Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика Фінанси.docx
Скачиваний:
14
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
801.31 Кб
Скачать

Права та обов'язки сторін

7. Заставодержатель має право:

7.1. Без будь-яких обмежень зі сторони Заставодавця (або третьої особи, у якої знаходиться Майно) перевіряти документально та фактично наявність, розмір, стан та умови збереження Майна.

7.2. Вимагати проведення поточного ремонту та технічного обслуговування Майна.

7.3. Вимагати від Заставодавця вжиття заходів, необхідних для збереження Майна.

8. Заставодержатель зобов'язується без зволікань зняти замок та печатку (знак, що засвідчує заставу), як тільки ________________ виконає свої зобов'язання в повному обсязі за кредитним договором, вказаним в п. 1 цього Договору.

9. Заставодавець зобов'язаний:

9.1. Сплачувати передбачені законодавством податки та збори, пов'язані з Майном, яке передано під заставу.

9.2. Замінити протягом _______ днів Майно, передане під заставу, за першою вимогою Заставодержателя за умов, що __________________ _________

9.3. Не розпоряджатися (не відчужувати, не заставляти і не закладати, не передавати в користування і найом (оренду) Майно без письмової згоди Заставодержателя.

9.4. Вживати заходів для збереження Майна, включаючи проведення поточного ремонту, технічного обслуговування та цілодобової охорони протягом дії цього Договору.

9.5. На період дії цього Договору застави страхувати за свій рахунок на користь Заставодержателя Майно в повному обсязі за вартістю застави за цим Договором від ризиків _________________________________________________

9.6. Не пізніше _______ годин з моменту виявлення втрати або пошкодження Майна сповістити про це телеграфом Заставодержателя, а також сповіщати Заставодержателя про всі зміни, що відбулися стосовно обставин,

визначених у пп. 2, 3, 4, 5 цього Договору, не пізніше однієї доби з моменту, коли ці зміни сталися.

9.7. Безумовно і за першою вимогою Заставодержателя дати можливість його представникам ознайомитись з бухгалтерськими документами, звітами та іншими документами щодо руху грошових коштів Заставодавця, в тому числі в іноземній валюті.

9.8. Не знімати без письмової згоди замок та печатку (знак, що засвідчує заставу), якщо це не спричинено терміновими діями, необхідними для збереження майна.

9.9. Для укладення Договору, як його невід'ємну частину, передати Заставодержателю документи:

• що підтверджують право власності на Майно, передбачені п. 4 Договору;

• установчі документи, свідоцтво про реєстрацію та нотаріально посвідчені картки зі зразками підписів керівних осіб;

• страховий поліс та копії інших документів, що посвідчують страхування заставле­ного Майна.

Відповідальність сторін

10. У разі невиконання або неналежного виконання зобов'язань, передбачених цим Договором, винна сторона відшкодовує іншій стороні всі завдані в зв'язку з цим збитки.

11. За невиконання або неналежне виконання п. 9.4, 9.7 Заставодавець сплачує на користь Заставодержателя штраф у розмірі ____________________.

Реалізація заставленого майна

12. Реалізація заставленого Майна проводиться з аукціону (публічних торгів) або шляхом передачі права власності на предмет застави Заставодержателю за вибором ос­таннього.

13. Якщо аукціон не відбувся, Майно, без попередньої згоди Заставодавця, перехо­дить у власність Заставодержателя.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]