Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекція 1 Казначейська.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
117.25 Кб
Скачать

Лекція №1

Тема 1: Нормативно-правове регулювання казначейської справи в Україні

План

1. Нормативне регулювання Казначейської справи, суть і призначення бюджетної класифікації.

  1. Бюджетний кодекс України про бюджетну класифікацію.

Домашнє завдання:

Тема1. Нормативно-правове регулювання казначейської справи в Україні Самостійна робота №1

Правові засади забезпечення функціонування ДКУ.

Література до самостійної роботи:

1) Осипчук Л.Л. Основи казначейської справи: Навч. посіб. – К.:МАУП, 2003.

(ст.40 – 44).

2) Форкун І.В., Фролова Н.Л. Основи казначейської справи: Навч. посібник – Львів., 2011.

(ст.. 31-36).

Правові документи:

1. Конституція України (статті 95 – 98)

2. Бюджетний кодекс України (статті 8 – 13)

3. Про Державний бюджет України : Закон України вiд 14.06.2011р.  № 3491-VI . – [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=3491-17

4. Указ президента України від 27.04.1995р. №333/95 “Про Державне казначейство України”

5. Постанова Кабінету Міністрів України від 31.07.1995р. №590

6. Положення про Державне казначейство від 31.07.1995р.

7. Постанова Верховної Ради України від 12.07.1996р. № 327/96-ВР “Про структуру бюджетної класифікації”

8. Наказ Міністерства фінансів України від 27.12.2001р. за № 604 “Про бюджетну класифікацію та її затвердження”

  1. Суть і призначення бюджетної класифікації.

У період реформування економіки постали питання ефективного управління державними коштами, спрямуванням їх на першочергові потреби держави відповідно до Конституції України.

Світовий досвід свідчить, що найбільш ефективним є викорис­тання бюджетних коштів шляхом створення нової фінансової струк­тури з відлагодженим механізмом виконання Державного бюджету у вигляді казначейства.

Становлення Державного казначейства України відповідно до нормативних актів:

Назва установи

Дата

Правовий акт

ДКУ

21 квітня 1995р.

Указ Президента України № 335/95 створено Державне казначейство України

ДКУ

31 липня

1995 р.

Постанова Кабінету Міністрів України № 590 затверджено Положення про Державне казначейство України

ДКСУ

29 листопада 2011 р.

Указ Президента України №460 про Положення про Державну Казначейську Службу України

Відповідно до наведених законодавчих актів, Державне казна­чейство України є тим виконавчим органом влади, який ви­рішує весь комплекс завдань, пов'язаних з касовим виконанням Державного бюджету в умовах ринкових відносин. Це по­требує підготовки спеціалістів-казначеїв, які б мали глибокі теорети­чні і практичні знання з питань казначейської справи.

Державне казначейство України створене з метою забезпечення ефек­тивного управління коштами Державного бюджету, підвищення оператив­ності у здійсненні видатків у межах наявних обсягів фінансових ресурсів у Державному бюджеті і входить до органів виконавчої влади як особливий підрозділ Міністерства фінансів України, що займається виконанням Дер­жавного бюджету. Система Державного казначейства України є важливою ланкою в накопиченні інформації щодо всіх бюджетних асигнувань та пере­розподілів, що відбуваються в ході виконання бюджетів.

Державне казначейство України у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України й Кабінету Міністрів України, Наказами Мінфіну та Положенням “Про державне казначейство України”.

Для забезпечення ефективного виконання Державного бюджету в Україні розроблено ряд Нормативних документів, основним є Бюджетний кодекс України, в якому наведена Бюджетна класифікація (статті 8 – 13).

Бюджетна класифікація - єдине систематизоване згрупування доходів, видатків (в тому числі кредитування за вирахуванням погашення) та фінансування бюджету за ознаками економічної сутності, функціональної діяльності, організаційного устрою та іншими ознаками відповідно до законодавства України та міжнародних стандартів.

Бюдже́тна класифіка́ція — групування доходів та видатків бюджету за відповідними ознаками, що забезпечує загальнодержавну і міжнародну порівнянність бюджетних даних.

Бюджетна класифікація України була затверджена з метою створення єдиної інформаційної системи зведення державних доходів та видатків на всіх рівнях влади та забезпечення загальнодержавної і міжнародної порівнянності бюджетних даних. Вимогу використання єдиної класифікації доходів і видатків закладено у Бюджетному кодексі.

Бюджетна класифікація України застосовується для здійснення контролю за фінансовою діяльністю органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, інших розпорядників бюджетних коштів, проведення необхідного аналізу в розрізі доходів, а також організаційних, функціональних та економічних категорій видатків, забезпечення загальнодержавної і міжнародної порівнянності бюджетних показників.

Бюджетна класифікація України є єдиною для всіх бюджетів, що складають бюджетну систему України, її використовують у бюджетному плануванні в процесі складання проектів бюджетів різних рівнів, розробці індивідуальних і зведених кошторисів витрат для бюджетних установ. На підставі бюджетної класифікації складається звітність про виконання бюджету України.

Отже, Бюджетна класифікація має велике організаційне значення, а саме: 1) створює умови для порівнянності показників державного бюджету та місцевих бюджетів. 2) приводить кожен бюджет до оглядованого; 3) полегшує розгляд бюджетів та їх економічний аналіз; 4) спрощує контроль за виконанням бюджету, своєчасністю і повнотою акумуляції коштів, використанням їх за цільовим призначенням; 5) забезпечує можливість синтетичного та аналітичного обліку доходів та видатків у бюджетних установах та організаціях.

Бюджетна класифікація має юридичне значення, а саме: віддзеркалює правову основу організації складання бюджету; здійснює юридичне закріплення устрою і компетенції органів влади і управління; висвітлює законодавчі акти і правила, що регулюють бюджетний процес.