Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка_ОПмодуль_2011.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
07.05.2019
Размер:
214.53 Кб
Скачать

12

Міністерство України з питань надзвичайних ситуацій національний університет цивільного захисту України методичні вказівки

щодо виконання модульних робіт з дисципліни

„Потенційно небезпечні виробничі технології

та їх ідентифікація” 3 курс. 6-й семестр

для курсантів, студентів (слухачів) за спеціальністю "Охорона праці"

«Затверджено» на засіданні кафедри ПТБОТ , протокол № 8 від 21.03.2011

Харків-2011

Коровникова Н.I. Методичні вказівки до виконання модульних робіт з дисципліни Потенційно небезпечні виробничі технології та їх ідентифікація за напрямом 6.170202 “Охорона праці” / Н.I. Коровникова, І.Я. Кріса. - Харків: НУЦЗУ, 2011. - 12 с.

Методичні вказівки до виконання виконання модульних робіт з дисципліни Потенційно небезпечні виробничі технології та їх ідентифікація для курсантів, студентів та слухачів, що навчаються за напрямом 6.170202 “Охорона праці”

.

ЗМІСТ

Вступ……………………………………………………………4

1

2.

Завдання на модульну роботу 1 6

Завдання на модульну роботу 2 7

3.

4.

5.

Література на модульну роботу 1 7

Література на модульну роботу 2 11

Критерії оцінювання знань 11

Вступ

Дисципліна «Потенційно небезпечні виробничі технології та їх ідентифікація» вивчає стан техногенної небезпеки потенційно небезпечних об’єктів в Україні, причини та умови виникнення аварійних ситуацій та аварій в типових технологічних процесах потенційно небезпечних виробництв, пов’язаних з техногенною небезпекою, питання нормативно-правового забезпечення безпеки об’єктів господарської діяльності та цивільного захисту населення, вимоги безпеки до виробничого устаткування та технологічних процесів, вимоги безпеки праці у виробничих умовах та при веденні основних видів будівельно-монтажних робіт.

Виконання модульної роботи №1

ТЕМА «Оцінка небезпеки технологічного обладнання під час його локального та повного пошкодження»

МЕТА Закріпити у слухачів теоретичні знання лекцій з тем: теоретичні основи безпечності потенційно небезпечних процесів виробництв та аварії та аварійні ситуації в типових технологічних процесах та апаратах небезпечних виробництв.

ОРГАНІЗАЦІЙНІ ПИТАННЯ

  1. Видати в групу питання для підготовки до модульної роботи.

  2. Звернути увагу старости навчальної групи на забезпечення слухачів навчальною та навчально-методичною літературою.

  3. Під час консультацій слідкувати за самостійністю при вирішенні індивідуальних контрольних завдань, надавати відповіді на запитання курсантів.

  4. Слідкувати за правильним використанням студентами, курсантами навчально-методичної та довідкової літератури, надавати відповідну допомогу.

  5. При оцінці контрольних робіт враховувати повноту і правильність вирішення індивідуальних завдань, обґрунтованість висновків, активність на занятті та під час вирішення задачі, рівень самостійності і творчого мислення, міру використання знань, отриманих на інших дисциплінах і в ході самостійної роботи.