Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
10 законів скаута.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
27.08.2019
Размер:
18.5 Кб
Скачать

6. Скаут бачить у природі витвір Божий - він любить й шанує рослин та тварин

Скаут належить до тих людей, які люблять спостерігати не лише за іншими, він також любить пізнавати творіння Боже, особливо природу. Він любить дивитися на небо, що встелене багатьма зірками, чи підглядати за оленем, що провадить до водопою своїх ланей. Його захоплює відблиск сонця на озері, тягне до гори вкритої снігом, повний вражень від шелесту листя, таємничої музики води у потічку чи джерела що б’є з-під ущелини. Добрий скаут вміє зберігати тишу та пізнавати Божі знаки в природі. Якщо маємо вразливі очі на красу, якщо маємо вуха, що кохають гармонію – це нас виховує, ми розуміємо всю її велич, тоді є недалеко від того, щоб у всьому бачити присутність Бога. Саме через ці знаки Бог любить, аби його любили.

7. Скаут слухняний з доброї волі і нічого не робить наполовину

Кілька років тому на одній фабриці, де працювало 30 робітників було одне обов’язкове для всіх правило: «Абсолютно заборонено палити у приміщенні». Але один із працівників думав, що вона не стосується його і попри заборону запалив цигарку. Результат був плачевним і дуже трагічним. Вибух був відчутний радіусом у 15 кілометрів… а фабрика витратила ще багато часу та праці, щоб усунути наслідки.

8. Скаут тримає свій поганий настрій при собі

Скаут сприймає різні труднощі як нормальну річ. Його настрій та гумор не змінюється залежно від погоди. Не бійся ні дощу, ні холоду, ні сонця. Скаутинг – це школа «проти-паніки». Вчися бути холоднокровним у ситуаціях, коли інші втрачають рівновагу. Завдяки цьому вмінню скаут тверезо дивиться на речі і може планувати наперед, у перспективі майбутнього. Життя багатьох людей часто залежало від вміння бути холоднокровним й спокійним у важких ситуаціях.

9. Скаут простий, ощадливий і турботливо обходиться з чужим майном

Марнотратство – є гріхом, бо є результатом погорди праці батьків та певною мірою образа для тих, які не мають можливостей для забезпечення елементарних потреб. Скаут є ощадливим. На таборі завжди дбає за свій та гуртковий інвентар, ніколи нічого не кидає на землю, він уміє дбати за свій намет. Так само чинить і в житті.

10. Скаут чистий в думках, словах та ділах

Він дбає за чистоту свого серця, думки й уст. Не тому, що так хочуть чи кажуть інші, а тому, що це йому подобається. Це кодекс його життя. Робить це з призадумою, для чого йому це потрібно. З корисною призадумою: цього хочу не я, а Бог хоче цього.

Він цурається поганих вчинків, бо добре знає до чого вони ведуть. Він тікає від гніву, бо знає що він недобрий господар його серця, він соромиться поганих слів – не личить справжньому лицарю опускатися до такого низького рівня. Його зброя й щит – правда впевненість в Собі й Богові, щирість, наполегливість, добрий намір у виконанні справ.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]