Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СМП_срс_реєстр.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
01.05.2019
Размер:
617.47 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ЛЬВІВСЬКА ПОЛІТЕХНІКА»

Облік і звітність суб’єктів малого підприємництва методичні рекомендації

до самостійної роботи студентів

напряму підготовки 6.030509 «Облік і аудит»

Затверджено

на засіданні кафедри обліку та аналізу

Протокол №3 від 27 жовтня 2011 р.

Реєстраційний №3796 від 17.11.2011 р.

Львів - 2011

Облік і звітність суб’єктів малого підприємництва: методичні рекомендації до самостійної роботи студентів напряму підготовки 6.030509 „Облік і аудит“ / Укл. Свідрик Т.І., Гурська О.М., Воськало Н.І. – Львів: Національний університет „Львівська політехніка“ . – 2011. – 52 с.

Укладачі: Cвідрик Т.І., ст. викладач,

Гурська О.М., асистент,

Воськало Н.І., асистент.

Відповідальний за випуск: Кіндрацька Г.І., к.е.н, доцент

Рецензенти: Пилипенко Л.М., к.е.н., доцент

Ільчук П.Г., к.е.н., доцент

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

В сучасних нестабільних економічних реаліях однією важливих умов розвитку держави є створення сприятливого середовища функціонування малих підприємств, оскільки вони сприяють розвитку конкуренції, створенню робочих місць. Тому регулювання діяльності малих підприємств є складовою частиною економічної політики держави, яка визначається назрілими і перспективними завданнями розвитку всієї економіки.

Нечіткість і непослідовність застосування державної політики щодо регулювання діяльності малих підприємств зумовлює необхідність знання і застосування законодавчих норм при веденні обліку та складання звітності суб’єктами малого підприємництва. Дієвість застосування в практичній діяльності підприємств законодавчих регламентації реалізується через вивчення особливостей організації, ведення обліку та формування звітності (фінансової , податкової) суб’єктів малого підприємництва.

Мета вивчення дисципліни „Облік і звітність суб’єктів малого підприємництва“ полягає у наданні студентам комплексу базових знань з бухгалтерського обліку на підприємствах малого бізнесу, а також набутті практичних навичок здійснення обліку із застосуванням регістрів обліку, призначених для суб’єктів малого підприємництва.

Одним із видів занять, які реалізуються в процесі вивчення предмету є самостійна робота студента (СРС), яка є одним із дієвих засобів оволодіння навчальним матеріалом у вільний від навчальних занять час. На виконання самостійної роботи студенту відведено відповідну кількість годин: 42 год., - для денної форми навчання, 76 год. – для заочної форми навчання, 116 год. –для екстернатної форми навчання. Зважаючи на встановлення значної кількості годин на виконання самостійної роботи цей вид робіт є важливим при засвоєнні теоретичного матеріалу через виконання практичних завдань.

Мета методичних рекомендацій до самостійної роботи з дисципліни «Облік і звітність суб’єктів малого підприємництва» допомогти студентам організувати свою самостійну роботу. Вони включають загальні установки щодо вивчення дисципліни, тематичний план, основні питання з кожної теми, перелік тестових питань, практичні завдання, а також рекомендовану літературу по кожній із тем. Самостійна робота студента (СРС) з дисципліни „Облік і звітність суб’єктів малого підприємництва“ реалізується у таких формах: самостійне вивчення теоретичного матеріалу, підготовка до семестрового контролю, підготовка до практичних та лекційних занять, виконання контрольної роботи тощо. Методичні рекомендації до СРС розроблено відповідно до тем робочої навчальної програми.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]