Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лаба 2 ІСТ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
114.69 Кб
Скачать

4.2. Заповнила дані аналітичного обліку про Клієнта на екрані "Додаткова інформація":

Резидент":

Можливі значення: Так/Немає. Ввела так, тому що юридична особа є резидентом країни.

«Код плательщика налогов":

Поле містить значення параметра К050 (унікальний код суб'єкта господарювання на Україні - 12 знаків). Ввела довільне значення 754397563425.

"Код страны":

Код країни згідно Класифікатора країн (файл KL_K040). По <F2> пропонується підказка з довідника. Вибрала 804 для України.

"Признак Инсайдера":

Значення параметра К060. По <F2> пропонується підказка з довідника Вибрала 11, що визначає інсайдерство клієнта.

"Характеристика Клиента":

Поле не заповнювала.

"Інституционный сектор економики" (5 цифр):

Значення параметра К070. По <F2> пропонується підказка з довідника. Вибрала 14200, що відповідає галузі вирощування та переробки продукції рослинництва і тваринництва.

"Статус Клиента":

Можливі значення пропонують по <F2>:

  • 0 – діючий, 1 – недіючий, 2 - внутрібанківський. Вибрала 0, що відповідає статусові клієнта.

"Форма собственности":

Містить значення параметра К080. Згідно довідника. Обрала колективна.

"Символ министерств и ведомств":

Містить значення параметра К120 "Символи мiнiстерств i вiдомств, якi перераховують кошти". По <F2> пропонується підказка з довідника. Вибрала 280 – значення для установ Чернігова і області.

"Бюджетная организация":

Клавішею <Пробел> вказала “Ні”.

"Вид экономической деятельности":

Містить значення параметра К110. По <F2> пропонується підказка з довідника. Вибрала 18200, що відповідає значенню «Переробка продукції рослинництва та тваринництва».

Після введення цих полів записала інформацію в БД по клавіші <F8>. Було автоматично створено договір на Розрахунково-Касове Обслуговування Клієнта.

4.3. Сформувала і роздрукувала список клієнтів-юридичних осіб.

4.4. Вийшла з пакета «одб».

4.5. Відключила комп’ютер.

Висновок: Візьмемо до уваги, що ОДБ надає можливість формування і реєстрації юридичних справ клієнтів, ведення їх рахунків, організацію роботи з документами системи «клієнт-банк», виведення (друку) реєстрів платіжних документів СЕП. Він є центром в банківській діяльності, тому що встановлює зв’язки між «фронт офісом» та «бек офісом». За наявності повної інформації про клієнта (а кожному клієнту в ОДБ надано унікальний ідентифікаційний код клієнта в межах України), дає можливість її використовувати для формування платіжних документів, а також для їх ведення і обробки. Також дає можливість використання довідників, їх перегляду та модифікації. А, отже, система ПТК«ОДБ» забезпечує повну автоматизацію обліково-оперативної роботи банку, розвантажуючи і звільняючи від рутинної роботи операціоніста.