Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Психологічний портрет М.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
20.07.2019
Размер:
100.86 Кб
Скачать
  1. Типовий вид психологічного захисту [Див. Додаток 4]

Регресія (12балів) повернення під впливом стресу до ранніх ступенів психічного розвитку, тобто, поводитися як дитина яка не отримала бажаного. Коли потрапляю у стресову ситуацію, можу почати капризувати, залежно від складності становища можу заплакати, а потім опанувати себе.

Компенсація (8балів) - це механізм психологічного захисту який проявляється у спробах знайти заміну реального чи уявного недоліку, за допомогою фантазування або привласнення собі властивостей іншої особистості. Інколи коли мене образять можу уявити, що володію над здібностями для того щоб покарати кривдників, або ж намагатися проявити жорстокість яку я спостерігаю у інших людей.

Відторгнення реальності (8балів) – це вид психологічного захисту, за допомогою якого особистість заперечує деякі обставини, що викликають тривогу. Частіше я намагаюсь заперечити негативні ситуації у реальності, так мені простіше їх пережити і вони, мені здається, проходять швидше.

Раціоналізація (7балів) - помилкове “розумне” пояснення власних ірраціональних та несвідомих дій. Іноді я можу само свідомо виправдовувати свої дії у певних ситуаціях і намагатися найти їм суспільно прийняте пояснення.

Витиснення (5балів) - це активне виштовхування зі свідомості хворобливих почуттів, імпульсів, згадок, які несумісні з установками особистості. Не можу пригадати ніяких подібних ситуацій, але заперечувати цю характеристику не буду.

Заміщення (5балів) - дія цього захисного механізму проявляється в розрядці пригнічених емоцій, які спрямовуються на об'єкти, що представляють меншу небезпеку. Цей механізм я використовую досить рідко, оскільки намагаюсь перенести свої проблеми без напасті для оточуючих, але коли зриваюсь біда настає ближньому моєму)

Проекція (3бали) - приписування іншим людям власних намірів чи бажань. Воно може бути усвідомленим чи неусвідомленим. Дуже рідко я можу уявити, що яки людина мала одну з моїх якостей їй було б легше жити.

  1. Профіль мислення [Див. Додаток 5]

Предметне мислення (7балів) - безпосередньо пов'язане з предметом у просторі і часі. Перетворення інформації здійснюється за допомогою предметних дій. Існують фізичні обмеження на перетворення. Операції виконуються тільки послідовно. Я рідко користуюсь послідовністю у своїх діях, буває таке, що може заздалегідь змоделювати свої дії.

Символічне мислення (6балів) - перетворення інформації здійснюється за допомогою висновків (алгебраїчних правил чи арифметичних знаків і операцій). Цей профіль найменше мене характеризує, так як я не люблю арифметику і намагаюся її уникати.

Знакове мислення (12балів) - перетворення інформації здійснюється за допомогою розумових висновків. Знаки поєднуються у більші одиниці за правилами єдиної граматики. Данний профіль за тестом характеризує моє мислення найкраще.

 Образне мислення (8балів) - не пов'язане з предметом у просторі та часі. Перетворення інформації здійснюється за допомогою дії з образами. Не існує фізичних обмежень на перетворення. Досить цікавий профіль мислення, люблю розмірковувати про образи в цілому.

Креативність (10балів) - загальна здатність до творчості і перетворень, характеризуюча особа в цілому. Проявляється в різних сферах активності, розглядається як відносно незалежний чинник обдарованості. Особисто я вважаю себе креативною особистістю і на мою думку цей профіль мислення підходить мені найбільше.