Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
№ 2(Прицел).docx
Скачиваний:
44
Добавлен:
28.07.2019
Размер:
30.39 Кб
Скачать

4. Параллелограмний привід.

Параллелограмний привід призначений для передачі кутів узвищщя від знаряддя до рухливого дзеркала прицілу ОП5-37 і вузлу узгодження механічного прицілу.

Підстава встановлюється на фланці цапфи колиски знаряддя і закріплюється на ньому чотирма гвинтами.

На підставі закріплені два важелі так, що вони можуть переміщатися, зберігаючи постійний кут з віссю каналу стовбура знаряддя.

Це дозволяє встановлювати параллелограмний привід на знарядді без додаткового регулювання. При зміні кутів узвищщя знаряддя важелі повертаються на той же кут.

На кінцях важелів закріплені тяги, що передають поворот цих важелів на важіль і ротор індукційного датчика М1.

Отвором «б» параллелограмний привід приєднується до прицілу ОП5-37.

Отвору «а» - посадкове місце для закріплення параллелограмного приводу на вузлі узгодження.

5. Гарматний коліматор к-1.

Гарматний коліматор К-1 призначений для горизонтального наведення панорами, коли відсутня вилучена точка наведення в умовах поганої видимості (уночі, у тумані. При дощі, снігопаді, задимленні вогневої позиції) і встановлюється на тринозі К-1 ТМ.

Площина сітки гарматного колліматораК-1 розташована у фокальній площині об’єктива, завдяки чому сітка проектується в нескінченність, що дає можливість використовувати коліматор як нескінченно вилучену точку.

Рівень коліматора, що складається з ампули й оправи, погоджений з розташуванням сітки и служить для контролю горизонтального розташування коліматора в бічному напрямку, тобто для установки смуг сітки коліматора у вертикальне положення. Установка коліматора за рівнем виробляється поперечним хитанням його в чашці триноги.

Для грубого наведення колліматора служить візир.

Точне наведення коліматора в горизонтальній площині здійснюється обертанням маховичка.

У нижній приплив корпуса угвинчується вісь з кульовою п’ятою для кріплення коліматора в чашці триноги.

Бленда призначена для захисту від сонячних відблисків, атмосферних опадів, а також для запобігання зовнішньої лінзи об’єктива від забруднення.

Дзеркало призначене для відображення променів природного висвітлення на сітку коліматора. Вночі або в умовах поганої бачимості користуються електроосвітленням, при цьому дзеркало відводять убік для вільного приєднання системи висвітлення.

Харчування здійснюється від борт сітки САУ за допомогою кабелю.

При установці коліматора без перехідної штанги як джерело харчування може бути застосована лужна акумуляторна батарея, що складається з двох послідовно з’єднаних акумуляторів.

Акумуляторна батарея встановлена в металеву коробку, що закріплюється на скобі ніжки триноги К-1 ТМ. На кришці коробки існує штепсельна вилка для включення штепсельної муфти.

Гарматний коліматор К-1 укладається у футляр коліматора.

6. Блок живлення.

Блок живлення призначений для керування сигнальними лампами і вироблення напруги живлення індукційного датчика М1. З блоку живлення знімається також напруга борт сітки 27В для живлення ланцюгів підсвічування й обігріву.

Блок живлення кріпиться до вежі САУ болтами через чотири отвори «а».

У корпусі блоку живлення встановлена плата з електроелементами.

На корпусі кріпляться:

- качана Ш6, на яку подається напруга 27В від борт мережі САУ;

- розетка Ш2, що кабелем з’єднується з вилкою Ш1;

- розетка Ш5, що є технологічною і закривається заглушкою. Розетка використовується при настроюванні перевірці параметрів блоку живлення;

- власник із запобіжником, що закривається заглушкою.

На корпусі маються два отвори, що закриваються пробками. Отвори призначені для доступу до резисторів при регулюванні зони точного наведення і зони точного узгодження.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]