Добавил:
флекс 24/7 Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт-щоденник тур агенство / Звіт-щоденник тур агенство заповнене [з шутками за 300].doc
Скачиваний:
39
Добавлен:
16.04.2019
Размер:
155.65 Кб
Скачать

Додати до звіту

1. Заявка на бронювання.

2. Гарантійний лист.

3. Зміни в заявці.

4. Інформаційний лист.

5. Перебронювання туру.

6. Фірмовий бланк.

4. Основний технологічний процес реалізації туристських послуг.

Технологія рекламної діяльності

Туристична реклама - активний засіб здійснення маркетингової політики туристичної фірми по просуванню туристичного продукту, посиленню зв'язку між виробником і споживачем туристичного продукту.

Для здійснення реклами турагентство розроблює ідеї, вибирає канали поширення реклами, підготовлює текст. Це здебільшого об'яви в газетах, радіо, телебачення, листівки, афіші, розраховані на споживача, інформаційні листи, звернення до посередників і партнерів.

Основні принципи турагентства в рекламі - її правдивість, достовірність, етичність.

Технологія збуту

Збут — це діяльність турфірми з планування, організації і контролю за фізичним переміщенням матеріалів і готових виробів від місця їх виробництва до місця використання з метою задоволення потреб споживачів і з вигодою для себе.

· питання логістики

Існування і розвиток збутової діяльності для турагентства обумовлені цілим рядом об'єктивних причин:

· Необхідність -- система збуту наближає товар до споживача, робить його більш доступним.

· Боротьба за гроші покупця -- розвиваючи збутову мережу, наближаючи її до споживача і створюючи максимум зручності для нього під час і після купівлі, фірма досягає певних переваг у ринковій боротьбі.

· Раціоналізація виробничих процесів -- пов'язана з тим, що збутова мережа бере на себе частку фінішних операцій виробничого процесу (сортування, фасування, пакування тощо), які раціонально здійснювати на стадії передпродажного обслуговування.

· Проблеми ефективності ринкової поведінки і розвитку фірми – тобто, вивчення поведінки покупців, їх ставлення до товару з метою подальшого задоволення потреб, ефективніше проводити там, де покупці безпосередньо стикаються з товаром, тобто в системі збуту.

Обслуговуючий технологічний цикл: інформаційні технології, технологія стимулювання продажів, технологія обліку реалізації туристичних послуг.

Інформаційні технології в турагентстві здебільшого сукупність методів і способів збору, організації, обробки і передачі інформації за допомогою комп'ютерів і комп'ютерних мереж. Дані системи дозволяють оптимізувати роботу і прогнозувати різні ситуації з використанням принципів ризик-менеджменту. В даний час інформаційні технології в турфірми включають сучасну офісну техніку і власне інформаційні технології.

Під стимулюванням збуту в туризмі розуміють короткострокові заохочувальні заходи, що сприяють продажу і збуту.

Стимулювання продажів турагентства проводиться з огляду на специфічні особливості та можливості, стимулювання використовують здебільшого для пожвавлення попиту, підвищення обізнаності споживачів про послуги, що пропонуються. Особливу роль стимулювання продажу відіграє в період виведення нового продукту на ринок.

Турагентство використовує багато стимулювальних засобів:

1. Знижки;

3. Купон-сертифікат — турфірма видає покупцеві; надає йому право на певну знижку в разі купівлі певних додаткових послуг до туру.

5. Призи — турфірма використовує стимулювання продажу за допомогою конкурсів.

6. Різні форми підсилення товару — надання: безплатних послуг, і підготовки рекламних, інформаційних і картографічних матеріалів, опису подорожі для інформаційних листків до туристичних путівок.

8. Компенсації — короткострокові цінові стимули, які дають змогу споживачеві повернути частину сплаченої раніше суми за послугу.

11. Стимулювання збуту на місцях торгівлі — розміщення в турагентстві плакатів, стендів, вивісок, зображень товарів, пропонованих виробником.

Надання туристичних послуг оформлюється туристською путівкою.

Для обліку доходів від реалізації туристичних послуг застосовується пасивний, операційно — результатний рахунок «Доходи від реалізації», субрахунок «Дохід від реалізації робіт і послуг», до якого може бути відкрито субрахунок другого порядку «Дохід від реалізації туристичних послуг». Цей субрахунок введено для того, щоб формувати на ньому показники доходу (виручки) від реалізації турпродукту і складання звіту про фінансові результати.