Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
rules 2012 ukr.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.04.2019
Размер:
338.94 Кб
Скачать

VI. Вступні випробування та конкурсний відбір

6.1. Приймальна комісія вищого навчального закладу ХДАДМ допускає до участі у конкурсному відборі для вступу на навчання вступників на основі повної загальної середньої освіти, які подають сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання (або їх копії) з відповідних загальноосвітніх предметів, визначених Переліком конкурсних предметів сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання (вступних випробувань, творчих конкурсів (див. додаток 2):

для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра – не нижче 124 балів.

Вступник допускається до участі у конкурсному відборі для зарахування на навчання, якщо кількість балів у сертифікаті із загальноосвітніх предметів становить не менше 124.

6.2. Для конкурсного відбору осіб, які на основі повної загальної середньої освіти вступають для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра, конкурсний бал обчислюється шляхом додавання балів сертифіката з конкурсних предметів (вступних екзаменів, творчих конкурсів), середнього бала документа (додатка до документа) про повну загальну середню освіту та додаткових балів, передбачених Умовами прийому та правилами прийому до ХДАДМ При цьому середній бал документа про повну загальну середню освіту обчислюється за 12-бальною шкалою з округленням до десятих частин бала і переводиться у 200-бальну шкалу за таблицею відповідності, наведеною у додатку 3 до цих правил. Оцінки з документа про повну загальну середню освіту, які виставлені за 5-бальною шкалою, враховуються таким чином: “3” відповідає “6”, “4” відповідає “9”, “5” відповідає “12”..

6.3. Для конкурсного відбору осіб при прийомі на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр» використовується сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти:

  • з «Української мови і літератури»;

  • з «Історії України».

(або результати вступних екзаменів із загальноосвітніх дисциплін для осіб, яким надається таке право)

  • середній бал документа про повну загальну середню освіту;

  • творчий конкурс.

Творчий конкурс ХДАДМ передбачає випробування:

  • з академічного «Рисунка»;

  • з академічного «Живопису» (академічної «Скульптури» — для «Станкової і монументальної скульптури»);

  • з «Композиції».

Для конкурсного відбору осіб при прийомі на навчання для вступу на «Мистецтвознавство» використовується сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти:

  • з «Української мови і літератури»;

  • з «Історії України».

(або результати вступних екзаменів із загальноосвітніх дисциплін для осіб, яким надається таке право)

  • середній бал документа про повну загальну середню освіту;

  • творчий конкурс.

Творчий конкурс для вступу на «Мистецтвознавство» передбачає такі випробування:

  • з «Історії мистецтва» (письмово);

  • з «Історії мистецтва» (усно);

  • з «Української мови та літератури» (твір).

Для абітурієнтів прикордонних областей (Білгородська обл.) використовуються результати вступних іспитів:

  • з «Української /російської/ мови і літератури» (диктант);

  • з «Всесвітньої історії»;

  • творчий конкурс.

Творчий конкурс для вступу для абітурієнтів прикордонних областей (Білгородська обл.) на «Мистецтвознавство» передбачає такі випробування:

  • з «Історії мистецтва» (письмово);

  • з «Історії мистецтва» (усно);

  • з «Української /російської/ мови та літератури» (твір).

6.4. Для конкурсного відбору осіб при прийомі на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «Спеціаліст» використовується:

  • середній бал з додатку до диплома бакалавра;

  • підсумки захисту дипломної роботи бакалавра;

  • вступний екзамен з «Композиції» (з «Історії мистецтва» – для спеціалізації «Мистецтвознавство»).

6.5. Для конкурсного відбору осіб при прийомі на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «Магістр» використовується:

  • середній бал з додатку до диплома бакалавра (спеціаліста);

  • підсумки захисту дипломної роботи бакалавра (спеціаліста);

  • реферат зі спеціальності за обраною темою (за рефератом проводиться співбесіда);

  • вступний екзамен з «Композиції» (з «Історії мистецтва» – для спеціалізації «Мистецтвознавство»);

  • вступний екзамен з «Іноземної мови».

6.6. Результати вступних екзаменів та творчих конкурсів для вступників, які вступають на основі повної загальної середньої освіти на освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра, оцінюються за шкалою від 100 до 200 балів.

Результати творчого конкурсу оцінюються за 200-бальною шкалою окремо за кожний етап творчого конкурсу, яких не може бути більше ніж три.

6.7. Для вступників на освітньо-кваліфікаційний рівень спеціаліста на основі базової вищої освіти конкурсний бал обчислюється як сума результату середнього балу додатку до диплома бакалавра, підсумка захисту дипломної роботи бакалавра, фахового випробування з композиції (для спеціалізації «Мистецтвознавство» – з історії мистецтва).

Результати кожного із зазначених чинників оцінюються за 100-бальною шкалою.

6.8. Для вступників на освітньо-кваліфікаційний рівень магістра на основі базової чи повної вищої освіти конкурсний бал обчислюється як сума результату середнього балу додатку до диплома бакалавра (спеціаліста), підсумка захисту дипломної роботи бакалавра (спеціаліста), фахового випробування з композиції (для спеціалізації «Мистецтвознавство» – з історії мистецтва), вступного екзамену з іноземної мови та співбесіди за рефератом.

Результати кожного із зазначених чинників оцінюються за 100-бальною шкалою.

6.9 Програми творчих конкурсів розробляються та затверджуються ХДАДМ не пізніше як за чотири місяці до початку прийому документів. Не допускається введення до творчих конкурсів завдань, що виходять за межі зазначених програм. Програми творчих конкурсів оприлюднюються на інформаційних стендах та веб-сайті ХДАДМ (e-mail: academy@ksada.edu.ua).

6.10. Програми фахових випробувань для вступу на основі здобутого освітньо-кваліфікаційного рівня розробляються і затверджуються ХДАДМ не пізніше ніж за чотири місяці до початку прийому документів. Програми творчих конкурсів оприлюднюються на інформаційних стендах та веб-сайті ХДАДМ (e-mail: academy@ksada.edu.ua). приймальної комісії та веб-сайті ХДАДМ.

6.11. Особи, які без поважних причин не з’явилися на вступні випробування у визначений розкладом час, особи, знання яких було оцінено балами нижче встановленого правилами прийому мінімального рівня, а також особи, які забрали документи після дати закінчення прийому документів, до участі в наступних вступних випробуваннях та у конкурсному відборі не допускаються.

Перескладання вступних випробувань не допускається.

6.12. Апеляції на результати вступних екзаменів, що проведені в ХДАДМ, розглядає апеляційна комісія, склад та порядок роботи якої затверджуються наказом ректора.

Порядок подання і розгляду апеляцій: вступник, який не згодний з результатами вступного іспиту або творчого конкурсу, має право подати апеляцію, яку розглядає апеляційна комісія ХДАДМ.

Апеляція розглядається на підставі письмової заяви вступника не пізніше наступного робочого дня після оголошення оцінки. Заява подається на ім’я першого проректора ХДАДМ, який є головою апеляційної комісії, і реєструється в журналі надходження апеляцій у приймальній комісії ХДАДМ. Апеляція розглядається на засіданні Апеляційної комісії, як правило, в присутності вступника. Рішення апеляційної комісії протоколюється приймальною комісією.

6.13. Для осіб, які не атестовані з української мови та літератури, приймальна комісія за умови наявності педагогічних і науково-педагогічних кадрів може встановлювати вступний екзамен з мови, оцінки з якої виставлені в документі про освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень.

Результат екзамену оцінюється за шкалою від 100 до 200 балів і зараховується замість бала сертифіката з української мови та літератури.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]