Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
obrazes diploma 1011 .doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
266.75 Кб
Скачать

35

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Одеський національний університет ім. І.І. Мечникова

Інститут математики, економіки і механіки

О.Д. Кічмаренко, А.Т. Яровий, О.Б. Васильєв

Методичні вказівки щодо оформлення

к у р с о в и х,

к в а л і ф і к а ц і й н и х,

д и п л о м н и х і м а г і с т е р с ь к и х р о б і т

для студентів спеціальностей

прикладна математика”, „математика”, „механіка”,

компютерна інженерія”

Одеса, 2010

Кічмаренко О.Д., Яровий А.Т., Васильєв О.Б.

Методичні вказівки щодо оформлення курсових, кваліфікаційних, дипломних і магістерських робіт для студентів спеціальностей „прикладна математика”, „математика”, „механіка”, „комп’ютерна інженерія”

Рецензенти: доктор фіз.-мат. наук, проф. С.К. Асланов

канд. фіз.-мат. наук, доцент С.М. Покась

Затверджено методичними комісіями спеціальностей „математика”, „механіка”, „прикладна математика”, „компютерна інженерія”

Рекомендовано до друку Вченою радою ІМЕМ ОНУ імені І.І. Мечникова.

Протокол № 5 від 02 червня 2010 року

© О.Д. Кічмаренко, А.Т. Яровий, О.Б. Васильєв

ЗМІСТ

1. Види студентських кваліфікаційних робіт та деякі їх особливості……….3

2. Правила оформлення кваліфікаційних та курсових робіт…………………5

3. Додатки……………………………………………………………………….13

1. Види студентських кваліфікаційних робіт та деякі їх особливості

Під час навчання в університеті студент повинен написати та захистити кваліфікаційні роботи, що засвідчують досягнення студентом певного освітньо-кваліфікаційного рівня за обраним фахом. До кваліфікаційних робіт відносяться випускна (бакалаврська), дипломна та магістерська роботи.

Випускна (бакалаврська) робота – це самостійна кваліфікаційна робота, яка виконується студентом на 4-му курсі навчання та має за мету систематизувати й розширити знання і практичні навички при вирішенні складних математичних проблем з елементами досліджень, а також визначити рівень і підготовленість до практичної роботи відповідно до отриманого фаху.

Дипломна робота виконується студентами, які навчаються за програмою освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста. Вона є самостійною кваліфікаційною роботою, яка виконується студентом на 5 курсі і свідчить про власний вклад автора в досліджувану проблему і присвячена розв’язуванню наукової задачі або вивченню обраної наукової проблеми.

Магістерська робота – це самостійна науково-дослідницька робота, яка виконується на 5-6 курсі студентами, які навчаються за програмою освітньо-кваліфікаційного рівня магістра. Основне завдання автора магістерської роботи – продемонструвати рівень своєї наукової кваліфікації, уміння самостійно вести науковий пошук і вирішувати конкретні наукові завдання. Отримані автором нові наукові результати повинні бути обґрунтованими. Бажаною є апробація на наукових семінарах, конференціях, тощо.

За навчальним планом студенти також пишуть і захищають курсові роботи, які не належать до кваліфікаційних робіт.

Курсова робота – це змістовне, самостійне, виконане під керівництвом викладача кафедри пошукове дослідження. Воно має теоретичну складову аналізу актуальних питань теорії, а також містить у собі аналіз практичного досвіду, здобутого студентом під час чисельних експериментів. Якщо в навчальному плані передбачено виконання курсової роботи на 5-му курсі під час навчання у магістратурі, то у цьому випадку мають бути представлені попередні результати наукового дослідження, що згодом будуть у повному обсязі викладені у магістерській роботі на 6-му курсі.

Тема і керівник курсової роботи затверджуються на засіданні кафедри на початку поточного навчального року.

Кафедра забезпечує керівництво і рецензування кваліфікаційної роботи. Керівником і рецензентом кваліфікаційної роботи може бути кандидат або доктор наук. Під керівництвом однієї особи можуть виконуватися не більше, ніж 8 кваліфікаційних робіт.

Тема і керівник кваліфікаційної роботи затверджуються на засіданні кафедри на початку поточного навчального року з подальшим затвердженням на засіданні Вченої ради ІМЕМ і виданням відповідного наказу по Одеському національному університету імені І.І. Мечникова (теми магістерських робіт затверджуються на початку 5 курсу). Зміна теми кваліфікаційної роботи або її керівника, як виняток, може бути проведена відповідним чином до 1 лютого в рік захисту кваліфікаційної роботи.

Рецензенти кваліфікаційних робіт повинні бути призначені в термін до 1 лютого в рік захисту кваліфікаційної роботи, що затверджується відповідним рішенням кафедри та Вченої ради ІМЕМ.

Після затвердження теми кваліфікаційної роботи студент отримує завдання на виконання відповідної роботи, в якому вказана тема і мета роботи, записана постановка задачі, перелік літературних джерел, вказані основні проблеми, які необхідно розв’язати студенту самостійно, графіки консультацій та поточної звітності (див. додатки А-В).

Після затвердження теми курсової роботи студент може також отримати завдання на виконання, оформлене аналогічно до завдання на кваліфікаційної роботи.

Екземпляр кваліфікаційної роботи, підготовлений для подання в ДЕК, повинен бути прошитий та підписаний науковим керівником і завідувачем кафедрою на першому аркуші та здобувачем ‑ останньому аркуші після висновків.

До кожної з кваліфікаційних робіт пишеться відгук наукового керівника та рецензія.

Студент повинен бути ознайомлений з рецензією до захисту КР в ДЕК.

Пам’ятки для керівника і рецензента КР див. в Додатку І.

До курсових робіт відгук і рецензія не пишуться.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]