Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
03.DOC
Скачиваний:
17
Добавлен:
04.12.2018
Размер:
574.98 Кб
Скачать

Установка кулера.

Акуратно встановіть кулер на процесор. Зверніть увагу, що на підошві кулера є широка виїмка по всій ширині підошви. Ця виїмка повинна знаходиться над виступом сокета, як показано на малюнку нижче. Якщо Ви встановите виїмку з другого боку, то кулер буде перекошений і контакту між кристалом і підошвою не буде взагалі. Це може привести як до сколу процесора, так і до його виходу з ладу через тепловий пробій.

Процесор і Кулер

Ширина викрутки

Після того, як кулер поставлений на кристал, необхідно буди обережним і не нахиляти кулер, не знімайте, не обертайте і, тим більше, не тисніть на нього. Необережні маніпуляції з незакріпленим кулером на кристалі можуть привести до сколів і виходу процесора з ладу. Зняття і установка кулера на кристал, намазаний пастою, можуть стати причиною появи областей, не заповнених пастою, і таких, що містять повітряні «подушки». Це може привести до локального перегріву і нестабільності системи. Тому якщо Ви поставили кулер на кристал, а потім вирішили зняти його, то доведеться розподілити пасту по кристалу ще раз. Тепер потрібно закріпити клямку кулера. Для цього потрібно плоска викрутка (може і не буде потрібна, дивлячись яке кріплення у кулера). У нашому прикладі потрібна викрутка середньої ширини. Вона не повинна провалюватися у відповідний отвір і повинна входити в нього приблизно на половину своєї площини.

Надіньте одну частину клямки на «вухо» сокета. Переконайтеся, що вона надійно тримається.

Клямка на вусі сонета

Викрутка в клямці

Однією рукою притримуйте кулер і вже встановлену на «вухо» частину клямки, іншою рукою в протилежну клямку вставте викрутку, як показано на малюнку вище.

За допомогою викрутки підведіть клямку і одягніть на «вухо». Рухи повинні бути сильними, але плавними, без ривків і надмірного зусилля.

Клямка закрита

Живлення кулера

Зверніть увагу, що дуже важливо підібрати викрутку під розмір отвору в клямці. Якщо викрутка буде менше, то велика ймовірність того, що в процесі підводу клямку до «вуха», викрутка проскочить в отвір і ударить по материнській платі або по сокету. Від ривка можливо ненавмисно зсунути кулер, що зведе нанівець всю виконану роботу і може зіпсувати комплектуючі. Дуже широка викрутка може вискочити з отвору і ударити по материнській платі. Це може пошкодити деякі елементи материнської плати або перебити струмопровідні доріжки. Після того, як клямка закрита перевірте якість її кріплення, чи не висить вона на самому краю «вуха». Зразу ж одягніть колодку живлення кулера на відповідний роз'єм. Він, як правило, білого кольору, з трьома штирями, знаходиться не далеко від процесора і підписаний «CPU_Cooler» або щось схоже. Зверніть увагу на полярність підключення. На роз'ємі і колодці є направляючі, які повинні співпадати.

Кулер на 3-й Пентіум встановлений. Тепер подивимося, чим відрізняється установка кулера на 4-й Пентіум. Паста наноситься на процесор таким же шаром, як і на 3-й Пентіум. Після того, як процесор встановлений в сокет, поставте кулер в кріплення так, як це показано на фото.

Установка кулера Пентіум 4

Кріплення і живлення

На фото (справа) видно два важелі сірого кольору. Для фіксації і притиску кулера до процесора ці важелі повинні бути повернені в протилежне положення, так як показано стрілками на фото вище. Також маленька стрілка внизу фото показує на колодку підключення живлення кулера.

От і всі відмінності в установці кулера на 4-й Пентіум. В порівнянні з 3-м, кулер на 4-й Пентіум встановлюється набагато простіше і легше, що в сумі з наявністю захисної кришки на кристалі зменшує шанси пошкодити процесор або встановити кулер не правильно.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]