Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_Word.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
17.12.2018
Размер:
1.8 Mб
Скачать

Постанова № 750

від 21.09.95 м. Київ

про затвердження переліку шляхів і напрямків транзиту товарів через територію України

На виконання Указу Президента України від 14.07.95 № 614 "Про заходи щодо забезпечення контролю за переміщенням транзитом товарів через територію України" Кабінет Міністрів України

Постановляє:

Затвердити перелік шляхів і напрямків транзиту товарів через територію України та пункти на митному кордоні України, через які здійснюється ввезення в Україну та ви­везення з України товарів.

Прем'єр-міністр України Є.Марчук

Міністр Кабінету Міністрів України В.Пустовойтенко

Лабораторна робота №4 "Форматування сторінок документа" Теоретичні відомості та рекомендації

Форматування сторінок документа здійснюють в режимі перегляду "Разметка страницы". Тоді документ відображується так, як ви­глядатиме на аркуші паперу після друкування.

Перемикання в цей режим виконують за допомогою команди "Вид Разметка страницы" або відповідної (третьої) кнопки, розташованої зліва від горизонтальної лінійки прокручування.

Процес форматування сторінок документа включає:

  • встановлення розмірів полів сторінок;

  • встановлення розмірів та орієнтації сторінок;

  • встановлення нумерації сторінок;

  • створення колонтитулів;

  • поділ документа на розділи;

  • поділ сторінок на шпальти.

Більшість параметрів форматування сторінки можна визначити за допомогою команди "Файл Параметры страницы", що зумов­лює появу вікна "Параметры стратщы" з чотирма вкладками: "Поля", "Размер бумаги", "Источник бумаги", "Макет".

Встановлення розміру полів сторінок

Поле — це ділянка аркуша паперу між його краєм і межею тексту. Верхнє та нижнє поля сторінки можуть містити текстові та графічні фрагменти, які в такому разі називають верхнім і нижнім колонтитулами.

  • Для встановлення розміру полів сторінки використовують вкладку "Поля" вікна "Параметры страницы". Для верхнього і нижнього полів достатньо встановити 2 см, для правого можна встановити 1-2 см. Ці параметри придатні для більшості документів.

  • За допомогою прапорця "Зеркальные поля " можна оформити документ з різними полями для парних і непарних сторінок, що дає можливість надрукувати документ з обох боків аркуша, а потім зшити його з урахуванням поля на оправу.

  • У полі "От края до колонтитула верхнего (нижнего)"зазначають відстань від верхнього (нижнього) краю сторінки до верхнього (нижнього) колонтитула.

  • • Для відображення рамки полів сторінки і меж тексту треба вико­нати команду "Сервис Параметры" і ввімкнути перемикач "границы области текста" на вкладці "Вид".

Встановлення розміру й орієнтації сторінок

Розмір сторінки й орієнтацію паперу вибирають з вкладки "Размер бумаги"вікна "Параметры страницы". Стандартні розміри аркушів, наприклад формату А4 (210 х 297 мм), вибирають з однойменного списку, а нестандартні визначають за допомогою параметра "Другом " і текстових полів "Ширина" та "Высота".

На цій вкладці вибирають також орієнтацію сторінки (книжкова або альбомна) і визначають, до якої частини документа треба засто­сувати вибрані параметри: "ко всему документу ", "до конца документа" тощо.

На вкладці "Источник бумаги" вікна "Параметры страницы" можна вказати лоток, з якого треба брати папір для друкування сторінок документа чи окремих його розділів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]