Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Переклад.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
83.46 Кб
Скачать

Венеція

Вступ

Венеція (Італійський: Venezia [veˈnɛttsja] ( слухати)Венеціанський: Venexia [veˈnɛsja]) - місто в північно-східній Італії, яка знаменита для краси його врегулювання, його архітектури і його художніх робіт. У 2009, було 270,098 чоловік, що мешкають Венеція comune (оцінка населення 272,000 мешканців включає населення цілого Comune Венеції; близько 60,000 в історичному місті Венеція (Centro storico); 176,000 в Terraferma (Материк), здебільшого у великому frazioni Mestre і Marghera; 31,000 живуть на інших островах в лагуні). Разом з Падуєю і Treviso, місто входить в Padua-Treviso-Venice Столичну Область (PATREVE) (населення 1,600,000)

Ім'я виходить від древніх людей Veneti, які населили регіон 10-й століття B.C. Місто історично було столицею Венеціанської Республіки. Міські розтягання через 117 острівців у болотистій Венеціанській Лагуні уздовж Адріатичного Моря в північно-східній Італії. Венеція є надбудував архіпелаг 117 островів сформував 177 каналами в дрібній лагуні, сполученій 409 мостами. Морська лагуна тягнеться уздовж берегової лінії між ротами Po (південь) і Річки Piave (північ).

Республіка Венеції була головною морською владою впродовж середніх віків і Ренесансу, і області інсценування для хрестових Походів і Битви Lepanto, також як і дуже важливого центру торгівлі (особливо шовковий, grain, і спеція) і мистецтва в 13-ом столітті аж до кінця 17-го століття. Ця зроблена Венеція багате місто впродовж більшості з його історії. Це також відомо його важливими артистичними рухами деякої кількості, особливо Ренесансний період. Венеція відігравала важливу роль в історію симфонічної і оперної музики, і це - місце народження Antonio Vivaldi.

Заснування

Будівлі Венеції конструюються на близько роздільному дерев'яному геморої. Більшість з них складає все ще неушкоджені через століття затоплення. Принципи відпочивають на геморої, і будівлі цеглини або каменю сидять вище за ці опори. Купи проникають softer шар піску і бруду до вони не досягають набагато твердішого шару стислої глини.

Submerged по воді, у бідних для кисню умовах, деревина не приходить в занепад так швидко, як на поверхні. Це приголомшено в результаті постійного потоку багатої для мінералу води навкруги і через це, таким чином, що це стає подібною для каменю структурою.[потрібне цитування].

Більшість з них складає були зроблені з магістралей дерев вільхи, деревина відмітила для його водостійкості.Вільха прийшла від вестерн-найбільше частини сьогоднішньої Словенії (приведення до неврожайної землі регіону Kras), в двох регіонах Хорватії, Lika і Gorski kotar (приведення до безплідних нахилів Velebit) і на південь від Чорногорії.[потрібне цитування] Леонід Grigoriev заявив, що Російська модрина була імпортована, щоб побудувати деякі з венеціанських принципів. Модрина також використана у виробництві Венеціанського скипидару.

Історія

Місту часто погрожують потоки повені, що наближаються з Адріатики між осінньою і ранньою весною. Шістсот роки тому, Венеціанці захистили себе від land-based нападає відхиляючи усі головні річки, водоточні в лагуні і отже перешкоджаючи осаду заповнити область навколо міста. Це створило коли-небудь-глибше довкілля лагуни.

У 1604, щоб сплатити вартість Венеції рельєфу повені, уявленої, що змогло вважати першим прикладом, 'викарбовують податок'. Коли доход провалився 1608 стислості очікувань, Венеціанський представлений папір з довільною 'КІЛЬКІСТЮ' напису і віддрукував інструкції, який мав бути використаним для 'листів до посадовців'. Спочатку, це мало бути тимчасовим податком, але він залишився ефективно до падіння Республіки в 1797. Незабаром після введення податку, Іспанія робила подібний папір для спільних цілей оподаткування, і практика поширювалася на інші країни.

Впродовж 20-го століття, коли багато артезіанських колодязів було нижче рівня в периферії лагуни, щоб відтягнути воду для місцевої промисловості, Венеція почала падати. Це розумілося, що витягання води від водоносного шару є причиною. Пониження уповільнило помітно відколи артезіанські колодязі були заборонені в 1960-х. Проте, місту все ще погрожують частіші низькорівневі повені (звана alta Acqua, "повінь"), які повзають до висоти декількох сантиметрів над його причалами, регулярно йдучи за певними потоками. У багатьох старих хатах колишні сходи, що звикли до unload товарів, зараз затоплені, роблячи колишній нижній нежитловий поверх.

Деякі недавні вивчення запропонували, що місто більше не волочіння, але це ще не упевнено; тому, держава тривоги не була скасована. У травні 2003 Італійський Головний Берлусконі Міністра Silvio урочисто ввів в посаду проект (Модуль Sperimentale Elettromeccanico) MOSE, експериментальна модель для оцінки виконання надувних револьверів; ідея є брехав серії 79 надувних понтонів через морське ліжко в трьох входах до лагуни. Коли потоки передбачені, щоб піднятися вище за 110 сантиметрів, понтони будуть наповнив повітрям і блокують воду, що поступає, від Адріатичного Моря. Ця технічна робота має бути завершеною до 2014.

Туризм

Венеція - одне з найголовніших туристичних місць призначення у світі, із-за міського існування один зі всесвітнього найбільший і найпрекрасніші міста мистецтва. Місто має середню величину 50,000 туристів день (2007 оцінки). У 2006, це було всесвітнім 28-й найбільш інтернаціонально відвідав місто, з 2.927 мільйонами прибуття гравця збірної того року.

Сьогодні, є численні атракціони у Венеції, як наприклад -й Марк Basilica, Грандіозний Канал, і Веранда Сан Marco, щоб назвати декілька. Відкритий плавальний Басейн di Venezia - також популярне міжнародне розкішне місце призначення, притягаючи тисячі акторів, критиків, знаменитостей, і головним чином люди в кінематичній промисловості. Місто також покладається сильно в cruise справі.

Проте, венеціанська популярність, оскільки головне всесвітнє туристичне місце призначення викликало декілька проблем, у тому числі факт, що місто може дуже потовпитися в деяких пунктах року. Це бере до уваги щось як туристична пастка, і іншими як 'живий музей'.Cruise судна, які користуються Каналом Giudecca, посилають великий кільватер у напрямі міста, це повільно примушує місто знизитися. На відміну від більшості інші місця в Західній Європі, і світі, Венеція стала широко відомою його елементом витонченого розпаду. Змагання за іноземців, щоб купити будинки у Венеції зробило підвищення цін так надзвичайно, що численні мешканці є змусив, щоб переміститися на придатніші області Veneto і Італія, найвідоміший справжній Mestre.

Водні шляхи

Класичний Венеціанський човен - гондола, хоча це зараз здебільшого використано для туристів, або для весіллів, похоронів, або інших церемоній. Багато гондол - lushly, призначений з пом'ятими оксамитовими місцями і Персидськими килимами. Менш відомий - менший sandolo. Головні транспортні засоби - motorised waterbuses (vaporetti), які старанно працюють регулярні маршрути уздовж головних каналів і між островами міста, і приватні човни. Тільки гондоли все ще сукупно використання Венеціанцями - traghetti, футові пасажирські пороми, що перетинають Грандіозний Канал в певних пунктах без мостів.

Гондола

Гондола - традиційний, плоскодонний Венеціанський гребучий човен, добре задовольнив вимогам до умов Венеціанської Лагуни. Бо гондоли століть були головним засобом транспортного і найзагальніше судно в межах Венеції. У сучасних часах портретні човни все ще грають роль на людях перевозять в місті, служачи traghetti (пороми) над Грандіозним Каналом. Вони також використані в спеціальних регатах (гребучі раси) тримав між гондольєрами. Це подібно до плавання на плоскодонці, окрім цього користується веслом до prope це замість полюса. Їх первинна роль сьогодні, проте, - тривати їзду туристів у фіксованих нормах.

Культура

Карнавал Венеції

Карнавал Венеції (Італійський: Carnevale di Venezia) - річний фестиваль, що тримається у Венеції, Італія. У 1980-х, Карнавал Венеції був відновлений і місто стало головним центром міжнародних конференцій і фестивалів і запускає 58 днів перед паскою і закінчується Сповідувався у вівторок (Жирний вівторок або Martedì Grasso), напередодні середовище Ясена. "Carnevale, прощання" ogni скерцо! Іншими словами, "В карнавалі, кожен жарт йде"!

Венеціанські маски карнавалу

Маски завжди були центральною особливістю Венеціанського карнавалу; традиційно люди дозволяється носити їх між фестивалем Santo Stefano (Святий Стівен Day, 26 грудня) і початком сезону карнавалу і північчю Сповідував вівторок. Вони завжди були навколо Венеції. Оскільки маски також дозволяється на Підйомі і з жовтня 5 в Різдво, люди змогли провести велику пропорцію року замаскований. Maskmakers (mascherari) насолодився спеціальною позицією в суспільстві, з їх власними законами і їх власною гільдією.

Венеціанські маски можуть бути зроблені в шкірі або з оригінальною скляною технікою. Оригінальні маски були швидше простими в дизайні, прикрасі, часто мав символічну, і практичну функцію. Нині, більшість з них робиться над додатком гіпсу і золотого листа і є усім вручити-фарбують, користуючись природним пір'ям і гемами для прикраси.

Bauta

Bauta (іноді називається baùtta) - ціле обличчя, з упертою лінією підборіддя, ніяким ротом, і силою-силенною "золочення". Один, можливо, знаходить маски такими, що продаються як Bautas, які покривають тільки верхню частину обличчя від лоба до nose і верхніх щік, таким чином приховуючи ідентичність але надаючи можливість власникові говорити і їсти або пити легко. Це прагне бути головним видом маски, що носиться впродовж Карнавалу. Це було використане також на інших випадках як пристрій для приховання ідентичності власника і соціального статусу. Вона дозволила б власникові діяти вільніше у випадках, де він або вона захотіла взаємодіяти з іншими членами суспільства за межами меж ідентичності і щоденної угоди. Це було отже корисно для різноманітності цілей, деякі з них незаконний або злочинний, інші тільки особисті, як наприклад романтичні зіткнення.

У 18-ом столітті, Bauta став стандартизованою society маскою і маскують регулюється Венеціанським урядом. Це було обов'язково, щоб носити це в певних політичних подіях ухвалення рішення, коли вимагається, щоб усі громадяни діяли анонімно. Тільки громадяни мали право користуватися Bauta. Його роль була подібна до anonymizing процесів винайшов, щоб гарантувати загальним, прямим, вільно, дорівнюють і таємні голосування в сучасних демократіях.

Volto or Larvа

"Volto" був загальнішою маскою, використаною у Венеції впродовж століть. Volto має на увазі "обличчя", і воно було найпростішою маскою для виробництва.