Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ВвС_Уткин_Л_7.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
29.07.2019
Размер:
330.75 Кб
Скачать

ЛЕКЦІЯ №7

З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ

“Вступ в спеціальність”

Тема 7. «Економічні аспекти створення підприємства (організації) по забезпеченню телекомунікаційними послугами».

Заняття 7/1. Лекція

Навчальні питання лекції:

1.

Моніторинг ринку надання телекомунікаційних послуг в регіоні

2.

Вибір проекту для реалізації

3.

Створення бізнес-плану розвитку підприємтсва

Навчально-матеріальне забезпечення:

1. Лектор-2000

2. Слайди за темою лекції.

Список літератури

1. Системы электросвязи: Учебник для вузов; Под ред. В.П.Шувалова. – М.: Радио и связь, 1987. – 512 с.

2. Баскаков С.И. Радиотехнические цепи и сигналы: Учебник. – 3-е изд., перераб. и доп. – М.: Высш. шк., 2000. – 462 с.

1.

Моніторинг ринку надання телекомунікаційних послуг в регіоні

Моніторинг ринку надання телекомунікаційних послуг в регіоні включає:

- моніторинг потреб населення;

- моніторинг платоспроможності населення;

- моніторинг телекомунікаційних проектів.

Приклад моніторингу телекомунікаційних проектів.

Основною загальносвітовою тенденцією розвитку телекомунікацій в останні роки є перехід операторів до надання універсальної послуги (triple play). Така тенденція вигідна державам і окремим регіонам, оскільки ним стає простіше здійснювати наглядову й контролюючу функцію для оптимального розвитку всієї області в цілому.

Однак перехід до універсальної послуги, як правило, пов'язаний з використанням широкосмугового доступу до кожного споживача, реалізується двома шляхами: будівництвом ВОЛС (волоконо - оптична лінія зв'язку) і організацією радіоканалів. Будівництво ВОЛС вимагає колосальних витрат на прокладку оптоволоконних кабелів і втрати часу на проведення цих трудомістких робіт. Альтернативними кабельним є бездротові системи, які обходяться значно дешевше. Це системи широкосмугового бездротового доступу BWA - Broadband Wireless Access (які, однак не здатні забезпечити порівнянне з оптикою якість послуг) і системи стільникового телебачення LMDS - Local Multimedia Distribution System (які надають послуги найвищої якості але занадто дорогі).

Концепція універсальної послуги не суперечить законодавству більшості країн у сфері телекомунікацій і тому в останні роки всі інвестиції в багатопрограмне телевізійне віщання, зв'язок або створення ISP (Internet Service Provider), як правило, полягають у створенні універсальних операторів.

Каталізатором таких проектів по наданню універсальної послуги став розвиток бездротових технологій широкосмугового доступу «останньої милі», собівартість яких також безупинно зменшується разом зі здешевленням цифрової елементної бази (мікросхем) і вдосконалення встаткування.

Проектом передбачається створення закінченої локальної телерадіоінформаційної мережі на базі «UWDS».

Дана система є сучасним і оптимальним рішенням для створення нової й об'єднання існуючих локальних інформаційних мереж різних відомств і установ з виходом на телекомунікаційні мережі країни, що дозволяє здійснювати стикування з усіма існуючими телекомунікаційними системами. Подібна система просто незамінна в тих випадках, коли організація зв'язку (наприклад, провідний або кабельної) економічно невигідна або неможлива в силу географічних і природних умов.

2.

Вибір проекту для реалізації

Приклад вибору проекту для реалізації на базі системи «UWDS»

Опис системи «UWDS».

Універсальна система розподілу мультимедійної інформації «UWDS» інтегрує в собі все краще основних закордонних систем LMDS і ВWА. Також як і LMDS, система має значний інформаційний ресурс (від 1,2 до 3 Гбіт/с) і будується як на стільниковому принципі, так і як однозонова з радіусом зони покриття до 50 км. З іншої сторони при її розробці застосований характерний для BWA принцип високошвидкісного інформаційного обміну без твердої синхронізації, що знижує вартість по порівнянні з LMDS на порядок. Крім того, дана система може будуватися

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]