Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
екологія.docx
Скачиваний:
20
Добавлен:
09.12.2018
Размер:
609.13 Кб
Скачать

Нвк №13

Проект на тему:

Косметика в нашому житті

Виконала:Полуектова Данута

Учитель:

Зміст

1.Вступ;

2.Загальна характеристика косметичних товарів та їх класифікація:

а) 2.1.Сировина для косметичних товарів

б) 2.2Класифікація ассортименту

3.Класифікація косметики за віком.

а)Від 1 до 15 років

б)Від 15 до 20 років.

в)Від 20 до 30 років.

г)Від 30 до 40 років.

д)Від 40 до 50 років.

е) Від 50 і після.

4. Як правильно вибрати Косметика для обличчя.

5. Шкідливі звичкі протии краси.

1.Вступ

 

  • Косметика – наука про красу, мистецтво збереження тіла, а також обличчя молодим, гарним, здоровим. Пройшовши багатовіковий шлях, в наш час вона займає поважне місце як істинна наука, яка займається здоров’ям та красивим зовнішнім виглядом людини.

Слово „косметика” походить від грецького слова „космет”. Так називалися рабині, які прикрашали тіло та обличчя жінок Риму.

Косметикою займалися народи майже всіх країн на різних етапах свого історичного розвитку.  Батьківщиною сучасної косметики прийнято вважати Схід. Історія донесла до нас через три тисячоліття у всій своїй неповторній красі облік єгипетської цариці Нефертіті, - її скульптурне зображення. Видно, що малюнок роту, брів, очей підкреслені гримом, підфарбовані нігті. Використання гриму як жінками, так і чоловіками було вимогою етикету.

Відомо, що рецептами по приготуванню пудрі, білил, рум’ян, губної помади, які були написані царицею Клеопатрою, користуються і після її смерті.

За останні роки спостерігається тенденція розвитку парфумерно – косметичного ринку, роблячи акцент на здоров’я споживачів, індивідуалізацію і багатофункціональність косметики, створення нових сегментів ринку.

Товарознавча експертиза – особливий вид діяльності, що ґрунтується на знаннях про товар і спрямований на всебічне оцінювання товарів.

  • Експертиза – є дуже важливим елементом в формуванні ринку непродовольчих  товарів, стимулює його розвиток і конкурентоспроможність. Проведення експертизи дозволяє виявити фальсифіковані та неякісні товари, захистити споживачів від підробок та товарів невідомого походження, сумнівного виробництва.

Використання парфумерно-косметичних засобів почалося ще в далекій давнині. Вже тоді люди використовували різні пахощі для обкурювання приміщень, природні пігменти для фарбування обличчя і тіла. Після XVII ст. ця галузь швидко розвивається, а її продукція стає все більш доступною. У XX ст. з розвитком органічного синтезу вибір та доступність сировини для парфумерно-косметичного виробництва розширилися. Внаслідок цього косметичні вироби перетворилися на предмети масового споживання.

Нині для галузі виробництва косметичних препаратів характерні такі основні тенденції:

– зростання частки синтетичної сировини у виробництві;

 – наближеність сучасного косметичного виробництва до фармацевтичного (асептика на виробництві);

– тісний зв’язок косметичної галузі з медициною (випробування препаратів на ефективність і фізіологічну нешкідливість, обов’язкова сертифікація органами охорони здоров’я);

– врахування при розробці косметичних препаратів кліматичних факторів;

– врахування при розробці косметичних засобів не тільки типів шкіри, але й вікових, а також статевих особливостей споживачів;

– все більша увага приділяється виробництву так званої “сонцезахисної косметики”;

– виробництво спеціальної “промислової косметики”, що охороняє шкіру від дії хімікатів та інших шкідливих речовин, призначеної для видалення важкорозчинних забруднень.

За останні роки відбулося насичення внутрішнього ринку країни різноманітними товарами вітчизняного та закордонного виробництва, що знизило напруги споживацького попиту. Зате різко зросли вимоги до якості продукції, правил гарантійного і післягарантійного обслуговування, нешкідливості та безпеки продукції для споживача і навколишнього середовища. При цьому косметичні засоби, на жаль, часто характеризуються низькою якістю, небезпечністю для організму людини, іноді просто фальсифіковані.

Становлення ринкових відносин, їх розвиток та вдосконалення вимагають чіткого підходу до характеристики парфумерно-косметичних товарів як об’єктів зовнішньоекономічної діяльності. Тому проблема всебічного вивчення товару з оцінкою його видових, кількісних та якісних характеристик була і буде актуальною незалежно від суспільних формацій. Саме тому товарознавцям вже замало орієнтуватися в асортименті косметичних товарів – їм потрібні знання щодо нового напряму діяльності – експертизи товарів.

Для визначення основних принципів та методів експертизи якості косметичних засобів, що пропонуються вітчизняному споживачеві, доцільно зробити огляд основних характеристик найпопулярніших косметичних товарів.

Метою даної курсової роботи є аналіз оцінки якості та проведення товарознавчої експертизи косметичних виробів. Для цього потрібно розглянути наступні питання:

Охарактеризувати значення експертизи товарів для підвищення якості товарів;

Провести класифікацію і групову характеристику асортименту косметичних товарів;

Проаналізувати нормативно – технічну документацію, що регламентує якість косметичних товарів;

Вивчити вимоги до якості косметичних товарів;

Оглянути дефекти косметичних товарів;

Організація та проведення експертизи якості косметичних товарів;

Зробити висновки і пропозиції за результатами досліджень.