Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсові_роботи_РЕКОМЕНДАЦІЇ.RTF
Скачиваний:
2
Добавлен:
20.07.2019
Размер:
304.32 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Львівський національний університет імені Івана Франка

Геграфічний факультет

Кафедра туризму

М.Мальська, м.Рутинський, а.Грищук

Курсові роботи:

Рекомендації щодо написання та основні вимоги до оформлення

Львів 2010

УДК 083.132 (477)

М.Мальська, М.Рутинський, А.Грищук. Курсові роботи: рекомендації щодо написання та основні вимоги до оформлення. – Львів: ЛНУ імені Івана Франка, 2010. – 34 с.

Рецензенти:

Петлін В.М. доктор географічних наук, професор,

завідувач кафедри конструктивної географії

ЛНУ імені Івана Франка

Антонюк Н.І. доктор історичних наук, професор,

завідувач кафедри країнознавства і міжнародного туризму

ЛНУ імені Івана Франка

Рекомендувано до друку

Вченою Радою географічного факультету

Львівського національного університету імені Івана Франка.

Протокол № ___ від “__”________ 2010 р.

© М.Мальська,

М.Рутинський,

А.Грищук

© кафедри туризму, менеджменту,

ЛНУ імені Івана Франка

ВСТУП

Курсова робота є важливим видом самостійної роботи студентів. У процесі її написання під керівництвом профе­сорів, доцентів та асистентів кафедри студенти опановують методику та набува­ють вміння проведення наукового дослідження.

Пропоновані методичні матеріали покликані допомогти студентові зорієнтуватися в інформаційному просторі, чіткіше уявити собі мету, цілі та завдання наукового дослідження, а також мають сприяти опануванню студентом методики підготовки наукового дослідження та вивченню уніфікованих правил щодо структури його змісту й оформлення.

При підготовці пропонованих методичних матеріалів їх автори використали, поряд з літературними джерелами, практичний досвід підготовки магістрів і спеціалістів туристичного профілю у Львівському національному університеті імені Івана Франка. В основу розроблених авторським колективом рекомендацій покладено державні стандарти і нормативні матеріали, які стосуються оформлення рукописів наукових робіт.

Успішне проведення наукового дослідження та написання курсових робіт залежить від багатьох чинників, серед яких найважливішим є чітка уява про основні вимоги, що ставлять­ся до них. Ці вимоги стосуються насамперед наукового рівня робіт, її змісту, структури, форми викладу матеріалу, а також їх оформлення.

Теми курсових робіт пропонуються студентам відповідно до наукової тематики кафедри, з урахуванням наукових зацікавлень студентів. Передбачається, що студент до третього кур­су, коли йому потрібно писати свою першу наукову (курсову) роботу, вже займається науковою роботою - бере участь у науковому гуртку кафедри, готує доповіді на студентські наукові конференції тощо - і має власні наукові інтереси. Бажано, щоб проблеми, розглянуті в курсових ро­ботах переросли згодом у магістерську чи дипломну роботу.

Дотримання студентом усіх вимог до оформлення курсової роботи сприяє вихованню в нього належного стилю роботи, виховує вимогливість до себе, прищеплює певні навики до ведення наукового дослідження, що буде йому корисним у роботі над магістерською чи дипломною роботою.

Курсовою роботою студент показує, як він опанував сучасні методи наукового дослідження, як навчився робити власні узагальнення та висновки, працювати з літературою.

Оцінюючи курсові роботи, комісія враховує не лише якість самого наукового дослідження, його наукову новизну, вміння захистити сформульвані положення та висновки, а і його оформлення.

Невідповідність в оформленні курсової роботи державним стандартам і встановленим вимогам може суттєво вплинути на остаточну оцінку роботи, а через значні відхилення робота може бути взагалі недопущена до захисту. Тому оформлен­ню роботи повинна бути приділена особлива увага.