання розрахунково-пояснювальної записки і графічних матеріалів разом зі своїм письмовим відгуком направляє на малий захист. Члени комісії з малого захисту вирішують питання допуску дипломника до захисту, при позитивному рішенні підписує дипломний проект і надсилає його на рецензію (Додаток 4). Рецензентами дипломних проектів виступають досвідчені менеджери, підприємці, фінансисти, економісти, науковці. Для магістерських робіт призначається 2 рецензента, один з яких не являється науковим співробітником ОНПУ. При виявленні недоробок, плагіату, невиконання завдання, проект може бути повернено на доопрацювання. В окремих випадках рішення про допуск дипломника до захисту може виносити засідання кафедри, на яке запрошується керівник дипломного проекту. Рішення оформляється протоколом, один примірник якого подається деканові.

Студент має право ознайомитись із рецензією на свій дипломний проект до початку засідання ДЕК, на якому буде проходити захист.

Студенти, котрі у встановлений строк не представили дипломні проекти або одержали рішення про їх невідповідність встановленим вимогам, до захисту не допускаються.

Захист може відбуватися у приміщеннях Одеського Національного політехнічного університету, на підприємствах, в закладах та організаціях. Розклад роботи ДЕК оголошується дипломникам не пізніше ніж за місяць до захисту дипломних проектів.

Тривалість одного засідання не повинна перевищувати 6 академічних годин на день.

В процесі захисту ДЕК заслуховує характеристику студента, представлену деканатом, інші об'єктивні дані, короткий зміст дипломного проекту у викладі дипломника. Далі дипломнику задаються питання за темою дипломного проекту як членами ДЕК, так і будь-ким з присутніх на захисті. В кінці обговорюється рецензія і заслуховується позиція дипломника.

Після захисту ДЕК на закритому засіданні обговорює результати і, враховуючи отримані відгуки, рецензії, акти про впровадження, дані про успішність тощо, простою більшістю голосів виносить рішення про рівень захисту і виконання дипломних проектів, присудження кваліфікації, видачу дипломів. Під час цього засідання члени ДЕК підписують протоколи засідання. Члени ДЕК також можуть рекомендувати к поступленню в аспірантуру.

Рішення про видачу диплому з відзнакою також заноситься у протоколі засідання комісії. У тих випадках, коли ДЕК приймає, рішення про те, що студент не захистив дипломний проект (роботу), тобто отримав незадовільну оцінку, відповідна інформація відзначається у протоколі засідання ДЕК, а потім обговорюється на засіданні кафедри.

Студент, котрий отримав незадовільну оцінку при захисті дипломного проекту, відраховується з університету з видачею академічної довідки встановленого зразка. Якщо студент не з'явився на захист, то у протоколі ДЕК відзначається, що він є не атестованим через неприбуття на засідання комісії. Студенти, не атестовані у встановлений термін, мають право на повторний захист в наступний період роботи ДЕК у відповідності до чинного законодавства. ДЕК дає дозвіл також на повторний захист цього ж проекту з доопрацюванням, чи рекомендує кафедрі затвердити нову тему. Студентам, які при повторному захисті дипломних проектів отримали незадовільну оцінку, видається академічна довідка встановленого зразка.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]