Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1 Робоча програма економіка агр підпр ОЛІЙНИК Т...doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
671.23 Кб
Скачать

10. Конспекти лекцій ведучого курсу.

Електронний варіант. Лекція по темі 1.1. Підприємство в сучасній системі господарювання додається.

11. Система поточного та підсумкового контролю знань студентів

Система оцінювання знань, вмінь та навичок студентів передбачає виставлення оцінок за всіма формами проведення занять. Перевірка та оцінювання знань студентів проводиться у наступних формах:

    1. Оцінювання роботи студенті в у процесі семінарських занять.

    2. Оцінювання роботи студентів під час проведення практичних занять.

    3. Оцінювання виконання індивідуального завдання (ІНДЗ).

    4. Проведення проміжного контролю.

    5. Проведення підсумкового контролю.

11.1. Система модульно-рейтингового контролю

Поточний контроль - контроль рівня знань та вмінь у процесі навчання, який проводиться на практичних заняттях, і при цьому забезпечує контроль за засвоєнням теоретичного матеріалу і виконання завдань, передбачених практичними заняттями і самостійною роботою (прийом викладачем виконаних завдань, опитування, виконання контрольних робіт за необхідністю, співбесіда та ін.).

Періодичний (проміжний) контроль - це контроль, який здійснюється після вивчення тем змістових модулів та змістового модуля в цілому за відповідною системою.

Підсумковий контроль - контроль, який здійснюється по завершенню вивчення курсу на .підставі даних „Відомості поточного контролю" та складання іспиту.

Критерії (норми оцінок) періодичного (проміжного) контролю за змістовими модулями і як складової окремих тем змістового модуля передбачають оцінку за національною шкалою «5», «4», «3» і «2» і ЕСТS і наступним переводом на 100-бальну систему за нижченаведеною методикою (схемою).

Отримано тестових балів

Визначення оцінювання за шкалою ЕСТ 8

оцінка

ЕСТS

Назва оцінювання

90-100

5

А

Відмінно – видатна робота і мінімальними помилками

75-89

4

ВС

Добре – вище середньою стандарту, але з деякими помилками

60-74

3

Задовільно – пристойно, але із значними помилками

35-59

2

Незадовільно – потрібна додаткова робота без повторного вивчення модуля з можливістю повторного складання

1-34

2

F

Незадовільно, необхідна значна додаткова робота (повторне вивчення модуля)

Оцінка «відмінно» (ЕСТS – А) виставляється студенту, який виконав в установлені терміни завдання, передбачені для виконання на практичних заняттях і самостійної роботи на високому методичному рівні, оформлені згідно вимог і володіє методикою їх виконання, а також при відповіді на передбачені змістовим модулем (темою) контрольні питання (тести) викладачеві, виявив успішні, систематизовані, глибокі знання програмного матеріалу, продемонстрував знання основної і додаткової літератури, передбаченої на рівні творчого використання.

Оцінка «добре» (ЕСТS – ВС) виставляється студенту, якщо він виконав в установлені терміни завдання передбачені для виконання на практичних заняттях і самостійної роботи на високому методичному рівні, оформлені згідно вимог і володіє методикою їх виконання, а також при відповіді викладачеві на передбачені змістовими модулями (темами) контрольні питання (тести) виявив повні знання програмного матеріалу, показав володіння практичними вміннями та навичками, але допустив окремі несуттєві помилки, які не мають принципового значення.

Оцінка «задовільно» (ЕСТS – DE) виставляється студенту, якщо він виконав в установлені терміни завдання передбачені для виконання на практичних заняттях і самостійної роботи на достатньому методичному рівні, оформлені згідно вимог і володіє методикою їх виконання, а також при відповіді викладачеві на передбачені змістовими модулями (темами) контрольні питання (тести) виявив повні знання-основного програмного матеріалу в обсязі, що необхідний для подальшого навчання, у цілому справився з поставленим завданням, але при цьому окремими вміннями та навичками володіє невпевнено, допустив незначні помилки в арифметичних розрахунках.

Оцінка «незадовільно» (ЕСТS – FХ) виставляються студенту, який не виконав в повному обсязі в установлені терміни завдання передбачені для виконання на практичних заняттях і самостійної роботи і при відповіді викладачеві на контрольні питання (тести) змістовою модуля (теми) виявив серйозні прогалини в званнях основного матеріалу, зробив принципові помилки, не зміг провести розрахунки та ін.

Оцінка «незадовільно» (ЕСТS – F) виставляється студенту, який практично не виконав в установлені терміни завдання, передбачені для виконання на практичних заняттях і самостійної роботи, має значну кількість пропусків занять, не володіє теоретичним матеріалом змістового модуля (теми), необхідна значна додаткова робота (повторне вивчення програмного матеріалу).

Розподіл балів, що присвоюються студентам

Змістовий модуль

Модуль 1

Поточне

тестування

Модуль 2

Самостійна

робота

Модуль ІНДЗ

Підсумковий тест

Сума балів

1 Підприємство в сучасній системі господарювання

5

4

-

4

-

2. Виробничі ресурси підприємства та ефективність їх використання

10

4

-

4

-

3. Витрати й результати діяльності підприємства

15

4

-

4

-

4. Економічні важелі формування та підвищення ефективності діяльності підприємств

10

4

5

4

Модуль 5. Стабільність розвитку підприємства за ринкових умов господарювання .

10

4

5

4

Заліковий модуль.

50

20

10

20

100

Заліковий модуль 1

Тема

Індивідуальна робота

Самостійна робота

Модульний контроль

Сума допоміжних балів

1

2

3

4

30

10

20

100

10

10

10

10

Заліковий модуль 2

Тема

Індивідуальна робота

Самостійна робота

Модульний контроль

Сума допоміжних балів

1

2

3

4

5

6

7

10

10

20

100

10

10

5

10

10

10

5

Заліковий модуль 3

Тема

Індивіду

альна

робота

Самостійна робота

Модульний контроль

Сума допоміж

них балів

1

2

3

4

5

6

7

8

15

10

20

100

5

5

5

5

10

10

5

10

Заліковий модуль 4

Тема

Індивідуальна робота

Самостійна робота

Модульний контроль

Сума допоміжних балів

1

2

3

4

5

15

15

20

100

10

10

10

10

10

Заліковий модуль 5

Тема

Індиві

дуальна

робота

Самостійна

робота

Модульний контроль

Сума допоміжних балів

1

2

3

4

20

10

20

100

20

10

10

10

Підсумковий контроль здійснюється по завершенні вивчення курсу. На підставі даних періодичного (проміжного) контролю з «Відомості поточного контролю» викладач, який проводить практичні заняття заносить підсумкову оцінку поточної успішності в «Відомість підсумкового контролю». На випадок, коли підсумкова оцінка поточної успішності задовольняє студента, то може бути виставлена підсумкова оцінка автоматично за семестр в цілому по курсу.

Підсумковий контроль здійснюється у формі екзамену. Екзаменаційний білет включає три теоретичних питання і одне ситуаційне (практичне) завдання. Модульне завдання оцінюється за 20 бальною шкалою.

20 балів. Теоретичні запитання розкриті повністю, з викладенням оригінальних висновків, отриманих на основі програмного, додаткового матеріалу, законодавчих актів та нормативних документів. При виконанні практичної частини застосовує системні знання навчального матеріалу, що передбачені навчальною проймою. Висновки до завдань аргументовані та обґрунтовані.

19 балів. Теоретичні запитання розкриті повністю, на основі програмного та додаткового матеріалу зроблено висновки та узагальнення. При виконанні практичного завдання застосовує узагальнені знання навчального матеріалу, що передбачені навчальною програмою. При виконанні практичного завдання студент припускається незначних неточностей.

18 балів. Теоретичні запитання розкриті повністю, програмний матеріал викладено згідно з програмним матеріалом дисципліни. При виконанні практичного завдання застосовує глибокі знання навчального матеріалу, що передбачені навчальною програмою. Практичне завдання виконується в цілому правильно в повному обсязі. При виконанні практичного завдання студент припускається окремих неточностей.

17 балів. Теоретичні запитання розкриті повністю, програмний матеріал викладено згідно з матеріалом дисципліни. При виконанні практичного завдання студент ефективно застосовує основні знання навчального матеріалу, що передбачені навчальною програмою. Практична частина виконується в цілому правильно, при її виконанні студент припускається окремих несуттєвих помилок.

16 балів. Теоретичні запитання розкриті повністю, програмний матеріал викладено з незначними погрішностями або без узагальнень. При виконанні практичної частини застосовує основні знання навчального матеріалу, що передбачені навчальною програмою. Практичне завдання виконуються в цілому правильно, при його виконанні студент припускається несуттєвих помилок.

15 балів. Теоретичні запитання розкриті повністю, проте при викладенні програмного матеріалу допущено незначні помилки. При виконанні практичної частини застосовує основні знання навчального матеріалу, що передбачені навчальною програмою. Практичне завдання виконується в цілому правильно. При його виконанні студент припускається несуттєвих помилок.

14 балів. Теоретичні запитання розкриті неповно, допущено суттєві погрішності або помітні помилки. При виконанні практичного завдання без достатнього розуміння застосовує навчальний матеріал, припускається помилок.

13 балів. Теоретичні запитання розкриті неповно, допущено суттєві погрішності, які впливають на зміст відповіді. При виконанні практичного завдання без достатнього розуміння студент застосовує навчальний матеріал, припускається значних помилок.

12 балів. Теоретичні запитання розкриті неповно, з суттєвими помилками. При виконанні практичного завдання без достатнього розуміння застосовує навчальний матеріал, припускається значної кількості помилок, стикається зі значними труднощами при аналізі та трактуванні ситуацій.

11 балів. Теоретичні запитання розкриті неповно або зовсім не розкрито. При виконанні практичного завдання припускається досить великої кількості грубих помилок, стикається зі значними труднощами при аналіз та трактуванні ситуацій, виявляє здатність викласти думку на елементарному рівні.

10 балів. Студент виконати практичне завдання не може, стикається зі значними труднощами при аналізі та трактуванні ситуації, виявляє здатність викласти думку на елементарному рівні. Теоретичні запитання не розкриті.

9 балів. Студент виконати практичне завдання не може, стикається зі значними труднощами при аналізі та трактуванні ситуацій. Теоретичні запитання не розкриті.

У разі набрання студентом на підсумковому контролі знань 0-10 балів екзамен вважається не складеним.