Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Основа курсач.docx
Скачиваний:
68
Добавлен:
14.12.2018
Размер:
234.62 Кб
Скачать

ЗМІСТ

1.ПОСТАНОВКА ЗАДАЧІ 4

1.1 Актуальність задачі 4

Арк. 4

Дата 4

1.2 Функції та задачі що вирішуються 6

2.ПРОЕКТУВАННЯ БАЗИ ДАНИХ 8

2.1 Створення інформаційної моделі бази даних 9

2.2Нормалізація відношень бази даних. 11

2.3 Формалізація зв’язків між відношеннями. 13

2.4 Створення SQL-запитів для побудови таблиць бази даних 13

2.5.1 Тригери 16

2.5.2 Представлення 18

2.5.3 Функції 19

2.5.4 Запити 20

2.6 Створення користувача 23

ВИСНОВКИ 24

ПЕРЕЛІК ПОСИЛАНЬ 25

ДОДАТОК А (КОД ПРОГРАМИ) 26

  1. Постановка задачі

1.1 Актуальність задачі

Темою даної курсової роботи є розробка бази даних для приймальної комісії, подібні бази даних мають великий попит у університетів, коледжів та інших учбових закладів. Цей попит зумовлений збільшенням кількості абітурієнтів та незручністю систем подачі вступних заявок, що використовувалися раніше. Порівняно з ними електронна база даних швидше, точніше та простіше вирішує необхідні задачі, а також відкриває можливість онлайн реєстрації абітурієнтів.

На сьогоднішній день бази даних використовуються усюди. Це пов’язано з тим, що бази даних оперують інформацією, в той час, коли інформація тісно нас оточує. А тому її необхідно структуровано зберігати. На поміч приходить бази даних та системи управління самими базами даних.

Дивлячись на середовище застосування спроектованої бази, можна сказати, що рівень актуальності застосування баз даних знаходиться на високому рівні. Це пояснюється необхідністю зручного збереження, керування, редагування та оперування даними.

Однією з важливих сфер комп'ютеризації суспільства є автоматизація управлінсько-виробничої, офісної та іншої засновницької роботи, де необхідні збір, зберігання, переробка, отримання, передача інформації, допомога в прийнятті рішень. Автоматизація на основі персональних комп'ютерів ПК змінює стереотипи обробки інформації, дозволяє організувати функціонування підприємств і організацій на базі нової технології.  Використання ПК як інструмент обробки даних в різних областях людської діяльності підвищує інформаційну культуру суспільства, сприяє безболісного переходу до інформаційного суспільства, де інформація є найважливішою стратегічною сировиною нарівні з матеріальними, енергетичними, людськими та ін. ресурсами. Від вчасно отриманої, правильно обробленої і чітко представленої інформації часто залежить ефективність прийнятих рішень і їх результат.

Використання баз даних є однією з характерних ознак більшості сучасних інформаційних систем. По суті бази даних є тим ядром, навколо якого і будується інформаційна система. Тому теорії створення та практиці використання баз даних приділяється достатня увага протягом періоду функціонування інформаційних систем. Досить тривалий час основним типом були реляційні бази даних, які на сьогодні вже вважаються класичними. Проте розвиток інформаційних систем поставив перед сучасними базами даних завдання, вирішення яких неможливе в межах використання тільки реляційних баз даних. Крім класичних завдань, сучасні бази даних повинні забезпечувати багатомашинну обробку та зберігання великих обсягів інформації, оперативний аналіз даних, інтеграцію із мережею Інтернет, розмежування доступу користувачів до інформації, що зберігається, захист інформації під час її передачі по мережі.

Сучасний світ інформаційних технологій важко уявити собі без використання баз даних. Практично всі системи в тому або іншому ступені пов'язані з функціями довгострокового зберігання й обробки інформації. Фактично інформація стає фактором, що визначає ефективність будь-якої сфери діяльності. Збільшилися інформаційні потоки й підвищилися вимоги до швидкості обробки даних, і тепер уже більшість операцій не може бути виконана вручну, вони вимагають застосування найбільш перспективних комп'ютерних технологій. Будь-які адміністративні рішення вимагають чіткої й точної оцінки поточної ситуації й можливих перспектив її зміни.

Соседние файлы в предмете Базы данных