Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Bilet_1-10.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
19.07.2019
Размер:
48.25 Кб
Скачать

5. Г) складання висновку про відповідність фінансової звітності прийнятим критеріям

6. Планування — це процес вироблення аудиторської стратегії. Планування ведеться протягом усієї аудиторської перевірки. Аудитор повинен скласти графік завершення основних етапів операції. Графік показує заплановану аудиторську роботу і служить засобом контролю за проведенням операції. При складанні графіка мають враховувати­ся вимоги клієнта. Потім аудитор повинен підготувати програму перевірки, докладно перерахувати процедури, які необхідно здійснити під час операції.

• попереднє планування аудиту;

• підготовка і складання загального плану аудиту;

• підготовка і складання програми аудиту.

При підготовці загального плану і програми аудиту важливо, насамперед, вивчити особливості системи бухгалтерського фінансового обліку та фінансової звітності й дати оцінку системи внутрішнього контролю.

7. Аудиторські докази класифікуються за такими ознаками:

відношення до об'єктів аудиту: прямі(можна отримати безпосередньо з первинних документів) та непрямі (визначають взаємозв'язок факторів, які взаємно стверджують прямі докази)

джерела отримання доказів: первинні(отримані з першоджерела) вторинні (свідчення повторного характеру);

за формою подання: матеріальні(документи, машинограми, інформація на магнітних та лазерних носіях, аудіо та відеозаписи, схеми, графіки) усні (інформація, отримана від керівництва, працівників підприємства або третіх осіб)

8. Аудиторський контроль залежно від завдань замовника виконує функції запобіжного (попереднього), перманентного (поточного), ретроспективного (подальшого) і стратегічного фінансового контролю. Запобіжний аудит має запобігти виникненню порушень у фінансовій діяльності. Перманентний аудит здійснюють безперервно під час фінансово-господарської діяльності підприємства з метою оперативного забезпечення менеджерів інформацією про відхилення від заданих показників. Ретроспективний аудит здійснюють після виконання господарських операцій (здебільшого за минулий рік); результатом такого аудиту є висновок про достовірність річної фінансової звітності й відповідність її нормативним актам. Стратегічний аудит вирішує питання стратегії розвитку фірми на перспективу; результатом такого аудиту є складання прогнозних форм фінансової звітності.

9. 1.має право. Іноземна частка не перевищує 30%. Сертифікати аудитора мають власники не менше як 70% статутного капіталу.

2. до виключення Бондаря мала право, оскільки власники 80% статутного капіталу мали сертифікати (повинно бути не менше 70%). Після заміни Бондаря на Голуба не має права, оскільки тепер власники лише 60% статутного капіталу мають сертифікати.

Білет 8

1.

2. в)30%;

3. б) відсутність матеріальної зацікавленості аудитора у результатах діяльності суб’єкта;

4. в) аудит фінансової звітності

5. в) повноту наведеної в ньому інформації

6. Структуру внутрішнього контролю складають різного роду підрозділи, які є складовими частинами підприємства, особи відповідної кваліфікації та з поставленими на них повноваженнями, обов’язків з контролю, а також співробітники, які беруть участь у процесі контролю та відповідне матеріально-технічне забезпечення. Система внутрішнього контролю буде ефективною та даватиме позитивні результати тоді, коли його організовуватимуть та проводитимуть лише висококваліфіковані спеціалісти даної справи. Потрібно зазначити, що найбільш доцільним було б створення та існування на підприємстві спеціалізована служба контролю, виділена в окремий структурний підрозділ. Такими можуть бути, окрім ревізійної комісії, відділ внутрішнього аудиту, група контролю, інвентаризаційне бюро.

7. Залежно від змісту об'єкта контролю аудитор вибирає відповідні джерела інформації, які дають повну характеристику досліджуваного об'єкта. Такими джерелами можуть бути:

-дані первинних документів,; - облікові регістри, де узагальнюється і нагромаджується інформація з відповідних документів і звітів у розрізі їх економічного змісту; - Головна книга - регістр синтетичного обліку, де відображаються залишки на початок і кінець звітного періоду та обороти за дебетом і кредитом відповідних рахунків бухгалтерського обліку; -бухгалтерська звітність; - плани, кошториси, калькуляції, розпоряджувальні документи (накази, розпорядження і т. д.); - матеріали перевірок, проведених державними податковими інспекціями, органами державної контрольно-ревізійної служби та іншими органами управління; - матеріали внутрішньогосподарського контролю підприємства, у тому числі за результатами раптових перевірок та інвентаризацій основних засобів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів, розрахунків тощо.- дані, отримані аудитором під час проведення документального і фактичного контролю об'єктів аудиту; - письмові та усні заяви робітників підприємства і третіх осіб стосовно змісту досліджуваних об'єктів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]