Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
М до курс. роб..doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
27.04.2019
Размер:
708.61 Кб
Скачать

Розподілення суми заробітної плати та премії

№ з/п

Прізвище та

ініціали

Табельний

номер

Тарифний

розряд

Годинна

тарифна ставка,

грн.

Відпрацьо-

ваний час,

год.

Заробіток

за

тарифом,

грн.

Сума заробітку

з премією, грн.

1

2

3

4

5

6

7

8

Разом

Заробіток за тарифом (графа 7) розраховується множенням годинної тарифної ставки (графа 5) на відпрацьований час (графа 6); сума заробітку з премією (графа 8) – множенням заробітку за тарифом (графа 7) на розрахунковий коефіцієнт – коефіцієнт приробітку. Коефіцієнт приробітку визначається діленням суми зарплати з премією, що підлягає розподіленню за акордним нарядом, на суму заробітку за тарифом (підсумок графи 7). Годинні тарифні ставки розраховуються шляхом множення ставки першого розряду на відповідний тарифний коефіцієнт. Годинна тарифна ставка першого розряду встановлюється викладачем.

6.3. Метод застосування коефіцієнта трудової участі (КТУ)

Розрахунки виконуються у формі таблиці 14.

Таблиця 14

Розподілення суми заробітної плати та премії

№ з/п

Прізвище та

ініціали

Табельний номер

Тарифний розряд

Годинна тарифна

ставка, грн.

Відпрацьований

час, год.

Заробіток за

тарифом,

грн.

КТУ

Сума балів

Приробіток, грн.

Сума заробітку

з премією, грн.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Разом

Заробіток за тарифом (графа 7) розраховується множенням годинної тарифної ставки (графа 5) на відпрацьований час (графа 6). КТУ визначається кожному робітнику на зборах бригади згідно з відповідним положенням на підприємстві (в курсовій роботі вказати за власним розсудом у діапазоні 0,8 – 1,5); сума балів (графа 9) розраховується множенням відпрацьованого часу (графа 6) на КТУ (графа 8); приробіток (графа 10) – множенням суми балів (графа 9) на розрахунковий коефіцієнт, який визначається діленням різниці суми зарплати з премією, що підлягає розподіленню за акордним нарядом, і заробітку за тарифом (підсумок графи 7) на суму балів (підсумок графи 9); сума заробітку з премією (графа 11) розраховується як сума заробітку за тарифом (графа 7) та приробітку (графа 10).

Наприкінці роботи студент повинен зробити висновки про досягнення мети виконання курсової роботи і розв’язання її завдань, а також висловити свої міркування й побажання, подати список використаної літератури, поставити особистий підпис і дату виконання роботи.

Додаток 1