- •By Verona Paul and Jason Winner
- •Task 3. Turn the sentences into reported speech. You get 1 point for every correct answer.
- •Task 4. Put each of the following words or phrases in its correct place in the passages below. You get 1 point for every correct answer.
- •Eating out
- •Task 5. Put each of the following words or phrases in its correct place in the passages below. You get 1 point for every correct answer.
- •Task 6. Find the word for each definition. You get 1 point for every correct answer.
- •Translation.
- •Перець фарширований м’ясом і пшоняною кашею
- •Topic: “Shopping”
- •Task 3. Find the word for each definition. You get 1 point for every correct answer.
- •Task 4. Add s/’s/s’/’ where necessary. You get 1 point for every correct answer.
- •Task 5. Choose the correct form of the verb: singular or plural. You get 1 point for every correct answer.
- •Translation.
- •Topic: “Seasons and Weather. City and Country”
- •Translation.
- •Writing.
- •Imagine that you have moved to Kyiv from a small town to study. Write a letter to your friend about life in a big city and the differences between life in the country and city that you have noticed.
Translation.
А. - У наш час багато людей переїжджають із сіл до великих шумних міст. Сільських жителів приваблюють у містах великі можливості, всілякі сучасні зручності та кращі умови життя.Але вони забувають, що у великих містах такий високий рівень злочинності, що небезпечно виходити на вулицю ввечері. До того ж громадський транспорт такий переповнений у годину пік, що доводиться ліктями проштовхувати собі дорогу, щоб вийти з автобуса.
Б. - Ти, випадково, не чув прогноз погоди на сьогодні?
- Ні, не чув. Але можу сказати без будь-якого прогнозу, що погода сьогодні справді огидна і мерзотна і стає ще гіршою. Схоже, що буде дощ. Небо затягнуте хмарами ще с самого ранку, і ці страшні хмари обіцяють сильну зливу. Якщо не хочеш промокнути до нитки, візьми парасольку.
- Сподіваюсь, погода покращиться до вечора.
В. Найбільш заможні городяни віддають перевагу не квартирі, а власному будинку за межами міста, оскільки у сільській місцевості вода і повітря не такі забруднені.
Г. - Яка твоя улюблена пора року?
- Мені подобається літо. Це моя улюблена пора року. Подобається гаряче сонце, ніжний вітерець, а також літній дощ з громом і блискавками. Все таке свіже після дощу. А що може бути кращим за літні канікули! Я можу насолоджуватися відпочинком після цілого року важкої праці. Можна поїхати до узбережжя моря або піти на річку, щоб загоряти і купатися.
Д. Мешканці великих міст, як правило, проводять відпочинок у сільській місцевості на свіжому повітрі, милуючись мальовничими краєвидами пагорбів, рівнин, долин, річок і струмків.
Writing.
Imagine that you have moved to Kyiv from a small town to study. Write a letter to your friend about life in a big city and the differences between life in the country and city that you have noticed.
