Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
задания для контрольных работ хоз правоХЕПУ.200....doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
24.04.2019
Размер:
113.66 Кб
Скачать
    1. Загальні вимоги щодо оформлення контрольної роботи.

Обсяг роботи повинен складати не менше 12-16 сторінок рукописного тексту, або 8-10 сторінок машинописного тексту, виконаних на аркушах формату А 4 без урахування титульної сторінки, сторінки з планом роботи, сторінки з переліком використаних джерел та додатку.

При виконанні роботи на комп’ютері слід використовувати шрифт Times New Roman. Розмір шрифту – 14 пт. Міжрядковий інтервал – полуторний. Поля встановлюються таких розмірів: верхнє поле – 2 см.; нижнє поле – 2 см.; ліве поле – 3 см.; праве поле – 2 см.

При виконанні роботи в зошиті обсяг роботи повинен становити 12-16 аркушів (22-32 сторінок).

При використанні нормативних актів та інших джерел слід наводити посилання на відповідні джерела. Посилання вказується в квадратних дужках, де перша цифра позначає номер джерела в списку використаних джерел, а друга – відповідну сторінку. Якщо у роботі наводиться посилання на нормативний акт, сторінка не вказується.

Наприкінці роботи проставляється дата виконання роботи та власний підпис виконавця.

    1. Загальні вимоги щодо змісту контрольної роботи.

Контрольна робота складається з одного теоретичного питання, задачі та додатку. Теоретичне питання відноситься до основних тем загальної частини навчального курсу “Господарське право”. Задача також розрахована на знання однієї чи кількох тем загальної частини „Господарського права”. Додаток включає в себе ксерокопію певного документу, який складається чи отримується при здійсненні підприємницької діяльності (ліцензії, торгового патенту, статуту тощо).

Розкриття змісту теоретичного питання роботи повинно бути повним та грунтовним. При цьому студент не повинен висвітлювати всі проблеми, що виникають у відповідній сфері, наводити повний зміст існуючих теорій, проводити глибокий аналіз суспільних відносин та законодавства, яке їх регулює. Основна увага при відповіді на теоретичне питання повинна приділятися з’ясуванню того, які нормативні акти регулюють певні суспільні відносини та проведенню аналізу основних положень таких нормативних актів.

При виконанні контрольної роботи слід використовувати чинні нормативні акти. При висвітленні основних положень відповідних нормативних актів бажано використовувати навчальні та наукові джерела (посібники, підручники, наукові статті тощо) з урахуванням наведених вище вимог.

При вирішенні задачі потрібно відповісти на задані питання, надати змістовну юридичну характеристику вказаній проблемній ситуації та вирішити її з посиланням на відповідні норми чинного законодавства та з обґрунтуванням того, чому саме вони повинні застосовуватися у даному разі.

    1. Підстави для незарахування контрольної роботи.

Контрольна робота не може бути зарахована у наступних випадках:

  1. При написанні роботи були використані нормативні акти, що втратили чинність.

  2. Контрольна робота тотожна іншій контрольній роботі.

  3. Не в повному обсязі (менш ніж на 50 відсотків) розкритий зміст питань плану. Це має місце у разі повного нерозкриття одного питання плану або суттєвого нерозкриття обох питань плану.

  4. Задача вирішена без посилання на відповідні норми права.

  5. Задача вирішена з застосуванням нормативних актів, які не підлягають застосуванню у даному випадку.

  6. При вирішенні задачі не наведено аргументації щодо застосування відповідних нормативних актів.

  7. У разі відсутності додатків.

  8. У разі порушення вимог щодо оформлення роботи та її об’єму.