Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
aLINA vv.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
16.12.2018
Размер:
1.21 Mб
Скачать

Реферат

Представлений курсовий проект ” Розрахунок мережі водопостачання міста“ складається з пояснювальної записки на 42 сторінках, яка містить 11 рисунків і 20 таблиць та одного листа креслень формату А1.

В пояснювальній записці наведено вихідні дані для проектування, методику та результати розрахунку об’ємів водоспоживання населеного пункту та промислових підприємств. Запроектовано дві окремі мережі зовнішнього водопостачання, для подачі питної і технічної води. Розрахунки системи господарчо-питного водопостачання виконано на три режими роботи, а саме – максимальний господарчо-питний, максимальний господарчо-питний плюс пожежі, максимальний транзит в контррезервуар. За результатами розрахунків підібрані діаметри трубопроводів і побудовані п’єзометричні лінії.

Графічна частина проекту містить плани міста з розводкою зовнішніх мереж господарчо-питного і технічного водопроводів, монтажну схему одного кільця міської водопровідної мережі господарчо-питного водопроводу, деталювання колодязів з установкою необхідної арматури цього кільця, специфікацію труб, фасонних частин і арматури.

Вступ

Підставою для виконання курсової роботи є навчальний план кафедри Водопостачання на 2011-2012рр. для виконання курсового проекту проектування водопровідної мережі з дисципліни « Споруди і обладнання водопостачання» «Розрахунок мережі» студентами 3 курсу спеціальності «ВВ».

Як відомо на очищення питної води використовується багато ресурсів, а саме на різні види коагулянтів і мікроорганізмів, використовувати таку воду на поливи вулиць є недоцільним. Тому , спираючись на ДСанПіН від 2010 року, ми повинні запроектувати окремі водопровідні мережі на питну воду та на технічну воду.

Водопостачання , як галузь, забезпечує стабільне функціонування промисловості, задовольняє соціальні, гігієнічні, культурно-естетичні та інші потреби населення. Для забезпечення водою населення та промислово-господарського комплексу необхідно мати цілу низку споруд для забору води, її підйому, очищення, накопичування, транспортування, розподілу. Набір споруд залежить від наявності якісних показників водних джерел, вимог споживачів до води та їх кількості, складу самих споживачів , наявності обладнання, матеріалів тощо.

Вода – це не тільки природний ресурс, а й елемент, який має яскраво виражену соціальну значимість.

Проектування об’єкта водопостачання починається з визначення кількості споживаної води і режиму її витрат на перспективний (розрахунковий ) період. Кількість водоспоживання визначається в кубічних метрах за добу в середньому за рік. Всі водопровідні споруди розраховуються з умови забезпечення максимального водоспоживання на протязі розрахункового періоду, а техніко-економічні показники – з умови середнього за рік.

Оскільки кожний об’єкт, для якого проектується водопостачання, включає різноманітні категорії споживачів, які мають свої норми водоспоживання і свої режими витрати води, то кількість її визначається окремо для кожної категорії споживачів.

У містах водоспоживання визначається по таких категоріях:

- господарсько-питне водоспоживання населення з урахуванням потреб у воді громадських споруд;

- витрата води на поливання і миття вулиць, майданів і зелених насаджень;

- господарсько-питне водоспоживання робітниками та службовцями під час перебування їх на виробництві;

- витрата води на виробничі потреби підприємств, що одержують її з міського водопроводу;

- витрата води на потреби гасіння пожежі.

В основу проектування покладені такі дані:

1. Кількість водоспоживання на визначений розрахунковий період.

2. Планові розміри.

3. Топографічні і геологічні умови.

4. Географічне місце розташування об’єкта водопостачання.

5. Ступінь благоустрою його території і поверховість забудови окремих його районів.

6. Характеристики джерела водопостачання і його місце розташування стосовно об’єкта водопостачання.

7. Основне призначення споживаної води.

8. Вказівки, щодо поливання вулиць і зелених насаджень.

9. Характеристики промислових підприємств.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]