Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
обласна дитяча бібліотека ім. Лягіна .docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
22.11.2018
Размер:
30.67 Кб
Скачать

Відділ обслуговування читачів-дошкільників та учнів 1-4 класів.

Саме сюди ми приходимо кожного разу, коли записуємось до бібліотеки. Тут можна взяти почитати книгу, журнал або газету. Для цього тут є Абонемент і Читальна зала. Однак перед тим, як ви почнете ними користуватися, треба обов’язково знати деякі правила.

До бібліотеки можна записатися за згодою батьків та наявності паспорта одного з них.

В бібліотеці слід поводити себе тихо, щоб не заважати іншим читачам.

Книги треба повертати вчасно, адже їх чекають інші. Книжку можна взяти не більше ніж на 15 днів.

З бібліотечними книжками треба бути особливо обережними і акуратними, щоб їх змогли прочитати якомога більше дітей.

Будьте уважними і ніколи не губіть книжок.

Книги, які ви берете з поличок, ставте точно на те місце де ви їх взяли.

А ще у цьому відділі є:

Ляльковий Театр Книги «Буратіно»

Читацькі клуби за інтересами «Чомусик», «Жар-птиця»

І при цьому ви зможете не тільки спостерігати всі яскраві конкурси, ігри, і навіть вистави, які проходять тут, але й стати безпосередніми їх учасниками.

Є бажаючі відкрити в собі акторські здібності? Ласкаво просимо!

Абонемент – це та кімната, де книги видаються додому. Книги ви можете взяти з поличок або з виставок. А якщо трапиться так, що ви будете у захваті від якоїсь цікавої книги, ви зможете поділитися своїми враженнями з бібліотекарем або з іншими читачами. Можна і написати відгук на книгу чи просто намалювати своїх улюблених героїв.

Читальна зала – з самої назви зрозуміло, що тут читають книжки, які не видають додому – найцінніші або ті, що є тільки в єдиному екземплярі. А ще тут можна переглянути газети і журнали.

Відділ обслуговування читачів-учнів 5-9 класів

Якщо ви навчаєтесь у 5-9 класах, вам саме сюди.

Для вас тут працюють:

ресурсний центр «Крок до Європи»

ресурсний центр «Туристична Миколаївщина запрошує»

літературна студія «Секрет»

літературний театр «Сюрприз»

Гордістю бібліотеки завжди були і є книги та її справжні друзі. Сподіваємося, що і ви станете другом бібліотеки. І вона не залишиться у боргу – подарує вам і чарівну казку, і веселу посмішку, і мудру пораду.

Проекти бібліотеки:

"Туристична Миколаївщина запрошує!"

Цільова комплексна програма (2011 – 2015 рр.)

Девіз програми: «Від малої Батьківщини – до великої України»

«Туристична Миколаївщина запрошує!» є логічним продовженням цільової комплексної програми, яку обласна бібліотека для дітей ім.В.Лягіна втілювала в життя з 2005 до 2010 року спільно з обласним управлінням з питань зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної діяльності, європейської інтеграції, туризму, курортів Миколаївської облдержадміністрації та Миколаївською філією Національної туристичної організації України.

І. Основна мета і завдання програми

Створення в ОДБ ім. В. Лягіна Центру вичерпної інформації про рідний край, його історію, визначні місця, пам’ятки культури, природні ресурси. Об’єднання зусиль бібліотеки і її партнерів на паритетних засадах

Широке ознайомлення дітей, підлітків та учнівської молоді міста і області, а також школярів – гостей міста, які відвідують його за туристичними путівками, з історією краю, визначними історичними пам’ятками, мальовничими куточками і заповідними місцями Миколаївщини.

ІІ. Задачі програми

Проведення заходів, спрямованих на виховання у підлітків патріотичних почуттів любові до України, до рідного краю - своєї малої Батьківщини – на основі популяризації відповідної літератури.

Поповнення ресурсного центру «Туристична Миколаївщина запрошує» інформаційними матеріалами як на друкованих, так і на електронних носіях, технічними засобами.

Впровадження проекту «Миколаївщина багатонаціональна».

Забезпечення широкої реклами через ЗМІ про проведену роботу.

Пошук нових форм співробітництва бібліотеки з туристичними та іншими зацікавленими організаціями на партнерських засадах, залучення спонсорських коштів для розвитку матеріально-технічної бази бібліотеки.

Надання методичної допомоги бібліотекам області, що обслуговують дітей, з питань організації краєзнавчої роботи.

Підвищення продуктивності краєзнавчого сервісу через

- розширення номенклатури продуктів і послуг з краєзнавства електронної складової – онлайнових та офлайнових краєзнавчих і місцевих документів, БД;

- забезпечення широкого доступу користувачів до краєзнавчих ресурсів Інтернету, селекцію найцінніших веб-сайтів краєзнавчої тематики та створення на їх основі банку даних краєзнавчих інформаційних ресурсів;

- актуалізацію бібліотечного обслуговування з краєзнавства користувачів бібліотеки;

- акцентування уваги користувачів на інформації про край в Інтернеті, що допомагає підвищити освітній рівень юних користувачів бібліотеки і виховати почуття любові до рідного краю та бережливе ставлення до його природних багатств.