Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
інформац.технології.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
135.68 Кб
Скачать

Популярні пошукові системи

Міжнародні

Google Yahoo Alta Vista Alltheweb.com Excite HotBot Lycos InfoSeek The Internet Industry Portal

Українські

    • ALLhave

    • Ґууґля!

    • bigmir)net

    • META (meta)

    • UAportal

    • LightStorage (LookForMp3)

індекс-99 Йохохо Куди піти Шерлок Холмс Alpha Counter ANET Packet ISP search engine SESNA

За даними компанії Net Applications[2] у квітні 2010 року використання пошукових систем на Заході разподілилось так:

  • Google — 86,30 %

  • Yahoo — 5,30 %

  • Bing — 3,13 %

  • Baidu — 3,02 %

  • Ask — 0.67 %

4. Мереже́вий протоко́л в комп'ютерних мережах — заснований на стандартах набір правил, що визначає принципи взаємодіїкомп'ютерів в мережі. Протокол також задає загальні правила взаємодії різноманітних програм, мережевих вузлів чи систем і створює таким чином єдиний простір передачі. Хости (будь-який вузол мережі що відправляє або приймає дані через мережу називають хостом(host)) взаємодіють між собою. Для того, щоб прийняти і обробити відповідним чином повідомлення, їм необхідно знати як сформовані повідомлення і що вони означають. Прикладами використання різних форматів повідомлень в різних протоколах можуть бути встановлення з'єднання з віддаленою машиною, відправка повідомлень електронною поштою, передача файлів. Зрозуміло, що різні служби використовують різні формати повідомлень.

Веб-сайт (англ. website, місце, майданчик в інтернеті), також сайт (англ. site, місце, майданчик) — сукупність веб-сторінок, доступних у Міжмережжі (Інтернеті), які об'єднані як за змістом, так і навігаційно. Фізично сайт може розміщуватися як на одному, так і на кількохсерверах.

Сайтом також називають вузол мережі Інтернет, комп'ютер, за яким закріплена унікальна ІР-адреса, і взагалі будь-який об'єкт в Інтернеті, за яким закріплена адреса, що ідентифікує його в мережі (FTP-site, WWW-site тощо).

Набір зв'язаних між собою інформаційних онлайнових ресурсів, призначених для перегляду через комп'ютерну мережу за допомогою спеціальних програм — браузерів. Веб-вузол може бути набором документів в електронному вигляді, онлайновою службою.

Веб-сторінка (англ. Web-page) — інформаційний ресурс доступний в мережі World Wide Web(Всесвітня павутина), який можна переглянути у веб-браузері зазвичай, ця інформація записана в форматі HTML або XHTML, і може містити гіпертекст з навігаційними гіперпосиланнями на інші веб-сторінки.

Веб-сторінки можуть зберігатись на локальному комп'ютері або отримуватись із віддаленого веб-сервера. Веб-сервер може накладати обмеження на доступ до веб-сторінок, наприклад, дозволяти перегляд лише з локальної мережі (інтранет), або відкривати доступ до сторінок в мережі World Wide Web. Запити на отримання та передача веб-сторінок з веб-серверів відбувається за протоколом HTTP.

Веб-сторінки можуть складатись із статичних текстових файлів, що зберігаються у файловій системі веб-сервера (статичні веб-сторінки), або веб-сервер може створювати сторінки за запитом браузера (динамічні веб-сторінки). Застосування сценаріїв на стороні клієнта після завершення завантаження сторінки може прискорювати роботу користувача з нею.

Структура Web-Сторінки, то традиційно вона виглядає так:    1. Header (хедер, шапка ), верхня частина, до складу якої можуть входити, хоча й не обов'язково:    Меню навігації ( по сайту) Слоган Телефон Логотип Заголовок    2. Основна частина сторінки, середня:    Меню навігації ( по розділах сайту) Основна інформація Меню навігації по тематичних розділах Зображення, баннеры    3. Footer (Підвал) – нижня частина:    Меню навігації ( по сайту, по розділах сайту) Лічильники й банери Адреси, телефони Копірайт.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]