Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Страхування).docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
1.23 Mб
Скачать

4. Особливості реалізації страхових послуг

Як зазначається в праці, процес реалізації страхової послуги для докладнішого його розгляду умовно розіб'ємо на три етапи:

  1. аквізиція; - __________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________.

Процесу аквізиції передує маркетингове дослідження та рекламна кампанія страховика. Вибір потенційного клієнта здійснюється через один з зазначених каналів збуту страхових послуг. Одночасно приймаються принципові рішення, які в міжнародній страховій термінології називаються андеррайтингом, чи брати взагалі об'єкт на страхування, в яких межах відповідальності та за яких конкретних умов договору.

  1. контроль за об'єктом страхування - _____________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________. Важливою складовою цієї процедури є контроль за об'єктом страхування, який передбачає виконання клієнтом своїх зобов'язань щодо проведення системи превентивних заходів, інформування про будь-яку зміну застрахованого ризику.

Аварійні комісари - ____________________________________________

_______________________________________________________________________________________________________________________________________.

Професійна компетентність аварійного комісара, максимальна сумлінність страхової компанії у виконанні свої зобов'язань, пов'язаних із страховим випадком, визначають ступінь бажання страхувальника до подальшої співпраці, створюють ділову репутацію страховика та формують його конкурентні переваги на ринку.

3) урегулювання питань щодо завданих збитків.

Тема 3 страхування життя та пенсій План

1. Суть страхування життя.

2. Таблиці смертності та мета їх використання у страхуванні життя.

3. Основні види страхових послугу сфері страхування життя.

4. Добровільне страхування додаткової пенсії.

Самостійна робота: 1. Страхування на дожиття

1. Суть страхування життя

Страхування життя - ______________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________.

Слід зазначити, що страхування життя в Україні тільки починає розвиватися.

Страхування життя передбачає одноразову або розстрочену виплату страхової суми, якщо настане одна з таких подій:

— ________________________________________________________________;

— ________________________________________________________________

________________________________________________________________________;

— ________________________________________________________________

________________________________________________________________________.

Страхування життя має ряд деяких особливостей. Однією з них є та, що договір страхування життя є довгостроковим. За вимогами він повинен укладатися на термін не менший, як три роки.

Страхування життя має також і ту особливість, що всі види страхування, які входять до цієї підгалузі, проводяться тільки в добровільній формі та пов'язані з накопиченням страхової суми можливістю отримання довгострокових кредитів на будівництво житла та використанням даних таблиць смертності в актуарних розрахунках.