Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Пакет ГУМККРЦЗ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
04.12.2018
Размер:
195.58 Кб
Скачать

Анотація.

Контрольна комплексна робота з дисципліни "Цивільний захист" містить два питання, які підготовлені відповідно до вимог типової програми з курсу "Цивільний захист" визначеною та затвердженою спільним наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи та Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду від 21.10.2010 року, № 969/922/216 «Про організацію та вдосконалення навчання з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності та цивільного захисту у вищих навчальних закладах України».

У пакеті представлено тридцять варіантів комплексної контрольної роботи (по два запитання в кожному варіанті), що дозволяє здійснити індивідуальну перевірку рівня засвоєння навчального матеріалу; усвідомлення студентами мети та завдання курсу дисциплін.

Зміст першого питання носить теоретичне спрямування і має на меті перевірити міцність знань, їх усвідомлення, вміти творчо підходити до використання отриманих знань.

Метою змісту другого питання є перевірка уміння користуватися теоретичними знаннями в умовах надзвичайних ситуацій різного характеру, та уміння пов’язати теоретичний матеріал з практикою.

Рецензія на контрольні завдання для перевірки знань, умінь та навичок з курсу "Безпека життєдіяльності".

Контрольні завдання, опрацьовані завідувачем кафедри загальнотехнічних дисциплін і технологій кандидатом технічних наук доцентом А.С.Юсенком та викладачами кафедри Байло В.В., Якименко О.А. відповідають змісту Указу Президента України від 09.02.2001 року № 80/2001 "Про заходи щодо підвищення рівня захисту населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного характеру" та типовій програмі з курсу "Цивільний захист" визначеною та затвердженою спільним наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи та Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду від 21.10.2010 року, № 969/922/216 «Про організацію та вдосконалення навчання з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності та цивільного захисту у вищих навчальних закладах України»..

Зазначені завдання, вирішення яких потребує вміння застосовувати інтегровані знання з курсу, мають творчо-пошуковий характер.

Вважаємо, що зміст та структура комлексної контрольної роботи відповідають вимогам, які ставляться до матеріалів, призначених для контрольних вимірів знань студентів з вивчення розділів курсу "Цивільний захист" відповідно до рекомендацій з організацій замірів знань, умінь та навичок осіб, які навчаються за певними освітньо-професійними напрямками.

Завідувач кафедри охорони праці

та безпеки життєдіяльності

Національного університету водного господарства

та природокористування

«_____»_______________2011р.

______професор В.Л.Филипчук

Критерії

оцінки виконання завдань

комплексної контрольної роботи з курсу

"ЦИВІЛЬНИЙ ЗАХИСТ"

Об’єм контролю є знання, вміння, досвід творчого переосмислення та застосування теоретичних знань з питань цивільного захисту в повсякденній практичній діяльності.

Оцінка "Відмінно" ставиться, якщо студент вільно володіє теоретичним матеріалом, вміє поєднувати теоретичний матеріал з практикою, працює творчо, здійснює самостійні самостійні пошуки ефективних методів захисту від дії небезпечних та шкідливих чинників.

Оцінка "Добре" ставиться, якщо студент засвоїв теоретичний курс, може його застосувати на практиці самостійно, припускається лише незначних неточостей у розкритті питання.

Оцінка "Задовільно" ставиться, якщо студент засвоїв лише основні питання розділів теоретичного матеріалу, викладає його недостатньо повно, припускає неточності у визначенні понять, користуванні термінологією, не вміє достатньо викласти та обгрунтувати свої думки.

Оцінка "Незадовільно" ставиться, якщо студент не володіє теоретичним та практичними матеріалами, термінологією, не може обгрунтовано викласти свої думки.

Критерії обговорені і затверджені на засіданні кафедри.

Протокол № ________ від "____" _________ 2011 року.

Перелік довідкової літератури.