Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Диплом(мой)_v3.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
01.05.2019
Размер:
3.01 Mб
Скачать

Реферат

Звіт про ДР: с., рис., табл., джерел

Ключові слова: ПРОГРАМА-ПОМІЧНИК, ПІДБІР ЗАЧІСКИ, КОЛЬОРУ, СУБД, БАЗА ДАНИХ.

У даному документі розглянуті питання, пов'язані з особливостями побудови сучасних програм-помічників працівникам салонів перукарських послуг.

У роботі було розроблено програмне застосування, за допомогою якого виконується допомога у підборі зачіски та кольору волосся. Також була створена база даних, в середовищі MуSQL 5.5, в якій зберігаються дані про кольори та зачіски.

Метою роботи являється розробка програми за допомогою якої користувач зможе підготуватись до походу до салону перукарських послуг, приблизно визначившись з формою та кольором бажаної зачіски.

Основною функцією розробленої системи, є вибір(підбор) оптимальної зачіски та кольору зачіски користувача. У документі також розглянуті питання охорони праці і економічної ефективності виробленої дослідницької роботи.

Список скорочень

БД – база даних;

СУ(К)БД – система управління(керування) базами даних;

ПК – персональний комп’ютер;

ПЗ – програмне забезпечення;

ПО – предметна область.

Вступ

Витоки перукарського мистецтва сягають глибокої давнини. Відомо, що вже за 2-3 тисячі років до нової ери нашим предкам було властиво прикрашати свою зовнішність зачісками. Проходили століття, поступово людина вносив в створювані їм предмети, у тому числі в зачіску, своє уявлення про красу, що відображає і його індивідуальний смак, і загальний естетичний ідеал, властивий конкретній епосі. Але одяг і зачіска виявляються також явищами утилітарними й соціальними. У різних народів сформувався свій стиль і певні традиції, пов'язані з природними умовами країни й положенням людини в суспільстві. спеціально навчених рабів. Єгиптяни фарбували волосся хною, прикрашали зачіски декоративними елементами.

Модним кольором волосся в Стародавній Греції вважався білявий. У класичний період повсякденна чоловіча зачіска складалася з коротко обстрижених волосся. Грецькі жінки носили довге волосся й знали кілька типів зачісок, але класичною зачіскою можна вважати так званий грецький вузол - корімбос. Дуже різноманітні і складні були зачіски римських патриціанок. В деякі періоди носили гладко зачесане волосся, розділені на прямий проділ: іноді завивали волосся в довгі локони, іноді носили «грецькі» зачіски, - але істинно римськими були високі зачіски з локонів, укріплених на каркасі. Епоха Відродження, або Ренесанс, була найважливішим етапом в історії перукарського мистецтва. У цей час в Італії у чоловіків вважалася модною зачіска двох основних типів: волосся або гладко зачісували назад, чи носили зачіску з чубчиком. Обличчя гладко голили.

У жінок особливо гарним вважалось золоте волосся. Красивим вважався високий лоб. Зачіска могла бути дуже складною і вишуканою. Вона складалася з комбінацій кіс, локонів, прикрашених перловими намистом, вуалями, стрічками. Іноді молоді дівчата носили розпущене волосся.

В Іспанії у чоловіків в моді була коротка стрижка, а також борода і вуса

Іспанки носили простий і строгу зачіску, найчастіше так зване бандо. У першій половині XVI століття зачіска в жінок мала вигляд двох напівкруглих валиків, укладених над чолом, і звичайно прикрашалася намистом або невеликим, вигнутим за формою зачіски чепчиком з вуаллю. В кінці XVI століття форма жіночої зачіски істотно змінюється. З'являється зачіска двох типів. Волосся або завивали рядами хвиль і зачісували назад, або піднімали високо вгору, де закріплювали на дротовому каркасі. Іноді дами носили перуки.

На чоловічі та жіночі зачіски англійців дуже вплинула зовнішня пишність двору королеви Єлизавети. Волосся чоловіки коротко стригли, але їх костюми були прикрашені вишивкою, бордюром, дорогоцінними каменями і мереживами. Жінки носили складні зачіски, прикрашаючи їх чіпцями і головними пов'язками. Іноді носили перуки. розчісували на бічний проділ, укорочені з боків пасма завивали у великі локони й укладали над скронями. Довгі пасма волосся позаду піднімали наверх і на тімені укладали в різні шиньйони. У 40-і роки новим кумиром вищого світу стала «світська левиця» - модниця з волоссям рудого кольору. У 50-і роки зачіска складалася з пишного шиньйону, а іноді розчесані на прямий проділ волосся укладали позаду в спеціальну сітку. У 60-і роки волосся піднімали над чолом у вигляді двох валиків - «a la Stuart», а на плечі і спину спускали довгі локони.

У 70-80-х роках зачіска майже не змінюється по формі. У 1971 році відомий майстер Відаль Сессун показав нові стрижки, коnорие виконувалися тільки ножицями. У 70-і роки з'являються панки, які виражають протест проти суспільства не тільки своєю поведінкою, одягом, але і зачіскою.

Художники-модельєри облагородили стиль танків, створивши стрижки «їжак», «каскад». Моду 80-х років відрізняють зачіски з довгого волосся вільного силуету, хвилясті локони як на довгих, так і на короткому волоссі. У моді завжди існували певні закони, але є одна азбучна істина, якій підпорядковується сучасна мода.

Мода модою, якою б вона не була, але зачіску і стиль кожна людина може підібрати індивідуально. Щоб бути гарним і модним щодня, необхідно відчувати себе комфортно довгий час, а не тільки в день відвідування перукарні.

Говорити про красу можна нескінченно, але ж потрібно втілювати цю красу в реальність!

Виходячи з вищезазначеного в роботі розроблена автоматизована система допомоги майстрам перукарської справи та їхнім клієнтам шляхом застосування логістичного підходу до підбору індивідуальної оптимальної зачіски та кольору волосся. Для досягнення поставленої мети в роботі необхідно було вирішити наступні задачі:

  1. проаналізувати ПО для виявлення оптимального алгоритму підбору зачіски;

2) розробити БД, призначену для обліку, збереження й обробки інформації;

3) розробити простий і зручний інтерфейс.

Розроблене програмне застосування дозволяє:

- визначити людині тип її зовнішності;

- оптимально підібрати зачіску;

- оптимально підібрати колір волосся;

- підготуватися до візиту у салон перукарських послуг.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]