Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
09. Метод. Конрольн. роботи ЗО.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
24.04.2019
Размер:
269.82 Кб
Скачать

Методичні рекомендації до виконання контрольних робіт та завдання з курсу “Макроекономіка”

для студентів заочної форми навчання

напрямів підготовки: 6.030504 “Економіка підприємства” та

6.030509 “Облік і аудит”

Макроекономіка належить до тих дисциплін, які покликані забезпечити фундаментальну економічну підготовку бакалаврів з економіки та менеджменту.

Мета вивчення: формування системи знань з теоретичної макроекономіки, які відображають сукупні результати економічної діяльності країни та теоретичний інструментарій ринкового і державного регулювання національної економіки

Завдання даної дисципліни – вивчення ключових положень базових макроекономічних теорій, ринкових механізмів та механізмів макроекономічної політики щодо регулювання економіки, набуття вмінь аналізувати результати функціонування національної економіки та оцінювати ефективність економічної політики держави..

На заочній формі навчання крім аудиторних занять велике місце у вивченні макроекономіки посідає самостійна робота студентів. Однією з форм її є виконання письмової контрольної роботи, що в водночас є важливим етапом у підготовці до складання іспиту з мікроекономіки.

Дані методичні рекомендації включають тематику контрольних робіт за варіантами та планами до них, задачами та тестами.

Тематика контрольних робіт з макроекономіки розроблена відповідно до державних стандартів підготовки з макроекономіки.

Метою цих методичних рекомендацій є допомога студентам у вивченні теоретичних аспектів теми, виконанні практичних і тестових завдань.

Під час установчої сесії кожен студент отримує завдання (варіант контрольної роботи) з макроекономіки, яке він повинен виконати самостійно протягом семестру.

Виконання письмової контрольної роботи з макроекономіки передбачає: по-перше, вивчення рекомендованої літератури, по-друге, безпосереднє виконання (написання) контрольної роботи, по-третє, захист контрольної роботи.

Оформлення контрольної роботи повинно відповідати таким вимогам. Письмова контрольна робота починається з титульного аркуша (зразок його оформлення див. Додаток 1). На наступній сторінці роботи розміщують план контрольної роботи (план подано в кожному з варіантів завдання відповідно до теми контрольної роботи). Далі йде теоретичне висвітлення проблем теми контрольної роботи відповідно до плану. Кожний з пунктів плану необхідно виділяти за текстом роботи.

Обсяг теоретичної частини контрольної роботи 20 - 25 сторінок шкільного зошита.

Далі виконують практичну частину роботи, що передбачає вирішення задач і виконання тестових завдань з відповідними (логічними, аналітичними, графічними) поясненнями. Кожен з варіантів контрольних робіт має свою задачу і тест.

Після теоретичної та практичної частини необхідно подати список використаної літератури, оформлення якого повинно відповідати вимогам

( див. Додаток 2а та 2б).

У кінці роботи студент позначає число, місяць, рік, коли він здає роботу на кафедру «Економічної теорії» та свій підпис.

Під час сесії студент захищає свою контрольну роботу. Захист контрольної роботи передбачає:

  • Наявність виконаної письмової роботи, яка відповідає вище означеним вимогам;

  • Вміння студента відповідати на контрольні запитання, які визначені в завданні до кожного з варіантів контрольної роботи;

  • Вміння використовувати набуті теоретичні знання, розв’язуючи задачі й відповідаючи на тестові завдання.

Успішний захист контрольної роботи є складовою частиною екзамену з макроекономіки.