Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТОВ Промцемент.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
19.12.2018
Размер:
87.04 Кб
Скачать

3.Структура цеху квп та автоматики

На цементному заводі працюють такі цеха: сировинний, цех обпалу, цех помелу, є силосний склад – це основні цеху.

Допоміжними цехами є ремонтно – механічний цех, компресорний відділ, електроцех, ремонтно – будівельний цех, параводокотельний та транспортний цеха, цех підвісної канатної дороги та лабораторія.

3.1 Основні цеха

3.1.1 Сировинний цех

В сировинному цеху встановлені два роторних млина діаметром 1,3м, довжиною 2м, продуктивністю 3 тони за годину. Вони потрібні для попереднього помелу мергелю та крейди. З роторного млина попередньо подрібнений шлам потрапляє в бовтушку діаметром 8м продуктивністю 40м3/рік, Y = 96м3. В бовтушку додається пластифікатор, барда або дафен. З бовтушки насосом шлам поступає в сировинні млини діаметром 2м, довжиною 7м, продуктивністю 33т/рік, в яких відбувається остаточний помел шламу. Шлам надходить в вертикальні шламбасейни, де відбувається корекція за титрами. Потім ковшовим підживлювачем шлам надходить до обертової печі для обпалу.

3.1.2 Цех обпалу

В цеху обпалу встановлені дві обертові печі діаметром 3,6 х 3 х 51,4м продуктивністю 9т/рік. В них відбувається обпал щламу. З обертової печі обпалений клінкер надходить для охолодження в барабанний холодильник діаметром 2 х 20м продуктивністю 10т/рік. З барабанного холодильника транспортерами клінкер надходить на клінкерний склад.

3.1.3 Цех помелу цементу

Для помелу шихти, яка складається з клінкеру, гіпсу та шлаку в цеху помелу встановлені чотири млина. Цементні млини №1 – 3 діаметром 2,2 х 12м продуктивністю

16т/рік. Цементний млин № 4 діаметром 2,4 х 13м продуктивністю 24т/рік. В цементних млинах відбувається помел шихти. На кожному цементному млині встановлені пилоулавлювачі апарати – рукавні фільтри, в яких осідає цементний пил. З цементних млинів цемент по транспортеру надходить до гвинтових насосів, а потім цементною магістраллю з допомогою стислого повітря надходить до цементних силосів.

3.1.4 Цех сушки

В цеху сушки матеріалу встановлений сушильний барабан діаметром 2,8 х 20м продуктивністю 37т/рік. Він потрібен для сушки гранульованого шлаку. Барабан прямоточний, працює на природному газі. Сушка відбувається при опалюванні природного газу. В сушильний барабан надходить шлак з вологістю 13%, а виходить – 1,5%.

3.2 Допоміжні цеха

3.2.1 Ремонтно-механічний цех

Він призначений для ремонта основного та допоміжного обладнання цементного завода. В цеху встановлені чотири токарних станка, два свердлильних, стругальний та дробильний. На токарних станках виготовляють запасні частини для обладнання, обробляють литі заготовки, виготовляють шестерні редуктора, гвинти для гвинтових насосів, скоби для елеваторів.

3.2.2 Компресорний відділ

В відділі встановлено компресори марки ББВ. Відділ призначений для забезпечення стислим повітрям обертових печей, для змішування шламу в шламбасейнах, для транспортування цементу в цементні силосі.

3.2.3 Електроцех

Цех, що займається ремонтом всього електрообладнання на заводі, ремонтом контрольно-вимірювальних приладів та частково ремонтує електродвигуни. На території заводу розміщені дві підстанції, від яких живиться все електрообладнання.

3.2.4 Ремонтно-будівельний цех

Займається ремонтом приміщень та споруд, дахів, а також виготовленням столярних виробів (дверей, вікон).

3.2.5 Пароводокательний цех

Пароводокательний цех забезпечує завод теплом. В цеху є два котла із стисненим повітрям.

3.2.6 Транспортний цех

Проводить різні транспортні роботи, займається відгрузкою готової продукції – цементу, перевозкою клінкеру, гіпсу на заводі.

3.2.7 Цех підвісної канатної дороги

Цех підвісної канатної дороги призначений для подачі сировини на завод.

3.2.8 Лабораторія

Контролює якість цементу, здійснює вхідний контроль матеріалів. Випробування відбувається відповідно до вимог нормативної документації. Результати перевірок та випробувань реєструється та заносяться в журнал.