Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Технології стратегічного менеджменту.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
30.07.2019
Размер:
188.42 Кб
Скачать

Київський національний університет імені Тараса Шевченка

факультет психології

Кафедра саціальної та організаційної психології

Письмова семестрова робота

з дисципліни «Технології стратегічного менеджменту»

студентки 1 курсу магістратури

1 Групи

Рудської Маргарити

Київ-2011

  • Бачення майбутнього – стати лідером у великих містах України з доставки та продажу органічної молочної продукції, хлібобулочної та іншої екологічної продукції (м'ясо, овочі, фрукти). Створити еко-рух харчування в Україні.

  • Місія організації – кожного ранку створювати Вам відмінний настрій за допомогою свіжих натуральних продуктів ідеального якості.

  • Стратегічні цілі:

  • мінімізація витрат

  • творчий підхід та оригінальність при розробці нової продукції та пошуці ефективних рішень

  • збільшення частоти купівлі постійними клієнтами

  • підвищення ефективності бізнесу

  • розширення основоположних технологій

  • розвиток матеріально-технічної бази

  • збільшення асортименту продукції

  • Оперативні цілі:

- зниження вартості товару

- зменшення втрат товару

- оптимізація товарного запасу

- розвиток збуту продукції

- покращення задоволеності працівників

- посилення взаємодії з клієнтами

- збільшення прибутку

- забезпечення своєчасної доставки

  • Аналіз зовнішнього та внутрішнього середовища організації:

Ринок молочних продуктів відносять до числа висококонкурентних – кількість тільки великих гравців порядку 15-18, не кажучи про численних дрібних локальних виробників, число яких перевищує кілька сотень. Така кількість гравців призводить до того, що ринок досить «подроблен», в числі найбільших компаній - Галактон, ВіммБілльДанн, Lactalis, Юнімілк, Danone, Злагода,Rainford, Галичина та інші

За інформацією Державної служби статистики України, станом на 1 грудня 2011 р. в Україні поголів’я великої рогатої худоби склало 4830,1 тис. голів, що на 2,5% менше даних на 1 грудня 2010 р. У той же час поголів’я свиней скоротилося на 5,5% до 7835,8 тис. голів, птиці — на 0,9% до 210,0 млн. голів; овець і кіз — збільшилося на 0,5% до 1904,5 тис. голів, — передає «ПроАгро».

На початок грудня 2011 р. у господарствах населення утримувалося 68,7% загальної чисельності великої рогатої худоби (торік 68,8%), в т.ч. корів — 77,8% (78,1%), свиней — 56,7% (55,2%), овець і кіз — 84,8% (84,3%), птиці всіх видів — 49,9% ( 49,0%).

В аграрних підприємствах (крім малих) загальний обсяг вирощування худоби та птиці перевищив рівень січня-листопада 2010 р. на 5,1%, в т.ч. свиней — на 9,5%, птиці — на 4,7%; вирощування великої рогатої худоби зменшилося на 2,8%. Співвідношення загального обсягу вирощування худоби та птиці до реалізації тварин на забій становило 105,1% (торік — 107,5%). Середньодобові прирости великої рогатої худоби на вирощуванні, відгодівлі та нагулі збільшилися на 4,8%, свиней — на 7,6% (у минулому році склали відповідно 477 г та 409 г).

Сильні бренди гнучко і швидко реагують на споживчі переваги: ​​зниження споживання преміум-брендів призвело до перегляду портфелів брендів і розширенню лінійки дешевих брендів, як, наприклад, у компанії Danone, або до акценту деяких виробників на сімейних упаковках, які дозволяють економити, або зменшення упаковки , як це зробила ТМ Селянське. В цілому упаковка молочних продуктів теж сильно варіюється: від плівки, до з'явилися в останні роки пластикової пляшки і картонної упаковки з кришкою. Європейська тенденція повертає споживача до скляній упаковці, тоді як в Україні вона присутній хіба що в дитячому асортименті. Значимість категорії молочних продуктів підтверджується результатами споживчих опитувань. Майже для половини населення України споживання молочних продуктів асоціюється зі здоров'ям, ще для 44% - це смачна їжа і для такої ж частки людей це здорова їжа. В основу позиціонування багатьох брендів закладені саме зазначені споживчі цінності. А що стосується чинників вибору молочних продуктів, то, як і на інших продуктових ринках це якість, свіжість і ціна.