Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсова обч.docx
Скачиваний:
15
Добавлен:
02.12.2018
Размер:
522.49 Кб
Скачать

1.4 Способи з'єднання двох комп'ютерів для спільного використання файлів

Комп'ютерні мережі - це сукупність вузлів, об'єднаних каналами передачі даних. Комп'ютерні мережі також називаються інформаційно-обчислювальними мережами, обчислювальними мережами чи мережами передачі даних.

 Розглянемо способи з'єднання двох комп'ютерів, які використовуються, як правило, для створення тимчасових мереж комп'ютер-комп'ютер з метою спільного використання файлів. У цьому випадку комп'ютери з'єднуються безпосередньо один з одним, без допомоги додаткового комунікаційного устаткування. 

Для обміну даними між двома комп'ютерами (наприклад, настільними і переносними ПК) можна використовувати різні способи їх з'єднання: 

  • пряме з'єднання комп'ютерів через послідовні і паралельні порти (COM, USB, LPT, IrDA, Bluetooth); 

  • віддалене з'єднання двох комп'ютерів через модеми; 

  • з'єднання двох комп'ютерів в локальну мережу, використовуючи мережеві карти і провідні лінії зв'язку; 

  • з'єднання двох комп'ютерів в локальну мережу, використовуючи вбудовані бездротові інтерфейси Wi-Fi. 

Порт COM. Найбільш простий і доступний спосіб з'єднання двох комп'ютерів - це пряме з'єднання їх через асинхронний послідовний порт COM. У цьому випадку для з'єднання використовується тільки нуль-модемний кабель. Цей спосіб найдоступніший спосіб підключення, тому що всі персональні комп'ютери оснащені портами COM. 

USB порт. Спосіб з'єднання двох комп'ютерів через USB порти. USB це універсальний інтерфейс (послідовний порт) для підключення 127 пристроїв. Для з'єднання двох комп'ютерів потрібно тільки кабель usb link. 

LPT - порт. Два комп'ютера можуть бути підключені через паралельні LPT - порти. Ці порти мають вісім розрядів. У цьому способі для з'єднання двох комп'ютерів використовується тільки нуль-модемний кабель. 

IrDA - інфрачервоні порти призначені для бездротового підключення кишенькових або блокнотних комп'ютерів до настільного комп'ютера. Зв'язок забезпечується за умови прямої видимості, дальність передачі даних не більше 1м. Якщо в комп'ютері немає вбудованого iRDA адаптера, то він може бути виконаний у вигляді додаткового зовнішнього пристрою (USB iRDA адаптера), що підключається через

USB-порт. Цей спосіб призначений для бездротового з'єднання кишенькових або блокнотних ПК до настільного комп'ютера. 

Bluetooth ("блютус") - високошвидкісний мікрохвильової стандарт, що дозволяє передавати дані на відстанях до 10 метрів. Якщо немає вбудованого Bluetooth адаптера, то він може бути виконаний у вигляді додаткового зовнішнього пристрою (USB bluetooth адаптера), що підключається через USB-порт. Цей спосіб призначений для бездротового з'єднання або блокнотних кишенькових комп'ютерів до настільного комп'ютера. 

З'єднання двох комп'ютерів в локальну мережу, використовуючи мережні карти і провідні лінії зв'язку. В якості ліній зв'язку можуть бути застосовані коаксиальний кабель або кабель "вита пара".

Бездротовий зв'язок Wi-Fi. Цей спосіб з'єднання двох комп'ютерів безпосередньо використовує вбудовані бездротові інтерфейси Wi-Fi. Стандартом бездротового зв'язку для локальних мереж є технологія Wi-Fi. Wi-Fi забезпечує з'єднання точка-точка (з'єднання Ad-Hoc), яке можна застосувати для підключення двох ПК. У цьому способі для з'єднання двох ПК потрібно два адаптера Wi-Fi. 

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]