Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
конспект лекцій ОЦІНКА ОБЄКТІВ НЕРУХОМОСТ1.doc
Скачиваний:
61
Добавлен:
24.11.2018
Размер:
1.42 Mб
Скачать

На проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки

м. ______________ "___" ____________ 200_ р.

__________________________ в особі ______________________, що діє

(назва органу приватизації) (посада, прізвище, ім'я,

по батькові уповноваженої

особи органу приватизації)

на підставі _____________________________________________________

_________________________________________________________________

(далі - Замовник), з однієї сторони, та _________________________

(назва суб'єкта оціночної

діяльності)

в особі ________________________________________________________,

(прізвище, ім'я, по батькові та посада уповноваженої

особи суб'єкта оціночної діяльності)

який діє на підставі ___________________________________________,

(назва уставного документа або свідоцтва

про реєстрацію фізичної особи-підприємця)

зареєстрованого ________________ за N ____________________ (дата)

_________________________________________________________________

(номер уставного документа або свідоцтва про реєстрацію

фізичної особи-підприємця та назва державного

органу, що здійснив реєстрацію)

(далі - Суб'єкт оціночної діяльності), з другої сторони, уклали

цей договір про нижченаведене (далі - Договір):

1. Предмет договору

Суб'єкт оціночної діяльності за завданням Замовника проводить

експертну грошову оцінку земельної ділянки (земельних ділянок)

(далі - Об'єкт), кадастровий номер _____________________________,

розташованої (розташованих)

________________________________________________________________,

(місце розташування земельної ділянки (земельних ділянок)

розміром _______________________________________________________,

(площа земельної ділянки (земельних ділянок) яка (які)

буде (будуть) продаватись разом з об'єктом приватизації

_________________________________________________________________

(назва об'єкта приватизації)

що на ній (них) розташований, та передає звіт з експертної грошової оцінки Об'єкта на державну експертизу землевпорядної документації з метою отримання позитивного висновку державної експертизи, а Замовник зобов'язується прийняти виконану роботу і оплатити її.

2. Мета проведення оцінки

Експертна грошова оцінка земельної ділянки (земельних ділянок) проводиться з метою її (їх) підготовки до продажу у складі об'єкта аукціону (виготовлення технічного паспорту земельної ділянки).

3. Вид вартості майна

Ринкова вартість земельної ділянки (земельних ділянок), яка визначається відповідно до: Національного стандарту N 1 "Загальні засади оцінки майна і майнових прав", затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10.09.2003 N 1440, Національного стандарту N 2 "Оцінка нерухомого майна", затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.10.2004 N 1442, Методики експертної грошової оцінки земельних ділянок, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 11.10.2002 N 1531, Порядку проведення експертної грошової оцінки земельних ділянок, затвердженого наказом Державного комітету України по земельних ресурсах від 09.01.2003 N 2.

4. Дата оцінки та порядок її виконання

4.1. Суб'єкт оціночної діяльності зобов'язаний виконати роботи з оцінки Об'єкта станом на ________________ 200_ р.

4.2. Виконання робіт здійснюється в такій послідовності: перший етап - проведення експертної грошової оцінки Об'єкта і складання звіту з експертної грошової оцінки Об'єкта. Строк виконання робіт - ___________________ календарних днів від дати підписання Договору;

другий етап - подання звіту з експертної грошової оцінки Об'єкта на державну експертизу відповідно до Закону України "Про державну експертизу землевпорядної документації" і виконання обов'язків розробників об'єктів державної експертизи, визначених статтею 30 зазначеного Закону, з метою отримання позитивного висновку державної експертизи. Строк виконання робіт - надання Замовнику позитивного висновку державної експертизи у дводенний строк з дати його отримання.

5. Вартість робіт та порядок розрахунків

5.1. Загальна вартість виконаних робіт становить ____________

гривень, у тому числі ПДВ ________________________________________

гривень. (грошова сума цифрами та літерами; зазначається з

урахуванням або без урахування податку на додану вартість залежно

від індивідуального порядку розрахунків Суб'єкта оціночної

діяльності)

5.2. Розрахунки між сторонами здійснюються в такій

послідовності. Протягом десяти банківських днів від дати

підписання акта приймання-передавання робіт Замовник перераховує

на рахунок Суб'єкта оціночної діяльності суму у розмірі 100%

загальної вартості робіт, що становить ___________________________

гривень, у тому числі (грошова сума цифрами та літерами;

ПДВ ____________________________________________________ гривень.

зазначається з урахуванням або без урахування

податку на додану вартість залежно від індивідуального

порядку розрахунків Суб'єкта оціночної діяльності)

У разі відсутності фінансування з Державного бюджету України Замовник не несе відповідальності за прострочення оплати, але зобов'язується оплатити виконані роботи відразу після надходження коштів з Державного бюджету України.

6. Права та обов'язки сторін

6.1. Відповідно до документів, поданих на конкурсний відбір

суб'єктів оціночної діяльності, __________________________________

(назва Суб'єкта оціночної діяльності)

зобов'язаний залучити до виконання робіт з оцінки, складання та підписання звіту з експертної грошової оцінки та висновку про вартість Об'єкта таких оцінювачів:

_________________________________________________________________

(прізвища, імена, по батькові оцінювачів)

6.2. Суб'єкт оціночної діяльності зобов'язаний виконати роботи з оцінки Об'єкта в строк, визначений абзацом другим пункту 4.2 Договору.

6.3. Суб'єкт оціночної діяльності зобов'язаний надати Замовнику звіт з експертної грошової оцінки Об'єкта разом із позитивним висновком державної експертизи, проведений спеціально уповноваженим органом виконавчої влади у сфері державні експертизи, в строк, визначений абзацом третім пункту 4.2 Договору.

6.4. Суб'єкт оціночної діяльності та Замовник не несуть відповідальності за наслідки, що виникли під час або внаслідок використання третьою особою результатів оцінки з метою, що не була предметом Договору.

6.5. Замовник зобов'язаний надати наявну у нього земельно-кадастрову документацію, витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку та інформацію про наявність земельних сервітутів і обмежень (обтяжень) прав на Об'єкт і сприяти наданню Суб'єкту оціночної діяльності необхідної інформації про Об'єкт оцінки, яка відповідно до чинного законодавства має бути в балансоутримувача Об'єкта або в органів, уповноважених управляти Об'єктом.

6.6. У разі якщо Суб'єкт оціночної діяльності вчасно не приступає до виконання Договору або після закінчення строку, встановленого Законом України "Про державну експертизу землевпорядної документації", не надає Замовнику позитивного висновку державної експертизи, Замовник може відмовитись від Договору і вимагати відшкодування збитків за неналежне виконання суб'єктом оціночної діяльності умов Договору.

6.7. У разі якщо під час виконання Суб'єктом оціночної діяльності робіт, передбачених Договором, стане очевидним, що вони не будуть виконані належним чином в обумовлений строк, Замовник може відмовитись від Договору і вимагати відшкодування збитків або призначити Суб'єкту оціночної діяльності відповідний строк для усунення недоліків. Якщо Суб'єкт оціночної діяльності не усунув недоліків у визначений строк, Замовник може відмовитися від Договору і вимагати відшкодування збитків за неналежне виконання Суб'єктом оціночної діяльності умов Договору.

6.8. У разі наявності поважних причин Замовник може до завершення Суб'єктом оціночної діяльності робіт, передбачених Договором, відмовитися від Договору, сплативши Суб'єкту оціночної діяльності фактичні витрати за виконаний обсяг робіт. Розрахунок фактичних витрат за виконаний обсяг робіт подається Суб'єктом оціночної діяльності Замовнику протягом 5 робочих днів від дати отримання ним повідомлення Замовника про відмову від Договору.

7. Порядок приймання-передавання звіту та позитивного висновку державної експертизи

7.1. Після завершення робіт Суб'єкт оціночної діяльності передає Замовнику звіт з експертної грошової оцінки Об'єкта та висновок про його вартість у двох примірниках, що оформлені в установленому порядку, а також позитивний висновок державної експертизи. Суб'єкт оціночної діяльності на вимогу Замовника дає роз'яснення щодо звіту та висновку про вартість Об'єкта.

7.2. Одночасно з передачею звіту з експертної грошової оцінки Об'єкта Суб'єкт оціночної діяльності передає всю інформацію щодо Об'єкта, яку було зібрано ним у процесі виконання роботи.

7.3. У випадках, передбачених Договором, підставою для розрахунків між сторонами є акт приймання-передавання робіт, який складається за умови наявності позитивного висновку державної експертизи. В інших випадках акт приймання-передавання робіт не складається.

7.4. У разі якщо Замовник відмовляється підписати акт приймання-передавання робіт, він повинен подати письмове обґрунтування причин своєї відмови.

7.5. Датою надання Замовнику звіту з експертної грошової

оцінки Об'єкта та позитивного висновку державної експертизи є дата

офіційної реєстрації у ___________________________________ поданих

(назва органу приватизації)

Суб'єктом оціночної діяльності документів.

7.6. Датою завершення робіт є дата підписання акта приймання-передавання робіт (на підставі виконаних робіт першого та другого етапів).

8. Відповідальність сторін

8.1. У разі неналежного виконання Суб'єктом оціночної діяльності зобов'язань, у тому числі невиконання робіт у строки, передбачені Договором, із Суб'єкта оціночної діяльності стягується пеня в розмірі 0,1% суми Договору, за кожний день прострочення.

8.2. Суб'єкт оціночної діяльності не несе відповідальності за неналежне виконання своїх зобов'язань за Договором, якщо вони є результатом неналежного виконання Замовником своїх зобов'язань, передбачених п. 6.5 Договору.

8.3. Спори між сторонами у зв'язку з виконанням або тлумаченням цього договору вирішуються у встановленому чинним законодавством порядку.

8.4. За недостовірність експертної грошової оцінки Об'єкта Суб'єкт оціночної діяльності несе відповідальність згідно з чинним законодавством України.

9. Умови забезпечення конфіденційності

Сторони зобов'язані не розголошувати інформацію стосовно виконання робіт з експертної грошової оцінки, яка є конфіденційною.

10. Набрання чинності договором, строк дії

Договір набуває чинності з моменту його підписання уповноваженими представниками сторін та діє до повного виконання сторонами своїх зобов'язань за Договором.

11. Інші умови

11.1. Договір складено в 3 примірниках українською мовою, кожний з яких має однакову юридичну силу.

11.2. Зміни та доповнення до Договору вносяться за взаємною згодою сторін шляхом укладення додаткових угод. Зазначені угоди стають невід'ємними частинами Договору.

12. Юридичні адреси сторін

Замовник Суб'єкт оціночної діяльності

____________________________

____________________________ (назва Суб'єкта оціночної

(назва органу приватизації) діяльності)

____________________________

____________________________ (адреса)

(адреса) ____________________________

Р/Р ________________________ Р/Р

В __________________________ В __________________________

МФО ________________________ МФО ________________________

код за ЄДРПОУ ______________ код за ЄДРПОУ ______________

код платника податку свідоцтво сплати єдиного

на додану вартість _________ податку від ________________

реєстраційний номер свідоцтва N __________________________

____________________________ ____________________________

____________________________ (посада уповноваженої особи

(посада уповноваженої суб'єкта оціночної

особи органу приватизації) діяльності)

____________________________ ____________________________

(прізвище, ім'я, по батькові) (прізвище, ім'я, по батькові)

____________________________ ____________________________

(підпис) (підпис)

М.П. М.П.

Додаток 2

до наказу ФДМУ

15.10.2007 N 1653