Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Met_Lab-Sam_ukr_3labs.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
6.02 Mб
Скачать
      1. Створення сутностей і атрибутів bPwin і їхній експорт у eRwin

Якщо в процесі зв'язування стрілок з об'єктами моделі даних виявиться, що яких-небудь сутностей або атрибутів не вистачає, їх можна додати прямо в BPwin, а потім експортувати в ERwin.

Для редагування сутностей і атрибутів варто вибрати пункт меню Edit/Entity/AttributeDictionary. З'являється діалог Entity and Attribute Dictionary (Рис. 2 .21).

Рис. 2.21 Діалог Entity and Attribute Dictionary

Діалог Entity and Attribute Dictionary має два списки - у верхньому показуються сутності, у нижньому - атрибути. Для створення нової сутності випливає у верхнім полі Entity задати ім'я сутності (на мал. 3.8 - "Креслення") і клацнути по кнопці Add. Сутність буде додана в список. Якщо включити опцію BPwin only, створена сутність при експорті не буде передана в ERwin. Кнопки Delete і Update служать відповідно для видалення і відновлення сутності. Кожній сутності можна дати визначення (кнопка Definition of selected Entity)/

Список атрибутів відображається в нижнім вікні. Цілком атрибути створюються і редагуються аналогічно.

Після опису сутностей і атрибутів варто клацнути по кнопці Close.

Для експорту даних у BPwin варто вибрати меню File/Export/ ERwin(BPX) і указати файл, в який буде вивантажена інформація про модель.

У ERwin варто вибрати меню BPwin/Import і указати файл ВРХ, в який була вивантажена інформація про модель.

Виникає діалог ERwin/BPwin Entity Sync Editor (Рис. 2 .22), у якому відображаються:

  • сутності, що маються в моделі ERwin, але відсутні у Врх-файле (вікно Unsynched ERwin Entity);

  • сутності, що маються у ВРХ-файле, але відсутні у моделі ERwin (вікно Unsynched BPwin Entity);

  • сутності, що маються у ВРХ-файле, і відповідають їм сутності в моделі ERwin, а також дії по синхронізації, що будуть проводитися ERwin (вікно ERwin Entity).

Рис. 2.22 Діалог ERwin/BPwin Entity Sync Editor.

У прикладі на Рис. 2 .22 сутність "Креслення" буде імпортована з ВРХ-файлу в модель ERwin.

Після щиглика по кнопці Execute виникає діалог ERwin/BPwin Subject Sync Editor (Рис. 2 .23), який показує імена активностей, що не відповідають підмножині моделі (Subject Area) у ERwin. Діалог ERwin/BPwin Subject Sync Editor має три вікна:

Unsynched ERwin Subject Area - підмножина моделі, що мається в ERwin, але відсутня у Врх-файле;

Unsynched BPwin Activity - активності, що маються у ВРХ-файле, але не відповідним підмножинам моделі в ERwin.

ERwin Subject Area - активності, що маються у ВРХ-файле, і відповідають їм підмножини моделі в ERwin, а також дії по синхронізації, що будуть проводитися ERwin.

Рис. 2.23 Діалог ERwin/BPwin Subject Sync Editor

Кнопками Im­port, Export і Ignore можна задати дії по синхронізації, що будуть проводитися ERwin. Опція Include Decomp вказує, що всі декомпозиції обраної активності будуть імпортуватися в окре­мі підмножини моделі. Кнопка Unsync дозволяє скасувати зв'язування підмножин моделі й активностей.

Після щиглика по кнопці Execute запускається процес імпорту ВРХ-файла. Після закінчення процесу з'являється діалог із протоколом імпорту. Після щиглика по кнопці ОК імпортовані сутності (у прикладі - сутність "Креслення") і нові підмножини моделі вносяться в модель даних (Error: Reference source not found).

Рис. 2.24 Модель даних після імпорту сутності "Креслення"

Імпортована сутність (на Error: Reference source not found - сутність "Креслення") не має первинного ключа і не зв'язана з іншими сутностями. Призначення атрибутів первинним ключем і зв'язування сутностей можна провести тільки засобами ERwin; іншими словами, сутності й атрибути, створені в BPwin і потім імпортовані в ERwin, можна розглядати як заготівлю для створення повноцінної моделі даних, а не як готову модель.