Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
AUP_struktura_ME.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
94.21 Кб
Скачать

Самостійне завдання за темою «Фінансова криза»

Завдання виконується на основі аналізу фінансової звітності конкретного підприємства за 2009-2011 роки (джерело отримання інформації: підприємства та організації, їх інтернет-сторінки, офіційно оприлюднена інформація акціонерних товариств на сайті http://www.stockmarket.gov.ua.)

У процесі виконання завдання необхідно:

1. Проаналізувати звітність (баланс і звіт про фінансові результати) підприємства за 3 роки.

2. Розрахувати показники, динаміка яких може свідчити про симптоми фінансової кризи на підприємстві, та проаналізувати отримані дані.

Принаймні, мають бути проаналізовані наступні групи показників: показники поточної ліквідності та фінансової стійності на фоні динаміки короткострокової заборгованості; показники прибутковості та рентабельності; частка грошової маси у обігових коштах; показники платоспроможності; показники динаміки собівартості реалізованої продукції; показники динаміки запасів готової продукції на складах; швидкість обороту капіталу.

3. За результатами проведеного аналізу необхідно зробити висновок про наявність симптомів фінансової кризи на підприємстві, її глибину та тип кризи (прибутковості, ліквідності, ознаки стратегічної кризи).

4. Оформлення завдання: завдання виконується на аркушах формату А4. До виконаного завдання додається копія звітності підприємства, яка аналізувалася.

Аналітичний огляд 5 публікацій у пресі за тематикою курсу

Для виконання цього завдання студент має знайти 5 публікацій у пресі, мережі Інтернет за тематикою курсу та підготувати за результатами їх вивчення короткий аналітичний огляд.

Структура роботи:

  1. Назва статті.

  2. Автор статті.

  3. Джерело запозичення (де опубліковано, номер, дата, сторінки).

  4. Тема статті.

  5. Короткий виклад основного змісту статті, зокрема: якому виду локальної кризи присвячена стаття, про які симптоми та причини кризи йдеться у статті, які антикризові заходи пропонують автори статті й які антикризові заходи може запропонувати студент-автор роботи.

Порядок оформлення виконання завдання:

  1. Огляд кожної статті - 1-2 сторінки друкованого тексу.

  2. До кожного огляду додається ксерокопія статті, яка розглядалася.

Вимоги до статей:

Для виконання завдання можуть бути використані лише наукові та/або публіцистичні статті, що були опубліковані протягом останніх двох років (2010-2012 рр..)

Розробка кейсу з дисципліни

Тема кейсу визначається завданнями курсу «Антикризове управління підприємством» й має відповідати навчальним цілям окремих тем курсу. Для розробки кейсу у студента має бути достатньо матеріалів з підприємства, що обрано об’єктом аналізу, для ілюстрації проблем у діяльності цього підприємства, галузі, у якій воно працює.

Рекомендована структура кейсу:

  1. Мета. Наприклад, «Розробка комплексу антикризових заходів на основі діагностики ситуації, що склалася на підприємстві».

  2. Ситуація: конкретний опис наявної ситуації зі схемами, цифрами, графіками (обсяг 3—5 с.).

  3. Проблеми: опис проблем, з якими зіткнулось керівництво в ситуації, що описується (1—2 с.).

  4. Рішення: опис рішень, прийнятих керівниками організації з розв’язання проблем (1—2 с.).

  5. Питання до ситуації: 3—5 питань мають відповідати явищам, що описуються. Ситуація має давати змогу відповісти на поставлені запитання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]