Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MK-Lekziy-1.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
11.08.2019
Размер:
135.17 Кб
Скачать

Щодо державного метрологічного контролю і нагляду Закон передбачає:

  1. Державний метрологічний контроль і нагляд стосовно засобів вимірювальної техніки та методик виконання вимірювань поширюється на вимірювання, результати яких використовуються під час: робіт із забезпе-чення охорони здоров`я, контролю безпеки умов праці і технічного захисту інформації, необхідність якої визначена законодавством; реєстрації націо-нальних і міжнародних спортивних результатів.

2. До державного метрологічного контролю належать: уповноваження та атестація у державній метрологічній системі, державні випробування засобів вимірювальної техніки і затвердження їх типів; державна метроло-гічна атестація і повірка засобів вимірювальної техніки.

3. Державна метрологічна атестація засобів вимірювальної техніки: державна метрологічна атестація засобів вимірювальної техніки здійсню-ється метрологічними центрами уповноваженими на проведення державних випробувань чи повірки аналогічних засобів; державна метрологічна атеста-ція та оформлення її результатів проводиться у порядку, встановленому нормативними документами з метрології ЦОВМ.

4. Під час метрологічного нагляду за забезпеченням єдності вимірю-вань проводиться перевірка: стану і застосування засобів вимірювальної техніки; застосування методик, правильності виконання вимірювань; своє-часності надання засобів вимірювальної техніки на повірку і калібрування; додержання умов і правил проведення повірки і калібрування, що відповідно виконуються уповноваженими повірочними та атестованими калібруваль-ними та вимірювальними лабораторіями; додержання вимог нормативних документів з метрології.

5. Результати вимірювань можуть бути використані за умови, якщо відомі відповідні характеристики похибок або невизначеності вимірювань.

6. Вимірювальні лабораторії можуть виконувати вимірювання у сфері поширення державного метрологічного нагляду за умови їх атестації на проведення цих вимірювань.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]