Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
метод.реком до викон КУРС.Роботи 2011.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
237.06 Кб
Скачать

2.3. Пошук і обробка матеріалів, формування тексту роботи

Ознайомлення та опрацювання літератури - це важливий етап у роботі над обраною темою. Підбір літератури слід починати з розгляду певних розділів підручників, доцільно скористатись систематичними та алфавітними каталогами бібліотек. Усі використані джерела повинні увійти до списку використаної літератури мовою, якою видано те чи інше джерело та із зазначенням сторінок, де розміщується використана у роботі інформація.

На всі наукові джерела, що представлені в бібліографії, повинні бути посилання в тексті курсової роботи.

2.4. Захист курсової роботи

Виконана студентом курсова робота передається для реєстрації на кафедру не пізніше ніж за два тижні до захисту і рецензується науковим керівником (Додаток Б). Термін рецензування - 3-7 днів. Курсові роботи, що одержали позитивну рецензію, допускаються до захисту.

За наявності в роботі певних недоліків, студент їх ліквідує на окремих аркушах із заголовком "Доопрацювання" і додає в кінці курсової роботи. Для повторної перевірки такі роботи не здаються.

Процедура захисту включає:

  • доповідь студента про зміст роботи (до 10 хв.);

  • запитання до автора та його відповіді;

  • заключне слово студента (відповіді на критичні зауваження виступаючих; враження від виконання роботи);

  • рішення комісії про оцінку роботи.

Захищені роботи передаються в архів інституту (Додаток Е).

3. Організація виконання курсової роботи та її контролю

Термін виконання курсових робіт визначається робочим навчальним планом. Через те, що згідно з навчальним планом студент не має окремого часу на виконання курсової роботи, вона повинна виконуватись поступово упродовж навчального семестру.

Курсова робота має виконуватися студентом у повній відповідності до затверджених календарного плану та завдання. У випадках відставання від графіка студент зобов’язаний надати пояснення своєму науковому керівнику.

Порядок виконання

На період виконання курсових робіт складається календарний план, згідно з яким забезпечується систематична співпраця студента і наукового керівника над курсовою роботою. Систематичні консультації допомагають студенту у виборі методів дослідження, контролі дотримання вимог до змісту і оформлення курсової роботи, своєчасному усуненні відхилень. Оперативне і уважне виконання рекомендацій керівника сприяє своєчасному поданню курсової роботи, є запорукою успішного захисту.

У відповідності до календарних етапів студент має подавати роботу частинами на перегляд, а у встановлений графіком кінцевий термін подати завершену роботу до реєстрації на кафедрі (старший лаборант) та на рецензування науковому керівникові.

Керівник роботи зобов’язаний:

- надати допомогу студенту у виборі теми курсової роботи та складанні плану;

  • ознайомити з методикою досліджень;

  • розробити завдання та календарний план (спільно зі студентом) виконання відповідних розділів роботи;

  • рекомендувати джерела наукової інформації з обраної теми;

  • консультувати студента при проведенні ним наукового пошуку, обґрунтуванні використання методичних прийомів, осмисленні одержаних результатів та формулюванні висновків і рекомендацій;

  • контролювати і перевіряти виконання роботи відповідно до затвердженого календарного плану;

  • допомогти студенту правильно оформити роботу та підготувати її до захисту.