Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт_вих_роб_з_хімії.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
60.93 Кб
Скачать

Найбільш вдалим виховним заходом вдалася - етична бесіда на тему «Що таке щастя?» Оскільки дана тема є надзвичайно актуальною для кожної людини учні ініціативно готувалися до заходу та активно брали участь в його проведенні. Було з'ясовано, суть такої філософської категорії, як щастя, що є щастям для кожного з учнів, хто може бути щасливим, і як бути щасливим.

П'ятий профорієнтаційний захід було проведено в мультимедійному класі тема якого: « Професія вчитель хімії - звучить гордо». Було переглянуто проект: «Привабливі сторони студентського життя». Після перегляду було проведено анкетування: «Я і моя майбутня професія» .

Щодо коротких виховних бесід з окремими учнями, то вони взагалі стосувалися поведінки учнів на уроках та перервах. Я робила окремим учням зауваження та підводив їх до того, що вони вчинили недобре та треба обов'язково покращувати свою поведінку, оскільки за поведінкою людини складається враження про неї і відповідно у відповідь нічого. На деяких учнів такі бесіди позитивно впливали і їх поведінка покращувалася. А деякі учні, як були «важкими підлітками», так ними і лишилися, оскільки я одна не в змозі за такий короткий час сформувати ті добрі риси характеру, які повинні були на багато раніше сформувати батьки цих дітей.

Ш. Методична робота

При проходженні практики брала участь у роботі педагогічних рад школи, намагалася перейняти передовий досвід вчителів хімії та біології. Також ознайомився із веденням загально шкільної документації і планами навчальної та виховної роботи школи, планами роботи класного керівника, календарно-тематичними планами вчителів-предметників з хімії, біології. Також активно допомагала вчителям хімії виготовляти роздатковий матеріал для учнів.

IV. Загальні висновки

Педагогічна практика дала змогу мені:

  1. Поглибити та закріпити знання з фахових та психолого-педагогічних дисциплін, які були здобуті в університеті та застосувати їх на практиці;

  2. Закріпити вміння проводити різні типи уроків, застосовувати різні форми та методи роботи, які активізують пізнавальну діяльність учнів;

  3. Розвивати організаторські здібності, вміння знаходити спільну мову з учнями різного віку, спілкуватися з педагогічним колективом;

  4. Переконатися у правильному виборі професії й фаху, вдосконалити свої педагогічні та методичні здібності;

  5. Проаналізувати свої здібності, як вчителя з фаху так і класного керівника;

Під час проходження педагогічної практики я пересвідчилась в тому, що являюся ще не повністю готовим до виконання функцій вчителя хімії, біології та класного керівника, але заняття з фахових дисциплін, методик викладання хімії, біології та педагогіки заклали в мені основу для подальшої педагогічної діяльностя.

Порада методистам:

  • при підготовці студентів до педагогічної практики необхідно більше уваги звертати на систему оцінювання в школі;

  • більше звертати увагу на рівень знань з хімії, яким володіють студенти та їх методичний рівень.

Особистий підпис

(Мудрак А.О.)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]