Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ответы по информатике.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
31.07.2019
Размер:
218.11 Кб
Скачать

Проектний менеджмент:

  1. Які є ознаки проектів?

Кількісна вимірюваність; Часовий горизонт дії; Цільова спрямованість; Життєвий цикл;

Системне функціонування проекту, елементний склад; Існування в певному зовнішньому середовищі, елементи якого мають значний вплив на проект.

  1. Координоване виконання пов’язаних дій передбачає, що:

Координоване виконання пов’язаних між собою дій. Сама сутність проектів визначає складність їхнього втілення в життя. Проекти потребують виконання численних завдань, жорстко або гнучко взаємопов’язаних: деякі проміжні завдання не можуть реалізовуватися, доки не завершені інші завдання; інші завдання мають виконуватися паралельно і т. п. Якщо порушується синхронізація виконання різних завдань, весь проект може опинитися під загрозою невиконання.

  1. Проект вважається закінченим, коли:

Проект вважається завершеним, коли досягнуті його основні цілі. Під час виконання проекту значні зусилля спрямовані саме на те, щоб його було завершено у намічений термін. У цьому допомагають графіки, де зазначається час початку і закінчення робіт, які передбачаються проектом.

  1. Як класифікуються проекти за характером змін?

За характером змін : оперативні та стратегічні

  1. Які є підходи до класифікації проектів у зв’язку з процесами управління?

  1. Що таке сітковий графік проекту?

Сітковий графік  це графічне подання робіт проекту, яке відбиває їх послідовність та взаємозв’язок. Для його побудови потрібно мати таку інформацію: список робіт; логічні зв’язки між ними.

  1. Для чого призначене фінансове забезпечення проекту?

Сфера фінансів – визначає бюджетні рамки проекту з урахуванням калькуляції для серійного виробництва продукту і покриття витрат на проект, а також способи і джерела фінансування проекту.

Фінансовий аналіз проекту (project financial analysis) — комп-лексний економічний аналіз, який застосовується до визначеного проекту в цілях пошуку такого варіанту, при якому він буде успішно виконувати свої функції при найменших затратах.

Финансирование проектов осуществляется на основании договоров (контрактов) по мере их выполнения. В соответствии с этим принципом оплата работ или услуг производится после их выполнения в целом или по мере выполнения отдельных этапов. Проектно-изыскательские работы обычно оплачиваются либо за проект в целом, либо за выполненную проектно-сметную документацию.

  1. Що відносять до основних параметрів якості проекту?

Якість продукту проекту як відповідність ринковим потребам і сподіванням споживачів. Цей аспект якості досягається завдяки точному та ефективному визначенню потреб і очікувань замовників з метою їх задоволення.

Якість розробки і планування проекту. Цей аспект якості досягається завдяки детальній і ретельній розробці самого проекту і його продукту.

Якість виконання робіт за проектом відповідно до планової документації. Цей аспект забезпечується завдяки дотриманню відповідності реалізації проекту його плану, а також забезпеченню розроблених характеристик продукції проекту і самого проекту.

Якість ресурсів, що залучаються до виконання проекту. Досягається завдяки якісному матеріально-технічному забезпеченню проекту упродовж усього його життєвого циклу.

У зарубіжній практиці стосовно якості проекту виділяють два основних елементи [15]:

Відповідність цілям проекту.

Відповідність вимогам споживачів.