Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ до практичних і лаборато....doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
03.12.2018
Размер:
703.49 Кб
Скачать

2. Система рейтингових (вагових) балів і критерії оцінювання

2.1. Рейтингові бали на лекційних заняттях

Оцінюється по п’ятибальній системі. Максимальна кількість балів на всіх лекційних заняттях дорівнює 17 * 5 = 85 балів

2.2. Робота на практичних заняттях

На першій годині занять поряд з теоретичними питаннями здійснюється перевірка розв’язання шести базових завдань, рекомендованих по темах 1.1, 1.2 і 1.3. Їхнє рішення також оцінюється по п’ятибальній системі.

Максимальна кількість балів на всіх практичних заняттях дорівнює 5 * 3 = 15 балів.

Критерії оцінювання:

  • повна відповідь на питання або правильно вирішене завдання - 5 балів;

  • неповна відповідь на питання або частково правильно вирішене завдання - 3 або 4 бали;

  • не дана відповідь на питання або невирішене завдання (вирішена зовсім невірно) - 2 бали;

  • абсолютна непідготовка до заняття (кожне невирішене завдання) -(-2) бали.

2.3. Лабораторні роботи

Максимальний ваговий бал за одну виконану й захищену лабораторну роботу – 10. Максимальна кількість балів за всі лабораторні роботи дорівнює: 10 * 6 = 60 балів.

Критерії оцінювання:

а) оцінка якості теоретичної підготовки до роботи оцінюється по п’ятибальній системі;

б) виконання роботи й одержання заліку по ній (позитивна оцінка колоквіуму + оформлений звіт) до початку залікової сесії -5 балів.

2.4. Модульний контроль

Максимальний ваговий бал за кожну з контрольних робіт МКР 1-1, МКР 1-2 та МКР 1-3 - 40 балів. Максимальна кількість балів за всю МКР 40 * 3 = 120 балів.

Критерії оцінювання:

  • повні відповіді на поставлені питання й правильно вирішені практичні завдання - 40 балів;

кожне питання й завдання квитка МКР мають залежно від складності свою вага й тому 30 балів відповідають у п'ятибальній системі оцінці «добре», а 20 балів - «задовільно».

2.5. Домашня контрольна робота.

ДКР складається з ряду самостійних частин (розділів), зв'язаних загальною постановкою завдання та охоплюючих всі три теми дисципліни. Максимальна кількість балів - 65.

Критерії оцінювання:

    • розрахунки виконані правильно, у повному обсязі, відповідають варіанту завдання й вимогам оформлення текстових і графічних матеріалів, які прийняті на кафедрі для курсових робіт проектів і дипломів. У роботі є повні розділи самоперевірки, змістовні висновки - 65 балів;

    • розрахунки виконані правильно, у повному обсязі, відповідають варіанту завдання, але є незначні відхилення від вимог оформлення текстових і графічних матеріалів (не більше двох відхилень), які прийняті на кафедрі для курсових робіт проектів і дипломів. У роботі є неповна самоперевірка, (самоперевірка відсутня не більше ніж на один пункт завдання), і/або поверхові висновки - 45 бала (відповідає звичайній оцінці «добре»);

    • розрахунки виконані правильно, відповідають варіанту завдання, але не в повному обсязі, (відсутній хоча б один пункт завдання), є відхилення від вимог оформлення текстових і графічних матеріалів (не більше чотирьох відхилень), які прийняті на кафедрі для курсових робіт проектів і дипломів. У роботі є неповна самоперевірка, (самоперевірка відсутня не більше ніж на два пункти завдання), і/або поверхневі висновки - 35 балів;

    • менш 35 балів ДКР не приймається й відправляється на доробку.