Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
правила вступу.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
28.08.2019
Размер:
40.04 Кб
Скачать

Указ президента україни № 901/2011 Про державний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетский корпус» імені і.Г.Харитоненка

 

З метою створення належних умов для розвитку дітей, які мають бажання здобути військові професії, постановляю:

 

1. Підтримати пропозицію Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерства оборони України, Сумської обласної ради та Сумської обласної державної адміністрації щодо створення у сфері управління Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І.Г.Харитоненка (далі - ліцей-інтернат) на базі Сумського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені І.Г.Харитоненка.

 

2. Кабінету Міністрів України здійснити в установленому порядку заходи, пов'язані зі створенням ліцею-інтернату, вирішивши, зокрема, питання щодо:

продовження навчання в ліцеї-інтернаті учнів Сумського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені І.Г.Харитоненка;

матеріально-технічного і кадрового забезпечення ліцею-інтернату, передачі йому необхідної для розвитку земельної ділянки та фінансування ліцею-інтернату з Державного бюджету України.

 

3. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

 Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ

 8 вересня 2011 року

 

Правила прийому до Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені і.Г.Харитоненка у 2012 році

 

     Правила прийому до Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І.Г.Харитоненка (далі – Правила) визначають порядок відбору вступників до ліцею, проведення вступних випробувань, зарахування до ліцею і розроблені відповідно до Правил приймання до ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою,затвердженого Наказом Міносвіти України, Міноборони України, державного комітету у справах охорони державного кордону України від 26.07.1999р. за № 266/222/363, Інструкції про порядок конкурсного приймання дітей (учнів, вихованців) до ліцеїв, гімназій, колегіумів, спеціалізованих шкіл (шкіл–інтернатів), затвердженої наказом Міністерства освіти і науки від 19 червня 2003 року № 389 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 04 липня 2003 за № 547/7868, Статуту ліцею.

 

1. Загальні положення

 

     1.1. Державний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І.Г.Харитоненка (далі – ліцей) є загальноосвітнім навчальним закладом III ступеня з військово-професійною спрямованістю навчання та допрофесійної підготовки і:

  • надає встановлену Державним стандартом базову та повну загальну середню освіту;

  • забезпечує поглиблену допрофесійну підготовку військового спрямування, можливості здобуття первинних військових знань, умінь і навичок, необхідних для подальшого їх вступу і навчання у вищих військових навчальних закладах Збройних Сил України та вищих навчальних закладах, що мають військові навчальні підрозділи.

     1.2. Прийом до ліцею здійснюється на конкурсній основі за результатами вступних випробувань.

     1.3. Право на вступ до ліцею мають юнаки – громадяни України (незалежно від місця проживання), які у поточному році закінчили 7, 8 або 9 класи загальноосвітнього навчального закладу та придатні за станом здоров’я навчатися у ліцеї, та по його закінченні бажають продовжити навчання у вищих військових навчальних закладах Збройних Сил України.