Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Інформаці́йна інфраструкту́ра.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
21.07.2019
Размер:
329.73 Кб
Скачать

Висновки

Державна інформаційна інфраструктура без сумніву є найвищою ланкою інформаційного менеджменту. Оскільки, без інформаційної інфраструктури, комплексу програмно-технічних засобів, організаційних систем та нормативних баз, який забезпечує організацію взаємодії інформаційних потоків, функціонування та розвиток засобів інформаційної взаємодії та інформаційного простору країни або організації, - існування інформаційної інфраструктури не має сенсу.

Головною ціллю як інформаційної інфраструктури зокрема, так інформаційного менеджменту загалом є формування і розвиток інформаційного суспільства в Україні.

Саме тому для створення такого суспільства, необхідно проводити ряд заходів, спрямованих на такий результат, одним зголовних я вважаю, є можливість вільного доступу людей в будь-якій точці України до мережі Інтернет, а також створення загальнодоступних електронних інформаційних ресурсів.

Для розвитку інформаційної інфраструктури в Україні булла розроблена «Концепція розвитку інформаційного суспільства в Україні до 2015 року»,що забезпечить зокрема покращення доступу до інформаційних ресурсів і створення системи центрів даних, що надають послуги з їх зберігання і захисту, створення віртуальних серверів.

Розвиток інформаційного суспільства в Україні є досить актуаотним на сучасному етапі, оскільки, сьогодні наша країна розглядається як та, що перебуває на етапі перебудови, ми живемо в епоху інформації, яка передається переважно електронними носіями, а не друкованими, які практично втрачають будь-яку суть.

Тому необхідно розвивати і на всіх етапах допомагати розвиткові України як інформаційного суспільства.

Список використаних джерел

  1. Закон України «Про національну програму інформатизації» від 4 лютого 1998 року№74/98 ВР.

  2. ЗАКОН УКРАЇНИ Про Основні засади розвитку інформаційного суспільства в Україні на 2007-2015 роки

  3. Закон України Про Національну програму інформатизації

  4. Інформаційна інфраструктура для центральної бази даних та аналітичної системи ДПС України

  5. Матвєєв Є.Е. РОЗВИТОК ІНФОРМАЦІЙНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ В РЕГІОНАХ УКРАЇНИ

  6. Інформаційна безпека України: сутність та проблеми (матеріали «круглого столу»)

  7. Коломієць В. Ф. Загальні основи міжнародних інформаційних систем

  8. Концепція розвитку Інтернет в Україні / Державний комітет зв’язку та інформатизації України

  9. Додонов О. Г., Горбачик О. С., Кузнєцова М. Г. Державна інформаційна політика і становлення інформаційного суспільства в Україні. // Стратегічна панорама. — 2002. — № 1. — С. 166—170.

  10. Журавльова І. В., Огурцов В. В. Організація інформаційної мережної інфраструктури управління територіально-адміністративної одиниці (ТАО) в середовищі «електронного уряду» // Зб.наук.пр. Української Академії державного управління при Президентові України. — Харків:УАДУ, 2001. — Ч.2. — С.108 — 112.

  11. Матвієнко О.В., Цивін М.Н. Інформаційний менеджмент: опорний конспект лекцій у схемах і таблицях.-К.: 2006.-170 с.

  12. http://zakon.rada.gov.ua

  13. http://www.ukr.vipreshebnik.ru

  14. http://dndiii.lviv.ua

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]