Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
trydove_pravo.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
11.07.2019
Размер:
92.67 Кб
Скачать

Варіант 1.

  1. Робочий час і час відпочинку.

  2. Задача.

На шарикопідшипниковий завод звернулися з заявами про прийняття на роботу: Новіков - колишній колгоспник; Матюхін - підліток 16 ти років, який закінчив 8 класів; Попов - демобілізований-з армії: Яшин - молодий фахівець, направлений на роботу інженером після закінчення пузу. Всі вони раніше як робітники та службовці не працювали.

Які документи повинні подати названі особи при прийнятті на роботу?

Як оформляється зарахування на роботу працівників? Протягом якого строку повинна бути оформлена трудова книжка на вперше поступаючого на роботу, де вона повинна зберігатися?

Варіант 2.

  1. Порядок зміни умов трудового договору. Співвідношення переведення і переміщень.

  2. Задача

Наладчик Запорізького автозаводу Кочубей під час робити одержав травму і був визнаний інвалідом 3-ої групи. Начальник цеху, в якому працював Кочубей, вважаючи, що останній у зв'язку зі зниженням працездатності не може якісно виконувати попередню роботу, видав наказ про переведення його на іншу, більш легку роботу. Кочубей відмовився від переведення і був звільнений за п.2 ст. 40 КЗпП. Він звернувся з позовом про відновлення на роботі, мотивуючи свої вимоги тим, що за висновком МCEK ця робота йому не протипоказана.

Чи підлягає його вимога задоволенню? Чи мав право начальник цеху переводити Кочубея на іншу роботу? Чи інвалідність підставою для звільнення за її. 2. Ст. 40 КЗпП?

Варіант 3

  1. Сезонні та тимчасові роботи. Сумісництво.

  2. Задача.

Директор універсаму видав наказ: "Іванчука М.М. прийняти на тимчасову роботу вантажником строком па 1 місяць". Після закінчення місяця обставини вимагали продовження його праці, й Іванчук продовжував працювати. По закінченню двох місяців роботи він був звільнений як тимчасовий працівник. Іванчук звернувся з позовом про поновлення на роботі в Київський районний суд. Районний суд йому в позові відмовив за тими мотивами, що строк його роботи не перевищував двох місяців.

Який працівник вважається тимчасовим? Які особливості правового регулювання праці тимчасових робітників?

Варіант 4

  1. Гарантії і обмеження при прийнятті на роботу.

  2. Задача.

Інженер головного конвеєра Вусов 25 квітня подав заяву про звільнення за власним бажанням. 28 квітня він подав другу заяву, в якій повідомив про відміну своєї попередньої заяви через те, що він передумав залишати роботу. Проте в цей же день наказом по підприємству його звільнили з роботи за особистим бажанням на підставі заяви від 25 квітня. Вважаючи звільнення незаконним, Вусов звернувся в суд з позовом про поновлення на роботі й оплату часу вимушеного прогулу. В суді представники адміністрації заперечували проти вимоги Вусова за тими мотивами, що на робоче місце запрошений у порядку переведення, за узгодженням між керівниками, інженер Голубкін з сусіднього заводу. Ваша думка? Мотиви? Посилання?

Варіант 5.

  1. Трудовий договір, його значення. Контракт - як особлива форма трудового договору, правові засади його регулювання:

  2. Задача.

Наказом директора школи Дегтярьов був прийнятий на роботу кочегаром - опалювачем школи з 16 жовтня на період опалювального сезону. Дегтярьов став вимагати виплатити йому компенсацію за невикористану відпустку і після відмови адміністрації звернувся в КТС.

Який трудовий договір було укладено з Дегтярьовим? Чи-підлягає його вимога задоволенню?

Варіант 6

  1. Умови і порядок припинення трудового договору з ініціативи працівника.

  2. Задача.

Державний інспектор, ознайомившись із змістом колективного договору колективного підприємства, виявив норму згідно з якою кожний працівник, що порушив трудову дисципліну, буде притягатися до дисциплінарної та матеріальної відповідальності у вигляді штрафу.

Чи відповідає вказана норма чинному трудовому законодавству?

Варіант 7

  1. Структура заробітної плати. Нормування праці.

  2. Задача.

Директор автотранспортного підприємства і голова профспілкового комітету склали і підписали колективний договір, після чого в наказі по підприємству було оголошено про вступ договору в силу.

Чи законні директора автотранспортного підприємства і голови профспілкового комітету?

Який порядок укладання колективного договору?

Варіант 8

  1. Правові питання організації охорони праці.

  2. Задача.

Адміністратор готелю "Україна" Лобенко чергувала 1 і 2 травня, у зв'язку з чим вона звернулася до директора готелю з проханням будь-яким чином компенсувати роботу у святкові дні. Лобенко було в цьому відмовлено з тієї причини, що вона працювала у святкові дні згідно з графіком чергувань.

Чи правомірна дія директора? Чи компенсується робота у святкові та неробочі дні?

Варіант 9

  1. Сутність матеріальної відповідальності, її види і випадки.

  2. Задача

Сорокін працював пекарем у малому підприємстві "Юлія". Проробивши рік, він вимагав надання відпустки, однак адміністрація підприємства йому в цьому відмовила, пославшись на те, що у них приватне підприємство, а відпустка надасться тільки на державних підприємствах.

Чи правомірна відмова адміністрації?

Хто мас право на відпустку?

Варіант 10

  1. Підстави припинення трудового договору.

  2. Задача.

За наказом начальника будівельно-монтажного управління інженер Гусєв протягом місяця займав посаду головного інженера, який знаходився у відпусті. Бухгалтер Савельєва займала помаду головного бухгалтера відсутнього через хворобу.

У якому порядку оплачується виконання обов'язків тимчасово відсутніх працівників?

Варіант 11

  1. Предмет, метод та джерела трудового права.

  2. Задача.

При затвердженні правил внутрішнього трудового розпорядку AT "Ятрань" було запропоновано до переліку дисциплінарних стягнень включити такі заходи: зауваження, догану; сурову догану, звільнення.

Чи правомірна така пропозиція?

У якому порядку затверджуються правила внутрішнього трудового розпорядку?

Варіант 12

  1. Порядок застосування дисциплінарних стягнень, передбачених законодавством. Чим вони відрізняються від заходів дисциплінарного виливу?

  2. Задача

Фірсов працював інженером на заводі 25, червня 19,98' р. виїхав з шофером Крючковим на автомашині заводу у відрядження. Зупинившись на відпочинок, вони випили, потім Фірсов, витягши у сплячого Крючкова ключі запалювання, поїхав на машині за горілкою. Дорогою Фірсов попав в аварію, чим заподіяв заводу матеріальну шкоду на суму 1569 гри.

Чи повинні Фірсов і Крючков нести матеріальну відповідальність і в якому розмірі?

Варіант 13

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]