Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
дум.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
03.03.2019
Размер:
44.15 Кб
Скачать

5. Обов'язкові реквізити

Назва організації; Назва виду документа; Дата документа; Реєстраційний індекс документа; Текст документа; Підпис.

Якщо у документі відсутній або неправильно оформлений один із цих реквізитів, документ втрачає чинність, не має юридичної сили.

6. Сукупність розміщених у певній послідовності рекві­зитів документа називається формуляром.

Формуляр документа повинен мати всі необхідні для оперативної роботи реквізити. Закріплення за ними постійних місць дозволяє стандартизувати документи, робить їх зручними для зорового сприймання та роботи з ними.

Типові формуляри є базою для проектування бланків окремих документів.

7. Способи розташування реквізитів

  • кутовий;

  • та поздовжній.

  1. Постійні реквізити розташовують вздовж верхньої частини аркуша. Увага! 2. Максимальна довжина рядка багаторядкових реквізитів (крім тексту) — 28 знаків (73 мм).

8. Юридична сила - Це властивість офіційного документа, що повідомляється йому чинним законодавством, компетенцією який видав органу і встановленим порядком оформлення. Відсутність необхідних реквізитів або неправильне їх оформлення може привести до того, що документ не матиме юридичної сили(Наприклад, немає підпису або дати). Якщо ж в ньому не буде заголовка до тексту або позначки про виконавця, то це призведе лише до певних труднощів вроботі з документом, але не вплине на його юридичне значення.

9. Основні способи засвідчення документа - підписування, прикладання печатки, затвердження. Воно надає документу юридичної сили, підтверджує відповідальність певної особи за його зміст.

11. Гриф затвердження - особливий спосіб введення документа в дію. Він проставляється на деяких видах актів, договорів, інструкціях та інших документах. Документ затверджується посадовою особою (посадовими особами) або спеціально видаваним документом.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]